Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack pompoen en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente!

HOW TO: Instructievideo groentehack pompoen

Heb jij als voornemen dit jaar om meer groente te eten? Maar blijf je het lastig vinden om groente op een lekkere manier klaar te maken? Wij hebben de oplossing: groentehacks! Met een groentehack maak je groente eenvoudig smaakvol door hier kruiden en specerijen aan toe te voegen. Deze groentehack kun je vervolgens gebruiken voor verschillende gerechten: van pastasaus tot boterhamspread en van basis voor salade tot soep. Vandaag delen wij onze groentehack voor pompoen!

NIEUW: Cursus vleesminderen in 15 dagen met De Hippe Vegetariër

Wil je dit jaar écht minder vlees eten maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je bang voor tekorten en vraag je je af of vleesvervangers wel gezond zijn? En hoe zit het bijvoorbeeld met soja? Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken heeft hippe vegetariër Isabel Boerdam een online cursus ontwikkeld: MEER VEGA IN 15 DAGEN.

DHV_Bannerboeken_Website3

Vooruitblik 2021: wat zal dit jaar brengen?

Vooruitblik 2021: wat zal dit jaar brengen?

Ik kijk er nu al naar uit om 2020 achter ons te laten en te beginnen met een frisse start, hopelijk is dit het begin van het post-corona tijdperk. Met veel meer leuke uitjes, net als vroeger, zonder te hoeven nadenken over het woord corona-proof. Dus 2021 is voor mij een nieuwe ronde, met nieuwe kansen! En of we daar naar uitkijken, zeg dat wel! In dit artikel blikken we vooruit en proberen we de toekomst te voorspellen, die ons hopelijk rooskleurig tegemoet komt. Op naar 2021!

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Zoete aardappel brownies

Zoete aardappel brownies

Dit recept is er een van onze lezers, namelijk Manouk! In haar vrije tijd houdt zij zich bezig met (gezond) koken en bakken. Net als wij staat zij het liefst de hele dag in de keuken. Waarin zij o.a. deze heerlijk smeuïge brownies van zoete aardappel maakt. We moesten deze lekkernij uitproberen en weet je wat, hij is hartstikke goedgekeurd! Je vindt hier het recept.

Lees meer
Peanut butter jelly ovenpannenkoek

Peanut butter jelly ovenpannenkoek

Het liefst zouden we iedere ochtend ontbijten met een stapel pannenkoeken, maar helaas is daar niet altijd tijd voor. Dat is waarom de ovenpannenkoek is uitgevonden. Het beslag is snel gemaakt en de oventijd gebruik je gewoon om andere dingen te doen. Denk aan je make-up fiksen, een wasje draaien of de kids uit bed slepen. Met dit ontbijt bespaar je tijd en je maakt er heel veel mensen in huis (inclusief jezelf natuurlijk) blij mee!

Lees meer
GYS: ultiem comfort food met een vega(n) twist

GYS: ultiem comfort food met een vega(n) twist

Als LEKKER VEGA Recensent zijn wij door LEKKER VEGA uitgenodigd om langs te gaan bij alle restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk hebben gekregen. Deze restaurants hebben een 100% vegetarische menukaart en daarnaast wordt 50% van de gerechten óók helemaal vegan aangeboden. Een van de restaurants die het gouden LEKKER VEGA Keurmerk heeft gekregen is GYS in Utrecht. Benieuwd naar onze ervaringen? Lees dan snel verder of lees ons blog op de site van Lekker Vega!

Lees meer
Vegan budget: gegrilde wrap met courgette, oranje paprika en Violife

Vegan budget: gegrilde wrap met courgette, oranje paprika en Violife

Net als vegetarisch koken, hoeft veganistisch koken echt niet duur of moeilijk te zijn. En dat laten we je graag zien in onze rubriek met vega en vegan budget recepten. Voor 4 personen koken onder de 10 euro met groenten in de hoofdrol, het kan! Vandaag delen wij een recept dat niet alleen heel geschikt is als makkelijk diner gerecht, maar ook als lunch: gegrilde wrap met courgette, oranje paprika en Violife!

Lees meer
Vleesvervanger getest: Like BBQ chicken van Like Meat

Vleesvervanger getest: Like BBQ chicken van Like Meat

Het vleesvervangerschap in de supermarkt blijft maar groeien, en daar zijn wij natuurlijk ontzettend blij mee! Wij testen regelmatig vleesvervangers, net zo lang tot we ze allemaal gehad hebben en we van alle varianten de smaak, eigenschappen en voedingswaarden kennen. Zo hoef jij nooit meer twijfelend voor het schap van oneindige mogelijkheden te staan! Vandaag testen we de Like BBQ Chicken van Like Meat!

Lees meer
Sundae Dalgona

Sundae Dalgona

Het is jullie vast niet ontgaan: de Dalgona koffie trend. Een romige ijskoffie die bestaat uit ijskoude melk met daarbovenop een crème-achtige koffielaag. Een aanrader voor alle ijskoffie lovers! Ik besloot een draai te geven aan deze trend en creëerde voor jullie de sundae Dalgona!

Lees meer
Kookboek review: Rebels lekker van Niki Webster

Kookboek review: Rebels lekker van Niki Webster

Het boek Rebels lekker van Niki Webster is er voor iedereen die van plantaardig eten houdt. Het is een viering van groenten, hun levendigheid, smaken en kleuren. Groenten staan centraal in de gerechten en Niki laat zien dat dit helemaal niet saai hoeft te zijn. Eten gaat volgens Niki om genot en om voedsel dat zowel het lichaam als de geest voedt. Het is haar doel om om in elk hoofdstuk te laten zien hoe je smaakt kunt toevoegen en nieuwe manieren kunt vinden om je maaltijden de hele dag door lekker en gezond te maken. Ze laat je zien hoe gevarieerd een plantaardig eetpatroon kan zijn! Benieuwd geworden naar Rebels lekker? Lees dan snel verder!

Lees meer
Zelf komkommersalade maken met 4 ingrediënten

Zelf komkommersalade maken met 4 ingrediënten

Tegenwoordig heeft bijna elk gerecht en ingrediënt wel een (inter)nationale dag. Zo kun je Wereld Pizzadag, Donutdag en Nachodag vieren. Vandaag is onze oude vertrouwde, veelzijdige vriend aan de beurt. Het is namelijk komkommerdag! Om dit te vieren delen we vandaag een recept voor een simpele komkommersalade met maar 4 ingrediënten! Heerlijk op een warme dag voor bij de bbq of de borrel!

Lees meer
Kookboek review: MOB Veggie van Ben Lebus

Kookboek review: MOB Veggie van Ben Lebus

Hoera! Nog een kookboek auteur die van origine geen vegetariër is, maar die zich tóch aan een vegetarisch kookboek heeft gewaagd. Vanbinnen doe ik een dansje wanneer we weer een nieuw boek binnenkrijgen van iemand die deze eervolle taak op zich heeft genomen. Het aanbod blijft op deze manier groeien en door alle verschillende keukens en chefs worden zo nog meer mensen bereikt. Want het is gewoon een feit: vegetarisch eten kan ontzettend leuk en lekker zijn. Daarbij hoeft het helemaal niet duur of tijdrovend te zijn. Precies dat wil Ben Lebus laten zien in zijn mooie nieuwe kookboek: MOB Veggie! Lees verder voor onze review!

Lees meer
5 tips om je hormoonhuishouding te verbeteren

5 tips om je hormoonhuishouding te verbeteren

Je hormoonhuishouding heeft enorm veel invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. Zijn je hormonen uit balans? Dan kan dit ervoor zorgen dat je sneller ziek wordt, niet lekker in je vel zit en sneller vet opslaat. Redenen genoeg dus om ervoor te zorgen dat je hormoonhuishouding in orde is. Hoe? In deze gastblog heeft Puur Figuur de 5 belangrijke tips voor je op een rij gezet!

Lees meer
Nieuwe vegetarische producten om te proberen #69

Nieuwe vegetarische producten om te proberen #69

Als blogger word ik elke week verrast met pakketjes en in het bijzonder nieuwe vegetarische producten! Vaak zitten hier hele mooie, duurzame producten of guilty pleasures bij die ik graag met jullie wil delen. In dit artikel deel ik mijn favoriete vega en vegan ontdekkingen. De producten die deze week mijn aandacht hebben getrokken zijn: de Lekker Plantaardig vegan scheurkalender, de vleesvervangers van The Meatless Farm en de kruidenmixen van Verstegen, de sappen van Verjus en de foodjar van Kambukka!

Lees meer
Vegan chocolate chip cookies

Vegan chocolate chip cookies

Zoals jullie misschien is opgevallen, plaatsen wij steeds vaker 100% plantaardige recepten. Hiermee laten wij jullie zien hoe lekker plantaardig eten wel niet kan zijn. Vaak zijn het hele gezonde receptjes, maar soms willen wij onszelf ook gewoon eventjes trakteren. En met deze chocolate chip cookies kan dat erg goed. Lees hier hoe jij deze verwenkoekjes maakt!

Lees meer
Duurzaam eten in Den Haag met Soul Food

Duurzaam eten in Den Haag met Soul Food

Ben je al bekend met Manic Organic? Misschien heb je ze eens zien staan op je favoriete festival of als cateraar bij een event. Door de huidige situatie hebben ze het bedrijf omgezet zodat wij er thuis ook van mogen genieten! Manic Organic komt daardoor met een healthy en guilty pleasure home delivery concept: Soul Food. We kregen een paar gerechten thuis bezorgd, zodat wij in onze home office niet zouden verhongeren. Ben jij benieuwd wat wij vonden van de duurzaamste cateraar van Den Haag? Lees dan snel verder!

Lees meer
Jackfruit: wat is het?

Jackfruit: wat is het?

Er zijn al een heleboel alternatieven te vinden voor vlees. Naast onder andere peulvruchten, paddenstoelen en zeewier is er nog een verrassende vleesvervanger: jackfruit! Deze vrucht, ook wel nangka genoemd, zien we steeds vaker terug in vegetarische gerechten. Waarom en hoe je het eet, lees je hier!

Lees meer
Chinese Takeaway Veggie: gestoomde broodjes met vegetarische char siu

Chinese Takeaway Veggie: gestoomde broodjes met vegetarische char siu

Na zijn geslaagde boek Chinese Takeaway is Kloklyn Wan terug met een vegetarische variant! Wij zijn hier natuurlijk ontzettend blij mee, want dat betekent dat een vega dimsum avond met vrienden nu mogelijk is. Lees hier onze review van het mooie boek Chinese Takeaway Veggie. Eerder deelden wij al het recept voor potstickers, oftewel dumplings! Vandaag delen we het recept voor gestoomde broodjes met vegetarische char siu!

Lees meer
De Israëlische keuken: gekaramelliseerde venkel en sinaasappel met arak en amandel-techina

De Israëlische keuken: gekaramelliseerde venkel en sinaasappel met arak en amandel-techina

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Israëlische keuken. Uit het boek TLV van Jigal Krant, delen we met jullie het heerlijke recept voor gekaramelliseerde venkel en sinaasappel met arak en amandel-techina!

Lees meer
De Thaise keuken: auberginecurry

De Thaise keuken: auberginecurry

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Thaise keuken. Uit het boek Thai van Tove Nilsson delen we met jullie het recept voor een heerlijk gerecht: auberginecurry!

Lees meer
Wereldkeuken: de Thaise keuken

Wereldkeuken: de Thaise keuken

Wereldkeukens zijn helemaal geïntegreerd in Nederland. Hoe vaak eten we wel niet Italiaans, Mexicaans of Aziatisch? Vandaag bespreken we de Thaise keuken, gekenmerkt door explosieve smaakcombinaties. Hiervoor gebruiken we het mooie boek Thai van Tove Nilsson!

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van asperges

De gezondheidsvoordelen van asperges

Morgen is de officiële laatste dag van het aspergeseizoen. Om deze periode af te sluiten, leek het ons gepast om wat te schrijven over het witte goud. Onze gastblogger Marjolein Pubben is dol op asperges, dus een kans om de gezondheidsvoordelen van asperges uit te zoeken kon zij natuurlijk niet laten schieten. In deze blog heeft zij de vitamines en mineralen in asperges voor je op een rijtje gezet en als afsluiting deelt zij ook graag haar favoriete asperge gerecht met jullie!

Lees meer
De Indonesische keuken: Atjar Ananas (zoetzuur van ananas)

De Indonesische keuken: Atjar Ananas (zoetzuur van ananas)

Zoals jullie weten bespreken wij graag de verschillende wereldkeukens met jullie. Hiervoor gebruiken we de beste kookboeken, gericht op een specifieke keuken. We laten hiermee zien wat die wereldkeuken precies inhoudt en we delen de lekkerste recepten! Vandaag is het de beurt aan de Indonesische keuken. Uit het boek Selemat Makan, delen we met jullie een heerlijk bijgerecht recept: Atjar Ananas (zoetzuur van ananas).

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!