Romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente

Koken met groente saai? Echt niet! Met een groentehack zet je snel een lekker en gezond gerecht op tafel. Kies je groente, geef deze smaak met kruiden en specerijen en je hebt een groentehack die je als basis kunt gebruiken voor verschillende recepten. Maak bijvoorbeeld een saus, spread, salade of soep van een groentehack. Wij kiezen als basis van dit gerecht voor de groentehack pompoen en toveren dit om tot een verwarmend gerecht. Vandaag: romige pompoen tagliatelle met Italiaanse roerbakgroente!

HOW TO: Instructievideo groentehack pompoen

Heb jij als voornemen dit jaar om meer groente te eten? Maar blijf je het lastig vinden om groente op een lekkere manier klaar te maken? Wij hebben de oplossing: groentehacks! Met een groentehack maak je groente eenvoudig smaakvol door hier kruiden en specerijen aan toe te voegen. Deze groentehack kun je vervolgens gebruiken voor verschillende gerechten: van pastasaus tot boterhamspread en van basis voor salade tot soep. Vandaag delen wij onze groentehack voor pompoen!

NIEUW: Cursus vleesminderen in 15 dagen met De Hippe Vegetariër

Wil je dit jaar écht minder vlees eten maar weet je niet waar je moet beginnen? Ben je bang voor tekorten en vraag je je af of vleesvervangers wel gezond zijn? En hoe zit het bijvoorbeeld met soja? Voor iedereen die wel wat hulp kan gebruiken heeft hippe vegetariër Isabel Boerdam een online cursus ontwikkeld: MEER VEGA IN 15 DAGEN.

DHV_Bannerboeken_Website3

HOW TO: Instructievideo groentehack pompoen

HOW TO: Instructievideo groentehack pompoen

Heb jij als voornemen dit jaar om meer groente te eten? Maar blijf je het lastig vinden om groente op een lekkere manier klaar te maken? Wij hebben de oplossing: groentehacks! Met een groentehack maak je groente eenvoudig smaakvol door hier kruiden en specerijen aan toe te voegen. Deze groentehack kun je vervolgens gebruiken voor verschillende gerechten: van pastasaus tot boterhamspread en van basis voor salade tot soep. Vandaag delen wij onze groentehack voor pompoen!

Lees meer
Kookboek review: Greenfeast

Kookboek review: Greenfeast

Greenfeast is het tweede deel van een tweeluik van Nigel Slater. In het ene deel van Greenfeast staan de zomer en de lente centraal. En dit boek staat vol met heerlijke groenterecepten voor de herfst en winter. Het zijn meer dan 110 verwarmende recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Wij zijn benieuwd! Lees je mee?

Lees meer

Vind alles wat je zoekt


Top 10: Kerst desserts

Top 10: Kerst desserts

In kleinere gezelschappen, maar met net zoveel plezier. Dit jaar pakken wij met het met kerst extra groots aan. We laten het gourmetstel lekker in de kelder staan en gaan aan de slag met een diner met meerdere gangen. Recept inspiratie voor het voorgerecht en hoofdgerecht hebben we jullie al gegeven. Het is tijd voor het dessert!

Lees meer
Top 10: Kerst hoofdgerechten

Top 10: Kerst hoofdgerechten

In kleinere gezelschappen, maar met net zoveel plezier. Dit jaar pakken wij met het met kerst extra groots aan. We laten het gourmetstel lekker in de kelder staan en gaan aan de slag met een diner met meerdere gangen. Gisteren deelde wij onze top 10 voorgerechten. Vandaag is het tijd voor onze favoriete hoofdgerechten!

Lees meer
Top 10: Kerst voorgerechten

Top 10: Kerst voorgerechten

In kleinere gezelschappen, maar met net zoveel plezier. Dit jaar pakken wij met het met kerst extra groots aan. We laten het gourmetstel lekker in de kelder staan en gaan aan de slag met een diner met meerdere gangen. De eerste gang is natuurlijk het voorgerecht. Hier vind je onze 10 favoriete voorgerechten voor de kerstdagen!

Lees meer
Bij deze 10 restaurants haal jij je kerstdiner op dit jaar!

Bij deze 10 restaurants haal jij je kerstdiner op dit jaar!

Kerst ziet er dit jaar anders uit dan normaal. Maar dat betekent niet dat jij er niet alsnog een heerlijke avond van kan maken. Een kerstdiner koken kan heel leuk zijn, maar ook erg stressvol en tijdrovend. Ga jij normaal graag uit eten, of heb je gewoon een keer zin om je lekker te laten verwennen met kerst? Bij deze 10 restaurants in heel het land haal jij je kerstdiner op dit jaar!

Lees meer
Vegan Eton Mess met mango, hazelnotencrumble en passievrucht

Vegan Eton Mess met mango, hazelnotencrumble en passievrucht

Kerst ziet er dit jaar ongetwijfeld anders uit dan voorgaande jaren, maar wij pakken net als ieder ander jaar hoe dan ook uit! Of er nu familie langskomt die aanschuift aan een volledig gedekte tafel, of dat je kiest voor een comfortabele Kerst; met dit tropische dessert sluit je het kerstdiner feestelijk af. Naast dat het er mooi uitziet, staat het ook binnen een handomdraai op tafel. Zo kun je ultiem genieten van het (beperkte) gezelschap! Het dessert: vegan Eton Mess met mango-kokosmousse, hazelnotencrumble en passievrucht mét zelfgemaakte vegan merengue!

Lees meer
Pompoengnocchi met zelfgemaakte pestosaus, frisse ricotta en notenkruim

Pompoengnocchi met zelfgemaakte pestosaus, frisse ricotta en notenkruim

Kerst ziet er dit jaar ongetwijfeld anders uit dan voorgaande jaren, maar wij pakken net als ieder ander jaar hoe dan ook uit! Of er nu familie langskomt die aanschuift aan een volledig gedekte tafel, of dat je kiest voor een comfortabele Kerst; met dit feestelijke hoofdgerecht maak je je naasten blij. Naast dat het er mooi uitziet kun je dit gerecht ook goed voorbereiden. Zo kun je ultiem genieten van het (beperkte) gezelschap! Het hoofdgerecht: pompoengnocchi met zelfgemaakte pestosaus, frisse ricotta en notenkruim!

Lees meer
Paddenstoelentoast met burrata en pistachepesto

Paddenstoelentoast met burrata en pistachepesto

Kerst ziet er dit jaar ongetwijfeld anders uit dan voorgaande jaren, maar wij pakken net als ieder ander jaar hoe dan ook uit! Of er nu familie langskomt die aanschuift aan een volledig gedekte tafel, of dat je kiest voor een comfortabele Kerst; met dit feestelijke voorgerecht trap je het kerstmenu bijzonder af. Je kunt dit voorgerecht serveren op een mooie plank als voorafje in borrelstijl, maar ook als klassiek voorgerecht op een bordje. Het voorgerecht: paddenstoelentoast met burrata en kruiden-pistachepesto!

Lees meer
Het complete VEGA(N) 6-gangen kerstmenu

Het complete VEGA(N) 6-gangen kerstmenu

Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. We delen het complete 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt!

Lees meer
VEGA(N) kerstmenu: Baked Alaska uit Antartica

VEGA(N) kerstmenu: Baked Alaska uit Antartica

Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Vandaag delen we het recept voor een feestelijke Baked Alaska. Hiermee spelen we een klein beetje vals, het gerecht komt namelijk uit Amerika. Maar dit recept vinden wij heel erg goed passen bij Antartica!

Lees meer
VEGA(N) Kerstmenu: beet pie uit Australië

VEGA(N) Kerstmenu: beet pie uit Australië

Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Vandaag nemen we je mee op reis naar Australië. Een klassieker die je daar tegen zult komen is een heerlijke verwarmende beef pie. Dat klinkt niet echt als een vega proof recept, dat klopt. Daarom hebben wij hier onze eigen draai aan gegeven en hebben wij de beef vervangen door lekkere bietjes. Vandaag delen we daarom het recept voor een heerlijke beet pie!

Lees meer
VEGA(N) Kerstmenu: arepa uit Amerika

VEGA(N) Kerstmenu: arepa uit Amerika

Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Vandaag gaan we op reis naar Zuid-Amerika. In Venezuela en Colombia kom je heerlijke arepa’s tegen. Dit zijn gevulde maïsbroodjes, ze lijken eigenlijk op pitabroodjes. De vulling wisselt van vlees met avocado tot bonen en een salsa. Vandaag delen wij het recept voor een heerlijke veganistische arepa!

Lees meer
VEGA(N) Kerstmenu: romige pompoensoep uit Afrika

VEGA(N) Kerstmenu: romige pompoensoep uit Afrika

Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Vandaag nemen we je mee op reis naar Afrika. In Afrika kom je veel verschillende culturen tegen en smaken uit verschillende delen van de wereld. Iets wat je vaak op een menukaart zult tegenkomen is pompoensoep. Daarom delen we vandaag het recept voor een heerlijke romige pompoensoep!

Lees meer
VEGA(N) Kerstmenu: worteltartaar uit Europa

VEGA(N) Kerstmenu: worteltartaar uit Europa

Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. Dit is een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt! Bij dit recept blijven we dicht bij huis en nemen we je mee op reis in Europa. Om precies te zijn naar Frankrijk, waar de steak tartaar is ontstaan. Natuurlijk hebben wij een heerlijke vegetarische variant gemaakt met ingrediënten die ze in de Franse keuken ook veel gebruiken. Het recept dat we vandaag delen is een heerlijke worteltartaar!

Lees meer
VEGA(N) Kerstmenu: dumplings uit Azië

VEGA(N) Kerstmenu: dumplings uit Azië

Het zal voor iedereen een vreemde kerst zijn. We hebben een bijzonder jaar achter de rug en we willen graag dat kerst dit jaar toch nog een feestje wordt. Nu een vakantie met kerst geen optie is, willen we jullie graag meenemen op een culinaire reis. Wij hebben een diner samengesteld met als thema ‘een reis rond de wereld’. We delen een 6-gangendiner waarvan iedere gang uit een ander continent komt. We beginnen met een reis naar een favoriete bestemming van veel mensen, namelijk Azië! Er is geen betere manier om een diner te beginnen dan met kleine kunstwerkjes gevuld met groente op je bord. Het eerste recept dat wij delen is voor dumplings!

Lees meer
Dumplings & Noedels: zoete aardappel jiaozi

Dumplings & Noedels: zoete aardappel jiaozi

Leer noedels maken als een pro en oefen verschillende vouwtechnieken met het nieuwe boek van Pippa Middlehurst: Dumplings & Noedels. In dit boek vind je meer dan 70 recepten voor de beste gerechten uit de Aziatische keuken. Wontons, dumplings, har gau, buns, overheerlijke ramen en nog veel meer! Met een van de recepten uit dit boek maak je zoete aardappel jiaozi, ofwel zoete aardappel dumplings. Hier vind je het recept!

Lees meer
Top 5: verwarmende gerechten

Top 5: verwarmende gerechten

Mocht je net zo’n koukleum zijn als ik, dan is deze top 5 zeker iets voor jou! Vandaag delen wij namelijk vijf gerechten die verwarmende voedingsmiddelen bevatten. De thermische werking van voeding is afkomstig uit de Chinese voedingsleer. Deze vertelt ons dat er verkoelende, verwarmende en neutrale voedingsmiddelen zijn. In de winter moet ons interne kacheltje opgestookt worden en daarvoor zijn de verwarmende voedingsmiddelen. Zie hier onze top 5: verwarmende gerechten!

Lees meer
Wat is nou het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Wat is nou het verschil tussen kruidnoten en pepernoten?

Al decennia lang wordt het Sinterklaasfeest gevierd, maar er blijft verwarring bestaan over de verschillen tussen het strooigoed. In het bijzonder de kruidnoot en de pepernoot. Ze hebben allebei een andere naam, maar welke is nou welke? Strooien met verwarring zul je bedoelen! In dit artikel help ik je om ze voor eens en voor altijd uit elkaar te halen. Na het lezen van dit artikel ben jij een echte strooigoedspecialist!

Lees meer
11 vegetarische hotspots in Nijmegen

11 vegetarische hotspots in Nijmegen

In Nijmegen barst het van de leuke eettentjes. Een hip lunchcafe of gezellig dineren in een chique restaurant, je kunt het daar allemaal vinden. Reden genoeg om Nijmegen een keer te bezoeken. Want voor alle vegetariërs en veganisten is er genoeg keuze. Benieuwd naar al deze hotspots? Wij hebben er een aantal voor jullie op een rijtje gezet.

Lees meer
Comfort food met groente: cassoulet met pistou en saliecroutons

Comfort food met groente: cassoulet met pistou en saliecroutons

Het is alweer december. Het zonnetje laat zich steeds minder vaak zien en de de dalende temperaturen vallen hierdoor alleen maar meer op. Ik zeg, hoog tijd voor comfort food! In het nieuwe boek Comfort food met groente vind je meer dan 100 recepten voor heerlijk verwarmende gerechten. En goed nieuws, vandaag mogen wij er één met jullie delen: cassoulet met pistou en saliecroutons!

Lees meer
Kookboek review: Comfort food met groente van Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam

Kookboek review: Comfort food met groente van Welmoed Bezoen & Anker van Warmerdam

Welmoed Bezoen is nog hartstikke jong, maar stond in de keuken bij Ron Blaauw, en dat zonder koksopleiding. Eerder schreef zij zelf ‘gloeiend groen’, een vegetarisch barbecue kookboek volledig gericht op groenten. Haar vriend Anker van Warmerdam is fotograaf en journalist bij onder andere Keuringsdienst van Waarde. Nu kozen zij ervoor om de krachten te bundelen en samen een boek uit te brengen. Lees hier ons review van Comfort food met groente van Welmoed Bezoen en Anker van Warmerdam!

Lees meer
De gezondheidsvoordelen van brandnetels

De gezondheidsvoordelen van brandnetels

Brandnetels zijn de afgelopen tijd steeds populairder geworden. Brandnetel thee, brandnetel soep, zelfs brandnetel zalf! Hoewel ik ze me nog pijnlijk goed herinner na een val in een vol gegroeide berm als kind, is het het toch waard om de gezondheidsvoordelen eens op een rijtje te zetten. Natuurlijk sluit ik weer af met een aantal receptjes om ze zelf eens uit te proberen.

Lees meer
6 ultieme cadeautips voor vegetarische foodies

6 ultieme cadeautips voor vegetarische foodies

De feestdagen komen eraan en afgelopen jaar is voor iedereen natuurlijk anders geweest dan andere jaren. Een goede reden om mensen in het zonnetje te zetten en wat leuks te doen voor elkaar. Wij hebben wat leuke cadeautips voor jullie! En het zijn natuurlijk ook hele goede tips als je zelf nog op zoek bent naar een goed cadeau voor op je verlanglijstje.

Lees meer
Top 5: Sinterklaas recepten

Top 5: Sinterklaas recepten

Vol verwachting klopt ons hart… Sinterklaas is in het land! Binnenkort is het pakjesavond en tijdens ’t heerlijk avondje zijn natuurlijk niet alleen de cadeautjes belangrijk. Ook het strooigoed mag niet vergeten worden! Hoe leuk is het om deze Sinterklaas snacks zelf te maken? Hier vind je onze favoriete recepten!

Lees meer

NIEUWSBRIEF

Schrijf je nu in en ontvang GRATIS 20 pagina’s uit ons boek De Hippe Vegetariër!