Simpele vegetarische hartige taart

Perzische keuken: Tahcheen met aubergine en portobello

Perzische keuken: Tahcheen met aubergine en portobello

Tahcheen is een specialiteit is uit het midden van Iran. Het is een rijsttaart met saffraan en een yoghurtmengsel. Deze vegetarische variant met aubergines en portobello uit De Perzische Keuken van Yasmin Kahn is ontzettend lekker. Ook heel handig als je een etentje hebt, want je maakt hem gewoon van tevoren. Serveer er een salade bij en je hebt een volledige maaltijd!

Lees meer
Scandinavische keuken: quiche met spinazie, aardpeer en feta

Scandinavische keuken: quiche met spinazie, aardpeer en feta

Vandaag delen we het recept uit Scandinavisch Comfort Food van Trine Hahnemann voor quiche met spinazie, aardpeer en feta. Heerlijke aardse smaken! De quiche is simpel om te maken. Je kan hem ook prima bewaren als je ‘m niet in een keer opkrijgt en meenemen als lunch. Krijg je gasten? Ook dan is het een ideaal gerecht, want je kan hem de dag van tevoren al maken en alleen eventjes opwarmen in de oven als je hem wilt eten!

Lees meer
Libanese keuken: pompoenkibbeh met spinazie, labne en granaatappelmelasse

Libanese keuken: pompoenkibbeh met spinazie, labne en granaatappelmelasse

Pompoenkibbeh, en aardappelkibbeh, wordt gemaakt als er geen vlees mag worden gegeten. Dit is bijvoorbeeld het geval als de christelijke Syriërs of Libanezen vasten. Deze combinatie van kibbeh met uien en granaatappelmelasse is heerlijk! Het recept komt uit het boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Lees meer
Koken met kleur: Kruidenkaas flensjes

Koken met kleur: Kruidenkaas flensjes

Koken met kleur is een inspirerend kookboek vol recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Het boek is samen te vatten als een perfect en uniek thuiskookboek voor iedereen die wel wat extra kleur in zijn leven kan gebruiken. Een recept uit Koken met Kleur beschrijft deze kruidenkaas flensjes. Bij pannenkoeken en flensjes denk je al snel aan iets zoets. Lekker, maar hartige flensjes met kruiden zijn een heerlijke variant, die het goed doen als lunch of lichte avondmaal bij een kop soep. Ook in schuine stukjes gesneden is het een fijn borrelhapje.

Lees meer
Summary
VEGETARISCHE HARTIGE TAART RECEPTEN
Article Name
VEGETARISCHE HARTIGE TAART RECEPTEN
Description
Hier vind je lekkere en verrassende recepten voor vegetarische hartige taart. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author
Publisher Name
De Hippe Vegetariër