VEGGIE in 20 minuten: wraps met vega shoarma, rode kool en rabarberchutney

VEGGIE in 20 minuten: wraps met vega shoarma, rode kool en rabarberchutney

Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag rabarber in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Lees meer

VIND JE RECEPT



Top 5: vegetarische wraps

Top 5: vegetarische wraps

Wraps zijn een ideale lunch of diner! Je maakt het snel, makkelijk en soms maar met een paar simpele ingrediënten. Ideaal ook om mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk! Je kan er natuurlijk alles in doen wat je lekker vindt bij elkaar, maar je kan ook variëren in wat voor wrap je gebruikt. Om je inspiratie te geven: hierbij mijn top 5 wraps!

Lees meer
Koken met seitan: 10 verrassende recepten

Koken met seitan: 10 verrassende recepten

Dit jaar ging ik voor Bertyn aan de slag met SEITAN. Wat een tof product is dat! Ik liet de seitan alle hoeken van de keuken zien, met een geweldig resultaat: mijn vegetarische steak tartare haalde zelfs de menukaart van Ter Marsch in Rotterdam! Dus heb je zin in seitan-inspiratie? Of ben je op zoek naar iets nieuws in de keuken? This is the place to be.

Lees meer
Paasmenu: Piadine met tapenade, olijven, gegrilde aubergine en feta

Paasmenu: Piadine met tapenade, olijven, gegrilde aubergine en feta

Piadine zijn de Italiaanse versie van tortilla’s: in de pan gebakken platte broodjes. Wie ze op vakantie in Italië eenmaal heeft geproefd, is voor altijd verkocht. Ze worden warm gegeten en je kunt ze beleggen met alles wat je hartje begeert, zoals deze met tapenade, olijven, gegrilde aubergine en feta. Een heerlijk paasrecept van de olijfolie-autoriteit Oil & Vinegar!

Lees meer
Mediterraanse koolwraps

Mediterraanse koolwraps

Hummus is eigenlijk een voedselgroep op zichzelf voor mij. Het is een ontzettend goede bron van vegetarische eiwitten en het kan een gerecht met alleen groenten helemaal afmaken. De Libanese gewoonte om hummus te serveren met kool in plaats van brood, inspireerde me om nóg meer groenten in één hap te verzamelen in de vorm van een wrap.

Lees meer
Spinaziepannenkoekjes met appel, kikkererwten en tahin

Spinaziepannenkoekjes met appel, kikkererwten en tahin

Altijd leuk om een gerecht te maken waarbij niet alleen de smaak maar ook de kleur verrast. Dat is precies het geval bij deze vrolijke, groene spinaziepannenkoekjes, die gevuld worden met appel, kikkererwten en een romige tahindressing. Een heerlijk gerecht dat zowel fris als aards is, en zowel zacht als knapperig. Geschikt als lunch en avondmaaltijd! […]

Lees meer
Homemade ‘pizza’ in 10 minuten

Homemade ‘pizza’ in 10 minuten

Dit recept ontdekte ik bij mijn oude oppas met wie ik nog steeds regelmatig leuke dingen doe en lekkere recepten uitwissel. Ik kwam eten bij haar thuis zoals zo vaak en daar lagen keurig zes dunne ronde pizzabodems klaar op haar aanrecht, alvast ingesmeerd met de eerste laag tomatensaus. Ik was werkelijk onder de indruk want dacht dat ze de hele middag pizzadeeg had staan maken, een klus die mij altijd buitengewoon ingewikkeld heeft geleken en daarom afschrikt. Niets bleek echter minder waar. Het zag eruit als pizza, het smaakte als pizza, het rook zelfs als pizza, maar het waren WRAPS! Een geniale uitvinding en te leuk om mensen mee te verrassen. […]

Lees meer
Flatbread met pompoen, rucola en gecarameliseerde ui

Flatbread met pompoen, rucola en gecarameliseerde ui

Dit recept is eigenlijk een gerecht waar iedereen zijn eigen invulling aan kan geven. Het beleg, gevormd door pompoen, rucola, gecarameliseerde ui, feta en pompoenpitten, is een geweldige combinatie die altijd goed is. Echt comfort food. Het oorspronkelijke recept legt het op een ‘flatbread’ oftewel een plat brood. Ik heb zelf een naanbrood gebruikt, maar je kan ook gaan voor Turks brood, een pizzabodem of een eigen deegje. Varieer naar hartenlust! […]

Lees meer
Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels

Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels

Een heerlijk licht gerecht dat zowel gebruikt kan worden als voorgerecht als hoofdmaaltijd. Het is een feest van smaken en kleuren: groene courgette, gele zoete mango, pittige, rode peper, zachte noedels, frisse munt, aardse tofu en scherpe rose radijsjes. Dit geserveerd in een groene koolblad met een verrassende soja-sesam-gembersaus maakt het plaatje compleet. Een top recept! […]

Lees meer
Groene koolwraps met wortelhummus

Groene koolwraps met wortelhummus

Dit is mijn meest favoriete voorgerecht van 2014. Een echte winnaar tijdens mijn dinertjes. Iedere kok kan van dit gerecht een feestje op het bord maken, het ziet eruit alsof het zo uit de keuken komt rollen van een sterrenrestaurant en eigenlijk is het heel eenvoudig! De wortelhummus is bovendien een leuke variatie voor op brood. Lekker veel van maken dus! […]

Lees meer
Summary
50+ recepten voor vegetarische wraps
Article Name
50+ recepten voor vegetarische wraps
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten voor vegetarische wraps. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author