Geroosterde paprika risotto met paddenstoelen en walnootcrunch

Geroosterde paprika risotto met paddenstoelen en walnootcrunch

Risotto is een van mijn all time favorieten. Heerlijk comfortfood dat altijd goed is. Dit recept voor risotto met geroosterde paprika, paddenstoelen en walnootcrunch is een hele goede! De paprika zorgt voor een licht zoete en frisse smaak, de paddenstoelen voor de aardse smaak en de walnoten zijn een krokante toevoeging aan het gerecht. Samen met Van Eigen Bodem creëerden we dit recept!

Lees meer

VIND JE RECEPT



VEGGIE in 20 minuten: Oosterse courgette-spaghetti met broccoli, mango en cashews

VEGGIE in 20 minuten: Oosterse courgette-spaghetti met broccoli, mango en cashews

Heb je het al gehoord? De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. Vandaag courgette in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Lees meer
Samen eten: linzen bolognese voor vleeseters én vegetariërs

Samen eten: linzen bolognese voor vleeseters én vegetariërs

Heb jij thuis een gemengd gezin? Op zoek naar een snel en gemakkelijk recept om te maken voor vegetariërs én vleeseters? Dan heb ik hier het perfecte recept: deze spaghetti bolognese maak je met slechts één stap verschil in twee varianten: vega en niet-vega. De vega versie is net zo lekker en voedzaam dankzij de linzen in stazak van HAK – je proeft het verschil bijna niet. Iedereen blij! En pssst: probeer ze volgende keer dan gewoon eens voor de gek te houden 🙂

Lees meer
Vega vleesklassieker: lasagne bolognese

Vega vleesklassieker: lasagne bolognese

Lasagne met bolognese saus uit de Italiaanse plaats Bologna is een populair gerecht in de hele wereld. Tegenwoordig kun je grenzeloos variëren met deze pastasoort. In een handomdraai maak je een heerlijke schotel met verschillende groenten en saus. Dit is een romige lasagne gemaakt met spinazie: een gezonde ijzerrijke groente. Sangeeta Taluja deelde met ons haar vegetarische lasagne bolognese recept!

Lees meer
Snelle pasta: avocadosaus

Snelle pasta: avocadosaus

Deze pasta is speciaal voor mijn broer, geïnspireerd op de pasta die hij in Rome voor mij kocht. Een heerlijke frisse pasta, met een lichtgroene saus op basis van avocado en citroen, met cherrytomaatjes en pijnboompitjes. Heerlijk lauwwarm te eten, ook voor de lunch!

Lees meer
Snelle pasta: met aardpeer en tijm

Snelle pasta: met aardpeer en tijm

Deze pasta is door de toevoeging van aardpeer weer eens wat anders dan ‘standaard’ pasta’s! Aardpeer is verkrijgbaar in de winter periode van november tot ongeveer eind maart. Aardpeer heeft een nootachtige, zoetige smaak en samen met de tijm, knoflook en peterselie geeft dat een bijzondere smaak. Voeg nog wat kookroom toe voor de romigheid en je pasta is binnen no time klaar!

Lees meer
Snelle pasta: gorgonzolasaus, peer en pecannoten

Snelle pasta: gorgonzolasaus, peer en pecannoten

Dit is een van mijn lievelingsrecepten. Vaak heeft de gorgonzola een overheersende smaak, maar door de crème fraîche en de Parmezaanse kaas is de smaak mooi in balans. Zelfs de mensen die gorgonzola niet lusten, genieten van deze pasta! De peer en pecannoten maken de pasta helemaal af. Echt een verwengerecht!

Lees meer
Lezersrecept: easy pasta met venkel

Lezersrecept: easy pasta met venkel

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Miranda, een enthousiaste hobbykok die mensen in haar omgeving probeert te motiveren om minder of geen
vlees te eten. Om haar recepten te verzamelen is ze de site www.vandaagwatanders.nl begonnen. Vandaag deelt ze met ons het recept voor een eenvoudige, one pot pasta met frisse venkel en porcini. 

Lees meer
Snelle pasta: doperwt-basilicumsaus

Snelle pasta: doperwt-basilicumsaus

Dit recept voor pasta met dopewrt-basilicumsaus is een verfrissende variatie op de normale pasta pesto. De saus is gemaakt van doperwtjes, pijnboompitten, Parmezaanse kaas en basilicum. Wist je trouwens dat dopererwtjes erg gezond zijn? Ze zijn rijk aan koolhydraten, eiwitten vitamine B, ijzer en calcium. Een heerlijke frisse, lichte en bovenal snelle pasta die binnen 15 minuten klaar is!

Lees meer
Boekweitnoedels met aduki bonen en sesam dressing

Boekweitnoedels met aduki bonen en sesam dressing

TerraSana, het biologische merk dat je terugvindt in alle eko- en natuurwinkels, vroeg mij dit jaar om vier recepten te ontwikkelen met hun biologische producten. Dat vond ik natuurlijk een hele leuke uitdaging! Het recept voor deze boekweitnoedels vind je deze maand op een receptkaartje in alle biologische winkels! Speciaal voor de lezers van mijn blog mocht ik het recept ook online publiceren. Dus lees snel verder want deze boekweitnoedels met tahin-dressing, adukibonen en peterselie zijn een heerlijk fris zomers recept!

Lees meer
Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom

Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom

Dit recept is courgetti 2.0. Spagetthi, gemaakt van diverse rauwe groenten waaronder courgette, wortel, pastinaak, sperziebonen en zelfs seitan! Gecombineerd met een heerlijke fruitige dressing met kokosbloesemsuiker, verse vijgen, avocado en cashewroom is deze gezonde maaltijd een verrassend feestje van smaken en structuren. Heerlijk als zomerse lunch of lichte avondmaaltijd!

Lees meer
Sportsnack: pasta muffins

Sportsnack: pasta muffins

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: Hasta la Pasta Partymuffins! Lekker volgestampt met pasta, zoals het hoort als je koolhydraten wilt stapelen. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Glutenvrije borrel met pizzadip

Glutenvrije borrel met pizzadip

Glutenvrij eten saai of beperkend? Beslist niet! Ik ging weer eens creatief aan de slag en maakte een heerlijke glutenvrije vrijdagavondborrel. Ik krijg er gelijk weer zin in! Deze pizzadip is een verrassende variatie en ideaal om te delen met een groep vrienden. Heerlijk met een pittige saus van aubergine, paprika en tomaat, gecombineerd met black beans, gele paprika, feta en olijven. Wijntje en glutenvrije snacks erbij, en genieten maar!

Lees meer
Wildplukken: duindoorn + recepten

Wildplukken: duindoorn + recepten

Voor mensen aan de kust is de duindoorn meteen te herkennen: mooie oranje bessen aan een doornige struik. De doorns en de vrij zure smaak schrikken veel mensen af, maar de bessen van de duindoorn kunnen met de goede bereiding juist heerlijk en verrassend zijn! Kom je ze tegen, oogst dan vooral een kilo of twee van deze vruchtjes. Wat er gezond aan is, hoe je ze oogst en hoe je ze vervolgens bereidt lees je hier!

Lees meer
Verse spaghetti met gerookte mozzarella en aubergine

Verse spaghetti met gerookte mozzarella en aubergine

Verse pasta met een rokerige touch van onze vrienden van ZTRDG: simpel en té lekker om niet even te maken. De gegrilde aubergine en de gerookte mozzarella zorgen voor een zoete vlezigheid zonder zwaar te worden, daar zorgt het frisse kaasje voor. Door de knoflook, peper en paarse basilicum krijgt het gerecht een hoop pit. Een heerlijk gerecht vol met verschillende smaken!

Lees meer
Noedelsalade met ananas van Nipalin

Noedelsalade met ananas van Nipalin

Deze maand op De Hippe Vegetariër doen we Aziatische maandag! Geïnspireerd door Fair Trade Original, wiens Thaise boerinnen deze week naar Nederland komen om hun Aziatische kookkunsten met ons te delen. Deze authentieke Thaise noedelsalade is naar het recept van Khun Nipalin, een van de boerinnen die de ananassen verbouwt voor Fair Trade Original. Bereid je voor op een heerlijke combinatie van ananas, kokosmelk en pittige kruiden.

Lees meer
4 x snelle vegetarische sauzen

4 x snelle vegetarische sauzen

Wil jij een bijzondere groentesaus maken maar heb je geen inspiratie? Eke van Koken met Kennis laat je zien hoe je heel gemakkelijk en snel vier heerlijke vegetarische sauzen op tafel tovert: een soubise op basis van ui, room en sojasaus, een romanescosaus op basis van amandelen, paprika, tomaat, knoflook, honing, groentebouillon en een plukje saffraan, en tot slot ingekookt wortelsap en rode bietensap, waar je met wat klontjes gezouten boter in no-time een goede saus mee maakt. Easy does it!

Lees meer
Koken met kennis: de Maillard reactie

Koken met kennis: de Maillard reactie

Heb je je wel eens afgevraagd waarom een tomatensaus lekkerder wordt als je hem lang laat pruttelen? Of waarom je een bouillon zo lang moet laten trekken? Dat geeft smaak! In je pan vinden allerlei chemische reacties plaats waarbij nieuwe smaken ontstaan. De belangrijkste chemische reacties in de keuken zijn de Maillard reactie en karamelisatie. In dit blog leg ik uit hoe je de Maillard reactie kunt gebruiken om meer smaak te geven aan je gerechten.

Lees meer
Vegetarische bolognese met kastanje champignons en linzen

Vegetarische bolognese met kastanje champignons en linzen

Bolognese is niet voor niets een favoriete pastasaus. Het is simpel, snel, lekker en je kan er van alles ingooien! Deze vegetarische versie van onze vrienden van ZTRDG is vullend en gezond door de linzen, kastanje champignons, winterpeen, bleekselderij en krijgt de klassieke touch van de Italiaanse klassieker. Een aanrader voor je pasta!

Lees meer
3 x vegetarische sauzen

3 x vegetarische sauzen

Op zoek naar een lekkere vegetarische saus om je gerecht af te maken? Eke Marien zet in dit blog drie goede opties voor je op een rijtje: een saus op basis van ei, een saus op basis van groenten én en saus op basis van sap! Net zo smaakvol als de traditionele sauzen op basis van vleesbouillon, maar dan gewoon lekker vegetarisch.

Lees meer
Noedels met grapefruit-dadeldressing

Noedels met grapefruit-dadeldressing

Het is december, de grote feestmaand! Dus extra veel overheerlijke kerstrecepten op De Hippe Vegetarier voor de feestdagen. Dit doen we dit jaar niet alleen, we mogen ook drie fantastische recepten van Foodies magazine delen! Zoals deze kruidige noedels met venkel en een grapefruit-dadeldressing. Heerlijk bijgerecht of gezonde afwisseling voor lunch of diner tijdens de heftige decembermaand.

Lees meer
Vegan Linzen Bolgonese

Vegan Linzen Bolgonese

Met dit gerecht zit je altijd goed. Of je nou lekker een avondje thuis eet met vriendinnen of even iets makkelijks op wilt zetten waar je niet al te veel aandacht aan hoeft te besteden. Zo maakte ik dit gerecht laatst om mee te nemen op familieweekend. De eerste avond waarop iedereen aankomt op de locatie wordt er vaak iets makkelijks en meestal ongezonds op tafel gezet. Thuis tijdens het inpakken van mijn tas de saus al gemaakt, eenmaal op locatie even de pasta al dente gekookt en de saus verhit et voila! Een makkelijk, snel en gezond diner voor heel de familie, en ja zelfs mijn sceptische tante wist niet wat haar overkwam. Want toen ik zei dat ik veganistisch zou koken had ze niet gedacht een gerecht voorgeschoteld te krijgen dat zo bom vol smaak zat! […]

Lees meer
Italiaanse keuken: vegetarische lasagne

Italiaanse keuken: vegetarische lasagne

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor Parmigiana di Melanzane, een soort van vegetarische lasagne maar dan met aubergine als lasagnebladen! […]

Lees meer
Italiaanse keuken: Gnocchi

Italiaanse keuken: Gnocchi

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor vegetarische gnocchi con burro e salvia. […]

Lees meer
Italiaanse keuken: Penne all’Arrabiata

Italiaanse keuken: Penne all’Arrabiata

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor vegetarische Penne all’Arrabiata. […]

Lees meer
Italiaanse keuken: Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Italiaanse keuken: Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor vegetarische Spagetti Aglio Olio e Peperoncino. […]

Lees meer
Raw Food: diner recepten

Raw Food: diner recepten

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijt- en lunchrecepten help ik jullie vandaag op weg met recepten voor een drie-gangen Raw Food diner! […]

Lees meer
Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels

Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels

Een heerlijk licht gerecht dat zowel gebruikt kan worden als voorgerecht als hoofdmaaltijd. Het is een feest van smaken en kleuren: groene courgette, gele zoete mango, pittige, rode peper, zachte noedels, frisse munt, aardse tofu en scherpe rose radijsjes. Dit geserveerd in een groene koolblad met een verrassende soja-sesam-gembersaus maakt het plaatje compleet. Een top recept! […]

Lees meer
Open lente-lasagna met asperges, doperwten en dille

Open lente-lasagna met asperges, doperwten en dille

Deze open lente-lasagne vond ik onlangs in een tijdschrift en ik was op slag verliefd! Een kunstwerk op een bord: zo groen, zo vers en zo zomers! Ik moest hem maken. Normaal ben ik niet zo’n fan van de roomsausjes, maar bij deze pure lasagne is het de kers op de taart. Je kan natuurlijk experimenteren met een Griekse yoghurt of kwarkvariant… Zomers genieten! […]

Lees meer
Penne met spruitjes, vijgen en gorgonzola

Penne met spruitjes, vijgen en gorgonzola

‘Wat een combinatie’ was het eerste wat ik dacht toen ik dit gerecht zag. Een reden temeer om het te maken. Voor spruitjes kies ik zelden, maar ik was inmiddels volledig overtuigd van de ongekende kracht van vijgen om alles lekker te maken, dus vol goede moed ging ik aan de slag. En met succes! Het resultaat was een vernieuwend, verrassend topgerecht dat al je smaakpapillen op scherp zet en je verstelt doet staan. Echt proberen! […]

Lees meer
Summary
50+ recepten voor vegetarische pasta
Article Name
50+ recepten voor vegetarische pasta
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten voor vegetarische pasta. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author