Vega vleesklassieker: sperziebonen curry

Vega vleesklassieker: sperziebonen curry

Dit gerecht is een variant op de klassieke Aziatische spicy curry. Weet je dat sperziebonen tot eiwitrijke peulvruchten behoren? Deze boontjes beschermen ons lichaam tegen vrije radicalen. Versterk je immuunsysteem met fantastische bonen! Dit recept laat je zien hoe eenvoudig het is om een heerlijke sperziebonencurry te maken. De Indiase kaas (paneer) geeft extra smaak aan deze curry.

Lees meer

VIND JE RECEPT



Indiase keuken: Muttar paneer

Indiase keuken: Muttar paneer

Het kookboek The Curry Guy laat jou kennis maken met de Indiase keuken in de vorm van meer dan 100 Indiase recepten zoals Tandoori-maaltijden, curry’s en bijgerechten. Eerder deelden we al het recept voor zelf paneer maken. De paneer in dat recept wordt gebakken, maar nu kan je hem gewoon rauw gebruiken! Mutta paneer is een authentiek Punjaabs recept. Dit recept is met een Britse twist: de saus wordt glad gepureerd. De Britten houden namelijk van gladde sauzen! Dit recept van The Curry Guy bevat paneer en doperwtjes, maar je kan er ook andere ingrediënten in doen!  Dan Toombs wijze woorden: “Als het lekker klinkt, dan is het dat ook” 😉

Lees meer
Indiase keuken: Gebakken paneer

Indiase keuken: Gebakken paneer

Het kookboek The Curry Guy laat jou kennis maken met de Indiase keuken in de vorm van meer dan 100 Indiase recepten zoals Tandoori-maaltijden, curry’s en bijgerechten. Vandaag delen we het recept voor gebakken paneer. Paneer is verse Indiase kaas. Dit wordt vaak vlak voor het serveren rauw aan curry’s wordt toegevoegd, omdat hij anders in de saus uit elkaar valt. Dit recept geeft echter een andere lekkere optie! Gebakken paneer is krokant vanbuiten en valt niet uit elkaar, zoals rauwe paneer dat doet. Je kan paneer kant-en-klaar in de winkel kopen, maar ook zelf maken! Lees hier het recept van The Curry Guy hoe je paneer zelf maakt en vervolgens ook bakt!

Lees meer
Traditionele Indiase curry met paneer en bloemkool

Traditionele Indiase curry met paneer en bloemkool

Curry kan je op verschillende manieren maken, echter zit het geheim in het kruidenmengsel voor de currypasta. Vandaag het recept voor een traditionele masala met heerlijke paneer: een Indiase kaassoort zónder stremsel. Ik at dit ongeveer dagelijks toen ik in India was, maar nu is hij ein-de-lijk ook in Nederland te krijgen! YES! Perfect voor vegetariërs en geweldig in een curry. Comfort food waar je blij van wordt!

Lees meer
Pittige curry met witlof

Pittige curry met witlof

Wij zij gek op curry’s! Het is een ideaal gerecht als je een vrij eenvoudig, maar smaakvol vegetarisch gerecht wilt maken. Je kan er alle kanten mee op. Varieer eens tussen currypasta’s, en uit tal van verschillende groenten. Wist je dat de bittere smaak van witlof heel goed in een pittige curry past? Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis deelt met ons zijn recept!

Lees meer
Zelf rode currypasta maken

Zelf rode currypasta maken

Curry kan je natuurlijk heel makkelijk maken met currypasta uit de supermarkt, maar hoe lekker is het als je het zelf hebt gemaakt! Met dit recept van Chantal van Feelgoodbyfood kan je zelf bepalen wat je in je curry stopt en wat niet. Stem de smaken af naar jou smaak en zo heb je de lekkerste, verse curry!

Lees meer
Thaise currysalade met rijst, kikkererwten en currydressing

Thaise currysalade met rijst, kikkererwten en currydressing

Bij De Hippe Vegetariër zijn we gek op goed gevulde en smaakvolle maaltijdsalades. Deze Thaise currysalade is een frisse variant op de warme Thaise curry’s. Deze salade zit bomvol ingrediënten met rijst, geroosterde kikkererwten, verschillende groenten en een currydressing. Hoe lekker! Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons het recept.

Lees meer
Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry + KOM PROEVEN

Dagje Geen Vlees: Indiase linzencurry + KOM PROEVEN

Dagje geen vlees? Dat wordt nu nóg makkelijker voor de flexitariërs onder ons (en zelfs voor de vleeseters!). Samen met MAGGI lanceer ik namelijk de Dagje Geen Vlees productlijn om groenten méér ruimte te geven in ons dagelijks eetpatroon zonder dat je het vlees mist. Deze Indiase linzencurry met wortel en bloemkool is enorm lekker en bevat maar liefst 120% van je van je dagelijks aanbevolen hoeveelheid groente. Je zet hem binnen no time op tafel!

Lees meer
Homemade groene currypasta

Homemade groene currypasta

Curry is één van de fijnste vegetarische gerechten. Op een vrij eenvoudige manier krijg je een gerecht boordevol groenten en smaken. Currypasta kan je gewoon in de supermarkt kopen, maar hoe lekker is het als je het zelf maakt! Zo weet je zeker dat er in zit wat jij lekker vindt en er geen ingrediënten inzitten die je liever niet hebt. In groene currypasta zitten verschillende kruiden en onder andere citroengras en laos (gember). De geuren van alle ingrediënten bij elkaar zijn zo ontzettend lekker, vooral de citroengras!

Lees meer
Vegan Delight: Coco-Curry

Vegan Delight: Coco-Curry

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke curry van courgette, pompoen en kokos. 

Lees meer
Lezersrecept: Pittige linzen curry met vega ‘kip’

Lezersrecept: Pittige linzen curry met vega ‘kip’

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Noortje, de eigenaar van Workout Amsterdam en een echte food- & sport-lover. Zij heeft de juiste balans gevonden tussen sporten en gezond eten, waardoor zij goed in haar vel zit. Speciaal voor De Hippe Vegetariër deelt ze vandaag het recept voor deze pittige groene linzen curry met aubergine. Peulvruchten als linzen zorgen voor een voldaan gevoel en zijn een bron van complexe koolhydraten,
eiwitten en vezels. Eventueel kun je er nog geroosterde amandelen aan toevoegen voor een éxtra bite!

Lees meer
Groene kokoscurry met pandanrijst van Wilawan

Groene kokoscurry met pandanrijst van Wilawan

Deze maand op De Hippe Vegetariër doen we Aziatische maandag! Geïnspireerd door Fair Trade Original, wiens Thaise boerinnen vorige week naar Nederland kwamen om hun Aziatische kookkunsten met ons te delen. Deze authentieke Thaise groene curry is naar het recept een van de rijstboerinnen die de biologische rijst verbouwt voor Fair Trade Original. Niets zo lekker als een goede kokoscurry met pandanrijst.

Lees meer
Vegetarische gele curry met kikkererwten

Vegetarische gele curry met kikkererwten

Een verwarmende en voedzame curry voor koude dagen waar zelfs vleesetende familie of visite blij van wordt! De sperziebonen, tomaatjes en kikkererwten zorgen voor de voldoende groente en samen met de rijst voor een goed voedende maaltijd. De curry is gemaakt van de currypasta van onoff spices!, de enige Nederlandse importeur van biologische Thaise producten. Helemaal fijn dus!

Lees meer
Korma curry met bloemkool, palmkool en raita

Korma curry met bloemkool, palmkool en raita

Korma, ook wel gespeld als kormaa , qorma , khorma , kurma of qovurma, is een van oorsprong Aziatisch gerecht dat je nu nog veel terugvindt in de keuken van Noord-India, Pakisan en Bangladesh. ‘Korma’ betekent ‘stoven’, slow cooking dus eigenlijk. Vaak gedaan met vlees, rijst en veel kruiden, maar in dit geval natuurlijk met groenten: bloemkool, aardappels, kikkererwten en palmkool (cavolo nero), gecombineerd met een verwarmende fair trade Korma kruidenpasta.

Lees meer
Gele curry met groenten

Gele curry met groenten

Aan het einde van de week, wanneer mijn koelkast veel minder vol is dan na mijn laatste tripje naar de supermarkt, maak ik vaak curry. Dit omdat het eigenlijk niet uit maakt welke soorten groenten je in een curry verwerkt. Voor mij de perfecte maaltijd om te maken met restjes! Mocht je geen restjes meer hebben, dan kan je helemaal je geluk niet op, combineren is eindeloos. […]

Lees meer
Groentecurry met kardamomyoghurt

Groentecurry met kardamomyoghurt

Ik ben dol op de warme smaken en geuren uit de Indiase keuken. Toch kook ik niet zo vaak een Indiaas gerecht omdat het allemaal zo lang moet inkoken, pruttelen en er tientallen kruiden aan te pas komen. Deze keer had ik echter weer eens zin in een echte curry vol verse groenten en pure smaken. En dan realiseer ik me weer: eigenlijk is het zo makkelijk. […]

Lees meer
Summary
50+ recepten voor vegetarische curry
Article Name
50+ recepten voor vegetarische curry
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten voor vegetarische curry. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author