Recepten

Turkse eieren met geroosterde cherrytomaten en dille

Turkse eieren met geroosterde cherrytomaten en dille

Afgelopen week hebben wij meegedaan aan een ontzettend leuke challenge: de Tomato Times Challenge 2021. Wij mochten een ontbijttopper bedenken waarbij de tomaten van Prominent de showstopper spelen, en dat was met zulke heerlijke tomaten niet moeilijk! Wij maakten een variant op Turkse eieren, met gepocheerd ei, Griekse yoghurt en heerlijke geroosterde cherrytomaten. Dit gerecht is fris, verrassend en maakt ontbijten een feestje.

Kikkererwtenkookboek: Gao Bao ‘Kip’

Kikkererwtenkookboek: Gao Bao ‘Kip’

Vandaag delen we het recept voor Gao Bao ‘Kip’ uit het boek het Kikkererwtenkookboek. Dit Chinese gerecht is vernoemd naar een gouverneur uit de negentiende eeuw in de provincie Sichuan. Tijdens de culturele revolutie was (de naam van) het gerecht verboden, omdat dat associaties opriep met het Chinese keizerrijk. Tegenwoordig staat het bij vele Chinese restaurants op de kaart. In deze versie zie je een zeer smakelijke vegetarische variant. Er gaan een aantal typische Sichuanese smaakmakers in, waaronder Sichuanese chilipepers en Szechuanpeper.

Mexicaanse rijstsalade met Pulled Oats Tex Mex en mango salsa

Mexicaanse rijstsalade met Pulled Oats Tex Mex en mango salsa

Wij maakten een kruidige Mexicaanse rijstsalade met een pittige mango salsa. Een ideaal zomers gerecht wat geen overbodige luxe is tijdens deze tropische temperaturen. Deze vegan rijstsalade zet je zo op (de picknick)tafel met de nieuwe Pulled Oats Tex Mex. Jouw salade is meteen heerlijk gekruid en de Pulled Oats maakt ook nog dat het een lekkere bite krijgt. Met zulke salades komen wij de zomer wel door! Het recept vind je hieronder.

Comida Mexicana: Flan Mexicano

Comida Mexicana: Flan Mexicano

Uit het kookboek Comida Mexicana delen wij vandaag: flan Mexicano. Net als de varianten in andere landen is de Mexicaanse flan oorspronkelijk ontstaan uit de klassieke Franse crème caramel. Rosa, de auteur van dit kookboek, heeft flans gegeten van Zuid-Amerika tot Azië. Het is ongelooflijk hoe vergelijkbaar ze allemaal zijn wat betreft smaak en textuur, ook al kunnen de ingrediënten anders zijn. Gelukkig heb je voor de Mexicaanse flan slechts een aantal makkelijk verkrijgbare ingrediënten nodig en is hij snel klaar. Na het afkoelen kun je hem meteen serveren. Lees vooral verder hoe je dit heerlijke dessert thuis maakt!

Comida Mexicana: Sopes de Frijoles negros

Comida Mexicana: Sopes de Frijoles negros

Uit het kookboek Comida Mexicana delen wij vandaag: Sopes de Frijoles negros. Met dit recept maak je klassieke Mexicaanse garnachas die bij veel eetstalletjes worden verkocht. Ze zijn het populairst in het midden en zuiden van Mexico, waarbij iedere streek zijn eigen interpretatie kent. Sopes zijn kleine, dikke tortilla’s met een opstaande rand die belegd zijn met bonen, sla met salsa, groenten zoals aardappel of kool, of zelfs alleen salsa en kaas. Hier lees je hoe je zelf Sopes maakt!

Brain Food Smoothies: Dandelion Smoothie

Brain Food Smoothies: Dandelion Smoothie

Charlotte van het boek Brain Food Smoothies begint al jaren elke ochtend met een smoothie. Hierin mixt zij altijd verschillende groenten en soms een beetje fruit. Een smoothie barst van de vitaminen, mineralen, vezels en gezonde vetten, afhankelijk van de ingrediënten. Een beter begin van de dag kan dus bijna niet! Daarom heeft Charlotte het recept voor een Dandelion Smoothie voor jou, een échte breinfavoriet!

Be more vegan: Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Be more vegan: Zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread & harrisa

Met het geweldige kookboek Be more vegan van Niki Webster kan je de plantaardige keuken of levensstijl induiken met alle tips, adviezen en handvaten die je vindt in het boek. Vandaag delen wij het recept voor zoete-aardappel- en auberginetoast met avocadospread en harissa. De plakken zoete aardappel en aubergine zijn een heerlijk en gezond alternatief voor ‘gewone’ toast. Beleg ze rijkelijk met je favoriete toppings!

50 x Vegan Zuivel: kokos-crème-brûlée

50 x Vegan Zuivel: kokos-crème-brûlée

In 50 x Vegan Zuivel, het kookboek van Marleen Visser, lees je alles over het maken vegan zuivel, van cashewkaasjes tot plantaardige drankjes en alles daartussenin. Het boek is geschikt voor iedereen, of je nou 100% vegan bent of wat vaker plantaardig wil eten! Vandaag delen wij een recept uit dit kookboek: kokos-crème-brûlée, een dessert met een krokant karamellaagje, met daaronder een silky crème. Lees hier hoe je dit recept maakt!