VIND JE RECEPT



TRENDING: Vegan roze mug cake

TRENDING: Vegan roze mug cake

Mug cakes – cakejes in een mok – zijn heerlijk als ontbijt of snelle snack. Hier heb je geen cakevorm voor nodig: je mengt alle ingrediënten gewoon in de mok zelf. Deze roze mug cake ziet er misschien wat chemisch uit, maar hij is alleen met natuurlijke ingrediënten gemaakt. Een scheutje bietensap doet wonderen!

Lees meer
DIY TREND: Breakfast jars

DIY TREND: Breakfast jars

Breakfast jars zijn glazen potten gevuld met de meest kleurrijke ontbijtjes die ook nog eens heel makkelijk mee te nemen zijn. Ideaal to-go dus op een drukke dag! Vanochtend hebben we ter inspiratie de mooiste Instagram foto's hiervan laten zien. Je kunt zelf de...

Lees meer
Bloemkool flatbread

Bloemkool flatbread

Deze bloemkool flatbread is weer eens iets heel anders dan je gewone boterham! De bloemkool maakt het heel gezond. Je maakt het ook nog eens heel eenvoudig in de oven, waardoor ‘ie ook lekker knapperig wordt. Allore Foodies deelde met ons het recept!

Lees meer
Plant & Eter: Tuinbonenspread

Plant & Eter: Tuinbonenspread

Wil je meer weten over de voordelen van een vegetarisch of plant-based dieet? Plant & eter legt de gezonde effecten van groente, fruit en noten uit. Groenten maar ook planten bevatten een diversiteit aan natuurlijke smaak-, geur- en kleurstoffen en zitten vol essentiële voedingstoffen. Het boek Plant & eter staat vol heerlijke recepten en interessante inhoudelijke weetjes over gezonde voedingsproducten. Dit recept uit het boek voor tuinbonenspread is een heerlijke spread voor op brood of bij de borrel, ideaal om in te dippen. Wij delen het recept!

Lees meer
FESTIVAL TREND: Vegan poffertjes in 3 smaken

FESTIVAL TREND: Vegan poffertjes in 3 smaken

Gespot op Veggie Festival – ZO TOF! Hordes mensen die in de rij stonden voor een Hollandse klassieker: poffertjes! Maar niet zomaar poffertjes, deze variant was 100% plantaardig, in 3 smaken (en kleuren) mét een lekkere klont van Flora’s plantaardige variatie op ‘roomboter’. LEKKER! En het leukste? Wij hebben het recept en het concept meebedacht! Dus we zijn nu echte poffertjes-experts 😉 Welke smaak wil jij? Rode biet-framboos, basilicum-munt of mango-kokos? Een vegan feestje voor volwassenen & kids!

Lees meer
Libanese keuken: halloumi uit de oven met brood, dadels en za’atar

Libanese keuken: halloumi uit de oven met brood, dadels en za’atar

Dit recept van halloumi uit de oven moesten wij met jullie delen. Halloumi is zó lekker. Helemaal in combinatie met het zoete van de dadels, de zoute kaas en de kruidige smaak van de za’atar kan deze niet ontbreken op je mezze tafel. Aanrader! Dit is het recept uit het prachtige boek Souq: tafels vol mezze van Merijn Tol en Nadia Zerouali.

Lees meer
Indiase keuken: Naanbrood

Indiase keuken: Naanbrood

Het kookboek The Curry Guy laat jou kennis maken met de Indiase keuken in de vorm van meer dan 100 Indiase recepten zoals Tandoori-maaltijden, curry’s en bijgerechten. Vandaag delen we het recept van The Curry Guy voor naanbrood! Je kan naans natuurlijk kant-en-klaar in de supermarkt kopen, maar zelf maken is veel lekkerder. Je bakt ze gewoon in de pan! 

Lees meer
Puur Zoet: Vegan cookie dough truffels

Puur Zoet: Vegan cookie dough truffels

Ben jij een zoetekauw, maar wil je tegelijkertijd ook op je gezondheid letten? Puur Zoet bevat meer dan 80 makkelijke lactosevrije en glutenvrije zoete recepten, waarvan er bijna 60 vegan zijn. Deze cookie dough truffels zijn ZO lekker. Ze zijn eiwitrijk en stukken verantwoorder dan de gewone cookie dough of truffels! Het is heerlijk om zelf door je ijs te doen, of gewoon zo los van te snoepen.

Lees meer
TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote

TRENDING: Vegan wentelteefjes met kruidige dadelcompote

Als ik vroeger tussen de middag thuis kwam om te eten, kon ik soms al aan het begin van de straat ruiken dat mijn moeder wentelteefjes had gebakken. Zoals mijn moeder ze maakte, zal ik ze niet meer eten (zij gebruikte namelijk eieren in het beslag). Maar ik moet zeggen: dit recept voor vegan wentelteefjes is minstens zo lekker! De kruidige dadelcompote maakt het helemaal af.

Lees meer
Puur Zoet: fruitige ontbijttaartjes

Puur Zoet: fruitige ontbijttaartjes

Puur Zoet van Mariette van Tuyl bevat meer dan 80 makkelijke lactosevrije en glutenvrije zoete recepten, waarvan er bijna 60 vegan zijn, YUM! Ook deze ontbijttaartjes met yoghurt en vers fruit zijn gluten- en lactosevrij en zijn ook makkelijk vegan te maken. En ochtenden zijn toch veel leuker als je ze begint met een taartje? 😉 Varieer met het fruit dat jij wilt en begin zo jouw dag heel goed!

Lees meer
TRENDING: 3 x watermeloen pizza

TRENDING: 3 x watermeloen pizza

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloenpizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast drie suggesties: pizza met munt en bosvruchten, pizza met nectarine en pistache of pizza met chocolade en sinaasappel! Hier vind je alle drie de recepten op een rijtje.

Lees meer
Eat Happy: Feestontbijt met eieren, tomaatjes, pompoen en kaas

Eat Happy: Feestontbijt met eieren, tomaatjes, pompoen en kaas

Het kookboek Eat Happy van Melissa Hemsley is een heerlijk boek dat draait om simpel, snel en heerlijk eten. Dit feestelijke ontbijtje noemt Hemsley haar verjaardagsontbijt, maar het is geschikt voor elk moment van elke dag! Het is de perfecte manier om restjes groenten op te maken. Je kunt er elke soort groente in gebruiken en elke soort kaas. Het is daarnaast ontzettend eenvoudig: je roostert de groenten in de pan en je doet er later wat eieren bij!

Lees meer
TRENDING: Vegan mokka mugcake

TRENDING: Vegan mokka mugcake

Mugcakes – cakejes in een mok – zijn heerlijk als ontbijt of snelle snack. Hier heb je geen cakevorm voor nodig: je mengt alle ingrediënten gewoon in een mok. Deze mokka mugcake met chocolade en een vleugje koffie kun je versieren met een flinke toef kokosslagroom. Ook met wat vers fruit, nootjes en granola creëer je een geweldige start van de dag voor jezelf (of een ander).

Lees meer
Top 5: Overnight oats

Top 5: Overnight oats

Ik kan enorm genieten van een feestelijk ontbijt. Helaas heb ik daar ‘s ochtends weinig tijd voor. Deze overnight oats zijn daar de ideale oplossing voor! De avond van tevoren maak je dit ontzettend vullende ontbijt. Niet geheel onbelangrijk! En je kan het zo lekker maken als je zelf wilt 😉 Om je inspiratie te geven, hierbij mijn top 5 overnight oats!

Lees meer
TRENDING: Vegan appel-kaneel mug cake

TRENDING: Vegan appel-kaneel mug cake

Mug cakes – cakejes in een mok – zijn heerlijk als ontbijt of als snelle snack. Hier heb je geen cakevorm voor nodig: je mengt alle ingrediënten gewoon in de mok zelf . Deze appel-kaneel mug cake is een overheerlijk tussendoortje, maar je kunt ‘m ook aanvullen met een lepeltje notenpasta en wat extra fruit voor een feestelijk ontbijt.

Lees meer
Shakshuka met tomeato burger

Shakshuka met tomeato burger

Shakshuka is een heerlijk gerecht dat voor zowel ontbijt, lunch en diner kan worden gegeten! Dit pittige en smaakvolle eiergerecht met verschillende groenten is extra lekker met de Tomeato burger: een nieuwe vegetarische burger, die nu bij de Albert Heijn te krijgen is, gemaakt door tweesterrenchef Moshik Roth. Het recept voor de shakshuka met Tomeato burger vind je hier!

Lees meer
Mug cake met banaan en cashewnoten uit de oven

Mug cake met banaan en cashewnoten uit de oven

Mug cakes worden meestal in de magnetron gemaakt, waarin ze binnen een paar minuten klaar zijn. Maar wist je dat ze ook gewoon in de oven gemaakt kunnen worden? Dan heb je niet de eventuele schadelijke effecten van de magnetron en is het nog lekkerder ook! Dit is recept van Gezond Healthy by Kroon, die heerlijke mug cakes heeft gemaakt met banaan, havermout en cashewnoten. 

Lees meer
Top 5: vegetarische wraps

Top 5: vegetarische wraps

Wraps zijn een ideale lunch of diner! Je maakt het snel, makkelijk en soms maar met een paar simpele ingrediënten. Ideaal ook om mee te nemen naar bijvoorbeeld je werk! Je kan er natuurlijk alles in doen wat je lekker vindt bij elkaar, maar je kan ook variëren in wat voor wrap je gebruikt. Om je inspiratie te geven: hierbij mijn top 5 wraps!

Lees meer
BESTE VEGAN BORREL EVER

BESTE VEGAN BORREL EVER

Het organiseren van de Nationale Week Zonder Vlees was niet echt bevorderlijk voor mijn gezonde eetpatroon, dus was ik laatst 10 dagen aan het detoxen om me weer even fit te voelen. Maarja, toen was het zaterdag en wilde ik héél graag wel gezond borrelen met mijn moeder.En dus… bedacht ik deze vegan borrel! 100% plantaardig, verantwoord en toch gezellig en lekker. Daar word je blij van!

Lees meer
Top 5: frittata

Top 5: frittata

Frittata is een dik, gevuld omelet dat ideaal is voor de lunch of bij het diner. Je kan er verschillende groenten instoppen om het een vullend en gezond gerecht te maken. De truc van frittata is om de eieren luchtig op te kloppen met een mixer of keukenmachine. Om je inspiratie te geven voor een lekkere combinatie: hierbij mijn top 5 frittata’s!

Lees meer
PASEN: vegan kikkererwten scramble

PASEN: vegan kikkererwten scramble

Omdat we tofu scramble inmiddels wel kennen (niet iedereen voorstander is van soja) én omdat het standaard broodje ei tijdens het paasontbijt ook wel passé is: veganistische kikkererwten scramble! Deze scramble, gemaakt van kikkererwtenmeel, is een overheerlijke vervanger van de hiervoor genoemde gerechten. Serveer met brood, groenten, hummus… Je kunt er alle kanten mee op!

Lees meer
Van Haver tot Gort: Mocha latte oats met kersen en chocolade

Van Haver tot Gort: Mocha latte oats met kersen en chocolade

Ben jij ook zo verzot op heerlijke warme havermout ontbijtjes? Wellicht dat het kookboek: Van Haver tot gort dan iets voor jou is! Deze staat namelijk tjokvol verrassende en wereldse pappen, risotto’s en nog veel meer fijne graan recepten inde klassieke pap, tot de moderne en wereld pap, die op ieder moment van de dag gegeten kunnen worden. Van haver tot gort bevat zowel zoete als hartige recepten. Ik ben een groot fan van lekkere warme havermout in de ochtend, maar met dit boek ben ik een échte pap fanaat geworden! Hieronder delen we met jullie de mocha latte oats met kersen en chocolade. Voor de koffieliefhebbers onder ons: dit is eigenlijk cappuccino en havermout ineen, met wat extra cacao en een handje kersen. Een compleet ontbijt dus.

Lees meer
Overnight oats: Mango met passievrucht

Overnight oats: Mango met passievrucht

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Heb je ooit havermout met mango gecombineerd? Zo ja, dan weet je hoe goed deze combinatie werkt. Zo niet, dan zou ik het zeker gaan proberen! De zoete mango en de ietwat zure passievrucht vullen elkaar perfect aan in dit overnight oats recept. Mocht de mango niet zoet genoeg zijn, dan kun je nog wat agave siroop of een andere zoetstof naar smaak toevoegen.

Lees meer
Overnight oats: Koffie met banaan

Overnight oats: Koffie met banaan

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Deze breakfast bowl met koffie en banaan is een perfect ontbijtje als je een korte nacht hebt gehad! Dankzij de koffie bevat de overnight oats genoeg energie om je dag mee te starten. Daarbij zorgen de chia zaad, lijnzaad en eventueel wat notenpasta voor eiwitten en gezonde vetten.

Lees meer
12 x groente-recepten: makkelijk, snel en lekker

12 x groente-recepten: makkelijk, snel en lekker

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente. Allemaal makkelijke, snelle en lekkere groenterecepten dus! Zie hier wat ik allemaal gemaakt heb, en maak het ook!

Lees meer
KERST: Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels

KERST: Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels

Hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Dan heb ik héél goed nieuws! Willem & Drees heeft dit jaar in samenwerking met De Hippe Vegetariër een speciale VEGETARISCHE kerstbox ontwikkeld. Kortom: een hip vegetarisch 4 gangen diner in één keer in huis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te koken en te smullen. Bestel hem meteen! Wil je toch liever zelf aan de slag? Dan deel ik hier alvast het recept voor het tussengerecht. Het voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert deelde eerder al deze maand! 

Lees meer
TRENDING: Japanese Savoury Oats

TRENDING: Japanese Savoury Oats

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Lees meer
TRENDING: Watermeloen pizza sinaasappel & chocolade

TRENDING: Watermeloen pizza sinaasappel & chocolade

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloen pizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast een suggestie: pizza met chocolade & sinaasappel!

Lees meer
Easy Vegan: American Pancakes

Easy Vegan: American Pancakes

Kennen jullie Living the Green Life? Dit is een compleet plantaardig platform dat laat zien dat een (overwegend) plantaardig eetpatroon uitstekend past binnen een uitdagend, succesvol en bevredigend leven. Vorige maand bracht Sanne van Rooij, oprichtster van Living the Green Life, het boek Easy Vegan uit. Met dit boek laat Sanne zien hoe je met uitsluitend plantaardige producten heerlijke en gezonde gerechten kunt bereiden, zonder uren in de keuken te staan. Wij mogen drie recepten delen uit dit mooie kookboek. We beginnen met de American Pancakes voor een zondags ontbijt! 

Lees meer
Overnight oats: Blauwe bessen met citroen

Overnight oats: Blauwe bessen met citroen

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Een geweldig recept, al zeg ik het zelf. Super simpel, maar zo verfrissend en vullend! De havermout en de blauwe bessen zorgen voor koolhydraten en de chia zaad, lijnzaad en amandelen zorgen voor eiwitten en gezonde vetten. Mocht je het liever wat zoeter hebben, dan kun je een eetlepel agave siroop of een andere zoetstof toevoegen.

Lees meer
Tosti & Toast: Bloemkoolwafels met tomaat en kaas

Tosti & Toast: Bloemkoolwafels met tomaat en kaas

De Old School tosti is weer helemaal hot! Alleen zijn we wel een beetje klaar met die standaard kaastosti, dus tillen we het begrip tosti naar een geheel hoger niveau! Met het boek Tosti & Toast van Fern Green kan je jezelf helemaal uitleven om de origineelste creaties te maken die verder gaan dan het oorspronkelijke geroosterd broodje met kaas. Wij mogen het recept delen van deze heerlijke bloemkoolwafels met geroosterde tomaat en kaas. 

Lees meer
Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Havermout met gekarameliseerde peer en rozemarijn

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes! Tijdens regenachtige dagen kun je mij alleen wakker maken voor een warme kom met havermoutpap, anders sla ik de dag liever over. Voor deze havermoutpap met gekarameliseerde peer en rozemarijn kom ik mijn bed zeker uit! We hebben hem extra powerful gemaakt met natuurlijke boosters van het fijne merk Mattisson: Maca, Arganolie en Vanille Proteïne. Zo begin je je dag met een kickstart!

Lees meer
TRENDING:  South American Savoury Oats

TRENDING: South American Savoury Oats

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Lees meer
Tosti & Toast: Aardbei, roomkaas en zwarte peper

Tosti & Toast: Aardbei, roomkaas en zwarte peper

De Old School tosti is weer helemaal hot! Alleen zijn we wel een beetje klaar met die standaard kaastosti, dus tillen we het begrip tosti naar een geheel hoger niveau! Met het boek Tosti & Toast van Fern Green kan je jezelf helemaal uitleven om de origineelste creaties te maken die verder gaan dan het oorspronkelijke geroosterd broodje met kaas. Wij mogen het recept delen van een heerlijke zoete tosti met aardbei, roomkaas en zwarte peper. 

Lees meer
Overnight oats: Aardbei met munt

Overnight oats: Aardbei met munt

Het is tijd voor vullende ontbijtjes! Voor dit recept heb je maar weinig nodig, maar dat wat je nodig hebt, is essentieel! Aardbeien en munt vormen een geweldige combinatie. Ook lekker om een keer als salsadip te maken! Maar voor nu: ontbijt. Mochten de aardbeien niet zo zoet zijn, dan kun je ze op smaak brengen met wat agave siroop of een andere zoetstof.

Lees meer
Dagje Geen Vlees: Mexicaans groentepannetje + WIN

Dagje Geen Vlees: Mexicaans groentepannetje + WIN

Nieuws voor alle flexitarische volgers van mijn blog! Samen met MAGGI lanceer ik een speciale Dagje Geen Vlees productlijn om flexitarisch eten écht de nieuwe standaard te maken in Nederland. Dit Mexciaanse groentepannetje met paprika, kidneybonen en ei (á la shakhuka) is één van de drie recepten die ik hiervoor heb bedacht. Succes gegarandeerd met de speciale specerijenmix van MAGGI met maar liefst 8 kruiden (en zonder troep). Hiermee wordt een dagje zonder vlees lekker en eenvoudig!

Lees meer
Cinnamon roll havermoutpap

Cinnamon roll havermoutpap

Het is tijd voor vullende herfstontbijtjes! Elke dag cinnamon rolls voor ontbijt. Dat lijkt mij geweldig, maar helaas voldoet dit niet aan de eisen aan voedingsstoffen die ik dagelijks binnen wil krijgen. Deze cinnamon roll havermoutpap doet dit wel! De lijnzaad en proteïne poeder zorgen voor eiwitten en de havermout zorgt voor de juiste koolhydraten. Voeg er nog wat extra noten aan toe en je kunt de gezonde vetten ook afstrepen. Super!

Lees meer
TRENDING: Watermeloen pizza nectarine & pistache

TRENDING: Watermeloen pizza nectarine & pistache

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloen pizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast een suggestie: pizza met nectarine en pistachenoten!

Lees meer
Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Vegan Delight: Go With The Flow Mangopudding

Het kleurrijke kookboek Vegan Delight van Saskia Roeda bewijst dat een puur plantaardig dieet helemaal niet saai hoeft te zijn. Het boek staat vol met bourgondische recepten, grotendeels volgens de raw food-keuken, die kunnen helpen om je lichaam en geest te reinigen. Bovendien zijn alle gerechten vrij van tarwe, gluten, lactose en geraffineerde suiker: ideaal voor mensen met allergieën en intoleranties. Vandaag delen we het recept voor deze heerlijke mangopudding met gember, sinaasappel en citroengras!

Lees meer
Coconut berry crumble

Coconut berry crumble

Het is tijd voor spannende ontbijtjes! Mocht je indruk willen maken op je partner, een vriend of vriendin of een familielid, dan is dit het recept. Het mooie is dat je er ook niet zo veel tijd aan kwijt bent – de oventijd niet meegerekend. Deze coconut berry crumble zal alleen maar goed doen. Geloof mij maar!

Lees meer
Rood fruit-yoghurt smoothie bowl

Rood fruit-yoghurt smoothie bowl

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente & fruit. Onder andere met dit heerlijke recept voor een smoothie bowl op basis van magere kwark. Perfect als post-workout maaltijd! 

Lees meer
Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

Zoete aardappel bowl met chocolade mousse

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Zin in wat anders dan je dagelijkse smoothie bowl of havermoutpap? Deze zoete aardappel bowl werkt perfect als ontbijt! Misschien een beetje een gek idee – en al helemaal met avocado chocolade mousse, maar deze doet het geweldig! De zoete aardappel zit boordevol vezels, vitamine C en antioxidanten. Combineer deze met een chocolade mousse van avocado voor de gezonde vetten en je hebt een super gezond ontbijt!

Lees meer
TRENDING: Italian Savoury Oats

TRENDING: Italian Savoury Oats

Je kunt eindeloos variëren met havermout, maar heb je wel eens hartige havermoutpap geprobeerd? Laat die theelepel kaneel plaatsmaken voor een snufje zout en peper, verse kruiden, geroosterde groenten en wat plantaardige olie. Klinkt misschien gek, maar het is zeker het proberen waard. Ben je niet zo’n fan van een hartig ontbijt? Je kunt deze savoury oatmeal ook heel goed als lunch of diner eten!

Lees meer
TRENDING: Watermeloen pizza bosvruchten & munt

TRENDING: Watermeloen pizza bosvruchten & munt

Watermeloen met kokosyoghurt en fruitige toppings gaan supergoed samen. Wat is er nu beter dan een groot, verfrissend en dorstlessend stuk watermeloen als toetje of ontbijt? Nu is watermeloen al heerlijk van zichzelf, maar het kan nooit kwaad om er wat leuks mee te doen. Een watermeloen pizza is leuk en makkelijk om te maken en gegarandeerd een succes op feestjes. Je kunt eindeloos variëren met toppings, maar hier alvast een suggestie: pizza met munt en bosvruchten!

Lees meer
Smoothie bowl: Spinazie en spirulina

Smoothie bowl: Spinazie en spirulina

Het is tijd voor groenteontbijtjes! Ontbijten met spinazie en spirulina? Zeker! Het klinkt een beetje gek, maar met deze ingrediënten kun je prima een zoete smoothie bowl maken.
Maar wat is spirulina nu eigenlijk? Spirulina is een blauwgroene alg die in zowel zoet als zout water groeit. Het wordt als superfood gezien, omdat de alg boordevol eiwitten, koper, ijzer, magnesium, kalium en mangaan zit. Het zit vol antioxidanten en het heeft een ontstekingsremmende werking. Daarnaast kan spirulina bewezen het cholesterol helpen verlagen. Je kunt deze superfood in zowel tablet als poedervorm kopen. Voor dit recept gebruiken we het poeder. Spirulina ruikt en proeft naar zee, dus een halve theelepel van het is meer dan genoeg.

Lees meer
Groene Burgers: brood met actievekoolpoeder

Groene Burgers: brood met actievekoolpoeder

Als je denkt dat je als vegetariër of veganist niet kan genieten van heerlijke burgers heb je het goed mis! Met plantaardige producten maak je juist de lekkerste burgervariaties. In het boek Groene burgers van Martin Nordin vind je unieke recepten voor de meest fantasierijke burgers, knapperige broodjes & originele bijgerechten. Ideaal voor een uitgebreide barbecue, maar ook heerlijk als comfort food voor in het weekend. Vorige week hebben we het recept gedeeld voor gedraaide vega burgers van courgette en zoete aardappel met chipotlemayonaise. Vandaag laten we zien hoe je bijpassende zwarte burgerbroodjes kunt maken! 

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Avocado met aardbeien en biet

Zomerse smoothie bowl: Avocado met aardbeien en biet

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Avocado zit vol gezonde vetten die deze smoothie super romig zullen maken. Het bietje en de aardbei zorgen voor een zoete smaak en een mooie rode kleur. Ik raad je wel aan om een half bietje te gebruiken, omdat deze smaak zeer aanwezig is. Mocht je een beetroot lover zijn, voel je dan zeker vrij om de hele biet er doorheen te gooien! Bevroren aardbeien zorgen ervoor dat deze smoothie niet zo weeïg wordt, maar je kunt er ook wat ijsblokjes doorheen mixen of je kunt het mengsel wat kouder laten worden in de koelkast.

Lees meer
TRENDING: Pindakaasfeestje

TRENDING: Pindakaasfeestje

Mede vegetariër Anne (bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie). Inspireert mensen met haar succesvolle Instagram account om te genieten van vegetarische lekkernijen. De meeste gerechten zijn heel gezond, maar een lekker taartje op z’n tijd is ook welkom! Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. Vorige keer zagen we al wat pindakaas voorbijkomen in haar ‘Peanut butter jelly’ chia pudding, maar deze week is het pas echt feest voor pindakaas liefhebbers!

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Frambozen met appel

Zomerse smoothie bowl: Frambozen met appel

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Zo simpel, maar zó ongelofelijk lekker. Begin een warme zomerdag met deze frambozen en appel smoothie bowl. Heerlijk verfrissend! Voor de amandelmelk geldt: hoe meer je toevoegt, hoe vloeibaarder de smoothie wordt. Voeg je niet zo veel toe, dan zal je wat meer een sorbetijs structuur krijgen. Ook niet verkeerd als ontbijt, toch? 😉

Lees meer
Chocolade-banaan smoothie bowl

Chocolade-banaan smoothie bowl

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente. Onder andere met dit heerlijke recept voor een smoothie bowl met plantaardige melk, chocolade en banaan: een vullende zoete start van een drukke dag!

Lees meer
Oh My Pie: zomerse ontbijttaartjes

Oh My Pie: zomerse ontbijttaartjes

Het inspirerende boek Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje! van taartentovenares Marike Bol bewijst dat een glutenvrij dieet geen straf hoeft te zijn. Als je maar de juiste producten gebruikt kan je de meest feestelijke creaties bakken. Want het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen! En feestelijk wordt het zeker met het recept van deze prachtige ontbijttaartjes uit Oh My Pie! Van glutenvrije last naar glutenvrij feestje!

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma

Zomerse smoothie bowl: Mango met banaan, ananas en kurkuma

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Mango, banaan en ananas samen in één smoothie. Kan het nog tropischer? De kurkuma in deze breakfast bowl zorgt, zo lang je het bij een halve theelepel houdt, meer voor kleur dan voor smaak. Maar naast die prachtige gele kleur, werkt kurkuma ook nog eens ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Een superfood zou je het wel kunnen noemen.

Lees meer
TRENDING: Avocado bun burger

TRENDING: Avocado bun burger

Mede vegetariër Anne (bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie). Inspireert mensen met haar succesvolle Instagram account om te genieten van vegetarische lekkernijen. De meeste gerechten zijn heel gezond, maar een lekker taartje op z’n tijd is ook welkom! Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. We beginnen met deze kleurrijke avocado bun burger.

Lees meer
5 x lichte ontbijtjes met ei

5 x lichte ontbijtjes met ei

De volgende keer dat je gaat ontbijten, pak dan twee eieren. Uit onderzoek blijkt dat mensen die hun calorieën uit eiwitten halen in plaats van uit koolhydraten, 65 procent meer afvallen dan mensen die koolhydraten eten als ontbijt. Deze 5 ontbijttips met eieren helpen je gewicht én buikvet te verliezen.

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Mango met basilicum

Zomerse smoothie bowl: Mango met basilicum

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Wie had ooit gedacht dat mango en basilicum een goede combinatie zou zijn, laat staan voor ontbijt? Wat mij betreft past mango overal bij. Ik kan er geen genoeg van krijgen. Deze combinatie ontstond vrij spontaan in mijn keuken en is door velen uit mijn omgeving goedgekeurd. Een echte aanrader dus!

Lees meer
Easy dinner: Focaccia met ei, tomaat en parmezaan

Easy dinner: Focaccia met ei, tomaat en parmezaan

Mijn lief en ik zijn nu ruim 3 maanden bezig om vaker glutenvrij te eten, en dat bevalt eigenlijk heel goed. Hij heeft veel minder last van een opgeblazen gevoel na het eten, en ik heb ontdekt hoe leuk het is om glutenvrij te koken. Zo maakte ik van de week dit super makkelijke receptje toen ik uit kantoor kwam en geen zin had om te koken: focaccia met een eitje erin!

Lees meer
Vegetarische barbecue: panini met geitenkaas

Vegetarische barbecue: panini met geitenkaas

Nu het zonnetje volop schijnt eet ik het liefste alle avonden buiten. Heerlijk met vrienden of familie uitgebreid tafelen in de tuin of gewoon de barbecue mee naar het park. Vaak wordt er bij barbecue gedacht aan veel vlees en vette sauzen. Maar met barbecueën kan je zo veel meer kanten op. In het boek Vegetarische BBQ  vind je 125 originele gerechten voor barbecue en gril. Eén van die originele gerechten is deze panini met geitenkaas, kappertjes en geroosterde paprika’s. Het contrast tussen zoete, rokerig smakende paprika’s en zurige, krijtachtige, scherpe geitenkaas is onweerstaanbaar, zoals je zult merken wanneer u deze knapperige panini proeft.

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Kokos met kurkuma

Zomerse smoothie bowl: Kokos met kurkuma

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Soms heb je maar weinig spullen nodig om een geweldig gerecht te maken. Dat geldt ook voor de smoothie van deze week. De kurkuma zit er meer in voor de kleur en de gezondheidseffecten die je er gratis en voor niets bij krijgt. Kurkuma werkt namelijk ontstekingsremmend en helpt het de vetverbranding te stimuleren. Daarbij wordt beweerd dat het kanker tegen zou gaan. Super, toch?

Lees meer
Sportsnack: glutenvrije broodmuffins

Sportsnack: glutenvrije broodmuffins

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: overvolle broodmuffins om de (hartige) trek na het sporten te stillen. Ideaal om in teamverband te eten en ook glutenvrij te maken! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier. 

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Watermeloen met yoghurt en munt

Zomerse smoothie bowl: Watermeloen met yoghurt en munt

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Wist je dat de meloen eigenlijk helemaal geen fruit is? Officieel is het een groente en daarnaast is het ook nog eens familie van de komkommer. Eigenlijk niet zo’n gek idee, aangezien beiden voor het overgrote deel uit water bestaan! Naast de 95% aan vocht, krijg je ijzer, kalium en vitamine C binnen bij het eten van een watermeloen. En dan nog één weetje over de watermeloen: samen met yoghurt en munt doet-ie het geweldig in een smoothie bowl!

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Ananas en kokos

Zomerse smoothie bowl: Ananas en kokos

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Tijdens de warme zomerdagen heb ik vaak weinig zin in een bak warme havermout. Of überhaupt havermout. Deze simpele, enigszins tropische, smoothie bowl is een perfecte vervanging. Je kunt eventueel wat proteïnepoeder en granola toevoegen voor extra eiwitten en koolhydraten.

Lees meer
Zomerse smoothie bowl: Chocolade en kersen

Zomerse smoothie bowl: Chocolade en kersen

Het is tijd voor fruitige zomerontbijtjes! Wist je dat de meeste Oreo’s veganistisch zijn? De naturel koekjes in ieder geval. Deze zijn gemaakt met soja in plaats van melk. Nu zijn Oreo’s al geweldig van zichzelf, maar als topping op een smoothie bowl zijn ze al helemaal perfect! Combineer dat met kersen en wat spinazie en chia zaad voor extra proteïne en je hebt een geweldig (wellicht een guilty pleasure) ontbijt.

Lees meer
Sportsnack: on-the-go sportbroodjes

Sportsnack: on-the-go sportbroodjes

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: snelle on-the-go sportbroodjes, ideaal voor een duursporter, maar ook heerlijk als gezonde snack tijdens de borrel. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Sportsnack: Broodrepen met fruit en noten

Sportsnack: Broodrepen met fruit en noten

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: Broodrepen met fruit en noten én (voor wie wil) diepgravende informatie over koolhydraten voor sporters. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Summary
50+ vegetarische lunch recepten
Article Name
50+ vegetarische lunch recepten
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten voor een vegetarische lunch. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author