HOW TO: Instructievideo groentehack pompoen
Heb jij als voornemen dit jaar om meer groente te eten? Maar blijf je het lastig vinden om groente op een lekkere manier klaar te maken? Wij hebben de oplossing: groentehacks! Met een groentehack maak je groente eenvoudig smaakvol door hier kruiden en specerijen aan toe te voegen. Deze groentehack kun je vervolgens gebruiken voor verschillende gerechten: van pastasaus tot boterhamspread en van basis voor salade tot soep. Vandaag delen wij onze groentehack voor pompoen!
Kookboek review: Greenfeast
Greenfeast is het tweede deel van een tweeluik van Nigel Slater. In het ene deel van Greenfeast staan de zomer en de lente centraal. En dit boek staat vol met heerlijke groenterecepten voor de herfst en winter. Het zijn meer dan 110 verwarmende recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?
Top 10: Kerst desserts
In kleinere gezelschappen, maar met net zoveel plezier. Dit jaar pakken wij met het met kerst extra groots aan. We laten het gourmetstel lekker in de kelder staan en gaan aan de slag met een diner met meerdere gangen. Recept inspiratie voor het voorgerecht en hoofdgerecht hebben we jullie al gegeven. Het is tijd voor het dessert!
Top 10: Kerst hoofdgerechten
In kleinere gezelschappen, maar met net zoveel plezier. Dit jaar pakken wij met het met kerst extra groots aan. We laten het gourmetstel lekker in de kelder staan en gaan aan de slag met een diner met meerdere gangen. Gisteren deelde wij onze top 10 voorgerechten. Vandaag is het tijd voor onze favoriete hoofdgerechten!
Top 10: Kerst voorgerechten
In kleinere gezelschappen, maar met net zoveel plezier. Dit jaar pakken wij met het met kerst extra groots aan. We laten het gourmetstel lekker in de kelder staan en gaan aan de slag met een diner met meerdere gangen. De eerste gang is natuurlijk het voorgerecht. Hier vind je onze 10 favoriete voorgerechten voor de kerstdagen!
Bij deze 10 restaurants haal jij je kerstdiner op dit jaar!
Kerst ziet er dit jaar anders uit dan normaal. Maar dat betekent niet dat jij er niet alsnog een heerlijke avond van kan maken. Een kerstdiner koken kan heel leuk zijn, maar ook erg stressvol en tijdrovend. Ga jij normaal graag uit eten, of heb je gewoon een keer zin om je lekker te laten verwennen met kerst? Bij deze 10 restaurants in heel het land haal jij je kerstdiner op dit jaar!
Vegan Eton Mess met mango, hazelnotencrumble en passievrucht
Kerst ziet er dit jaar ongetwijfeld anders uit dan voorgaande jaren, maar wij pakken net als ieder ander jaar hoe dan ook uit! Of er nu familie langskomt die aanschuift aan een volledig gedekte tafel, of dat je kiest voor een comfortabele Kerst; met dit tropische dessert sluit je het kerstdiner feestelijk af. Naast dat het er mooi uitziet, staat het ook binnen een handomdraai op tafel. Zo kun je ultiem genieten van het (beperkte) gezelschap! Het dessert: vegan Eton Mess met mango-kokosmousse, hazelnotencrumble en passievrucht mét zelfgemaakte vegan merengue!
Pompoengnocchi met zelfgemaakte pestosaus, frisse ricotta en notenkruim
Kerst ziet er dit jaar ongetwijfeld anders uit dan voorgaande jaren, maar wij pakken net als ieder ander jaar hoe dan ook uit! Of er nu familie langskomt die aanschuift aan een volledig gedekte tafel, of dat je kiest voor een comfortabele Kerst; met dit feestelijke hoofdgerecht maak je je naasten blij. Naast dat het er mooi uitziet kun je dit gerecht ook goed voorbereiden. Zo kun je ultiem genieten van het (beperkte) gezelschap! Het hoofdgerecht: pompoengnocchi met zelfgemaakte pestosaus, frisse ricotta en notenkruim!
Paddenstoelentoast met burrata en pistachepesto
Kerst ziet er dit jaar ongetwijfeld anders uit dan voorgaande jaren, maar wij pakken net als ieder ander jaar hoe dan ook uit! Of er nu familie langskomt die aanschuift aan een volledig gedekte tafel, of dat je kiest voor een comfortabele Kerst; met dit feestelijke voorgerecht trap je het kerstmenu bijzonder af. Je kunt dit voorgerecht serveren op een mooie plank als voorafje in borrelstijl, maar ook als klassiek voorgerecht op een bordje. Het voorgerecht: paddenstoelentoast met burrata en kruiden-pistachepesto!
Het complete VEGA(N) 6-gangen kerstmenu
Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. We delen het complete 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt!
VEGA(N) kerstmenu: Baked Alaska uit Antartica
Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Vandaag delen we het recept voor een feestelijke Baked Alaska. Hiermee spelen we een klein beetje vals, het gerecht komt namelijk uit Amerika. Maar dit recept vinden wij heel erg goed passen bij Antartica!
VEGA(N) Kerstmenu: beet pie uit Australië
Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Vandaag nemen we je mee op reis naar Australië. Een klassieker die je daar tegen zult komen is een heerlijke verwarmende beef pie. Dat klinkt niet echt als een vega proof recept, dat klopt. Daarom hebben wij hier onze eigen draai aan gegeven en hebben wij de beef vervangen door lekkere bietjes. Vandaag delen we daarom het recept voor een heerlijke beet pie!
VEGA(N) Kerstmenu: arepa uit Amerika
Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Vandaag gaan we op reis naar Zuid-Amerika. In Venezuela en Colombia kom je heerlijke arepa’s tegen. Dit zijn gevulde maïsbroodjes, ze lijken eigenlijk op pitabroodjes. De vulling wisselt van vlees met avocado tot bonen en een salsa. Vandaag delen wij het recept voor een heerlijke veganistische arepa!
VEGA(N) Kerstmenu: romige pompoensoep uit Afrika
Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Vandaag nemen we je mee op reis naar Afrika. In Afrika kom je veel verschillende culturen tegen en smaken uit verschillende delen van de wereld. Iets wat je vaak op een menukaart zult tegenkomen is pompoensoep. Daarom delen we vandaag het recept voor een heerlijke romige pompoensoep!
VEGA(N) Kerstmenu: worteltartaar uit Europa
Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Bij dit recept blijven we dicht bij huis en nemen we je mee op reis in Europa. Om precies te zijn naar Frankrijk, waar de steak tartaar is ontstaan. Natuurlijk hebben wij een heerlijke vegetarische variant gemaakt met ingrediënten die ze in de Franse keuken ook veel gebruiken. Het recept dat we vandaag delen is een heerlijke worteltartaar!
VEGA(N) Kerstmenu: dumplings uit Azië
Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. We delen een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt. We beginnen met een reis naar een favoriete bestemming van veel mensen, namelijk Azië! Er is geen betere manier om een diner te beginnen dan met kleine kunstwerkjes gevuld met groente op je bord. Het eerste recept dat wij delen is voor dumplings!
Waarom moet je kiezen voor een PFAS-vrije pan?
PFAS, wat is het, waarom wil je het vermijden en wat is het alternatief? In dit artikel lees je alles over PFAS en het verschil tussen de antiaanbaklaag van PFAS-vrije en traditionele pannen. Want waarom zou je als bewuste consument eigenlijk moeten kiezen voor een PFAS-vrije pan? Het team van GreenPan vertelt je er alles over!
Pulled Oats stoofschotel en polenta
Een lekker verwarmend stoofpotje is natuurlijk ideaal voor een winteravond! We delen het recept voor een vegetarische stoofschotel die je serveert met polenta en garneert met cranberry’s. Een stoofschotel heeft natuurlijk een goede bite nodig, daarvoor voegen we Pulled Oats toe! Daardoor krijg je ook nog eens veel eiwitten binnen
Dumplings & Noedels: zoete aardappel jiaozi
Leer noedels maken als een pro en oefen verschillende vouwtechnieken met het nieuwe boek van Pippa Middlehurst: Dumplings & Noedels. In dit boek vind je meer dan 70 recepten voor de beste gerechten uit de Aziatische keuken. Wontons, dumplings, har gau, buns, overheerlijke ramen en nog veel meer! Met een van de recepten uit dit boek maak je zoete aardappel jiaozi, ofwel zoete aardappel dumplings. Hier vind je het recept!
Top 5: verwarmende gerechten
Mocht je net zo’n koukleum zijn als ik, dan is deze top 5 zeker iets voor jou! Vandaag delen wij namelijk vijf gerechten die verwarmende voedingsmiddelen bevatten. De thermische werking van voeding is afkomstig uit de Chinese voedingsleer. Deze vertelt ons dat er verkoelende, verwarmende en neutrale voedingsmiddelen zijn. In de winter moet ons interne kacheltje opgestookt worden en daarvoor zijn de verwarmende voedingsmiddelen. Zie hier onze top 5: verwarmende gerechten!
Bier & Spijs: Krokante rozemarijn-sinaasappel koek
Vaak combineren we gerechten met wijn, vandaar ook de klassieke wijn-spijs combinatie. Maar in Oosterse landen worden gerechten vaak gecombineerd met bier. Tijd om dat in het westen ook te proberen. Vandaag het dessert: krokante rozemarijn-sinaasappel koek!
De gezondheidsvoordelen van rozemarijn
Rozemarijn en groente ovenschotels gaan hand in hand. De keuken gaat er heerlijk van ruiken en het voegt altijd net wat extra’s toe aan een gerecht. Maar wist je dat rozemarijn ook heel gezond is? In deze blog vertelt gastblogger Marjolein waarom!
Wat is nou het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?
Al decennia lang wordt het Sinterklaasfeest gevierd, maar er blijft verwarring bestaan over de verschillen tussen het strooigoed. In het bijzonder de kruidnoot en de pepernoot. Ze hebben allebei een andere naam, maar welke is nou welke? Strooien met verwarring zul je bedoelen! In dit artikel help ik je om ze voor eens en voor altijd uit elkaar te halen. Na het lezen van dit artikel ben jij een echte strooigoedspecialist!
11 vegetarische hotspots in Nijmegen
In Nijmegen barst het van de leuke eettentjes. Een hip lunchcafe of gezellig dineren in een chique restaurant, je kunt het daar allemaal vinden. Reden genoeg om Nijmegen een keer te bezoeken. Want voor alle vegetariërs en veganisten is er genoeg keuze. Benieuwd naar al deze hotspots? Wij hebben er een aantal voor jullie op een rijtje gezet.
Boek review: Dieet voor een betere planeet van Hanneke van Veghel
Dieet voor een betere planeet van Hanneke van Veghel is een duurzame handleiding voor iedereen die door de bomen het bos niet meer ziet!
Snelle vegan Kimchi
Toen ik voor het eerst kimchi proefde, was ik op slag verliefd. Kimchi is zoutig, gekruid, gemberachtig én knoflookachtig en dat alles met een zure ondertoon: een Koreaans vuurwerk van smaken. En… het is hartstikke goed voor je! Lees hier hoe je het zelf maakt.
Comfort food met groente: cassoulet met pistou en saliecroutons
Het is alweer december. Het zonnetje laat zich steeds minder vaak zien en de de dalende temperaturen vallen hierdoor alleen maar meer op. Ik zeg, hoog tijd voor comfort food! In het nieuwe boek Comfort food met groente vind je meer dan 100 recepten voor heerlijk verwarmende gerechten. En goed nieuws, vandaag mogen wij er één met jullie delen: cassoulet met pistou en saliecroutons!
Kookboek review: Comfort food met groente van Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam
Welmoed Bezoen is nog hartstikke jong, maar stond in de keuken bij Ron Blaauw, en dat zonder koksopleiding. Eerder schreef zij zelf ‘gloeiend groen’, een vegetarisch barbecue kookboek volledig gericht op groenten. Haar vriend Anker van Warmerdam is fotograaf en journalist bij onder andere Keuringsdienst van Waarde. Nu kozen zij ervoor om de krachten te bundelen en samen een boek uit te brengen. Lees hier ons review van Comfort food met groente van Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam!
De gezondheidsvoordelen van brandnetels
Brandnetels zijn de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Brandnetel thee, brandnetel soep, zelfs brandnetel zalf! Hoewel ik ze me nog pijnlijk goed herinner na een val in een vol gegroeide berm als kind, is het het toch waard om de gezondheidsvoordelen eens op een rijtje te zetten. Natuurlijk sluit ik weer af met een aantal receptjes om ze zelf eens uit te proberen.
6 ultieme cadeautips voor vegetarische foodies
De feestdagen komen eraan en afgelopen jaar is voor iedereen natuurlijk anders geweest dan andere jaren. Een goede reden om mensen in het zonnetje te zetten en wat leuks te doen voor elkaar. Wij hebben wat leuke cadeautips voor jullie! En het zijn natuurlijk ook hele goede tips als je zelf nog op zoek bent naar een goed cadeau voor op je verlanglijstje.
Top 5: Sinterklaas recepten
Vol verwachting klopt ons hart… Sinterklaas is in het land! Binnenkort is het pakjesavond en tijdens ’t heerlijk avondje zijn natuurlijk niet alleen de cadeautjes belangrijk. Ook het strooigoed mag niet vergeten worden! Hoe leuk is het om deze Sinterklaas snacks zelf te maken? Hier vind je onze favoriete recepten!
Perfect voor sinterklaas: vegan gevulde speculaas
Het is bijna 5 december en dat moet natuurlijk gevierd worden. Wij zijn de keuken in gedoken en hebben het perfecte recept voor gevulde speculaas voor je.