Bloemkoolrijst pilav met amandelen en granaatappel
Deze bloemkoolrijst is een leuk alternatief voor normale rijst! Deze pilav zit vol gezonde ingrediënten en is een heerlijke combinatie van hartig en zoet en krokant en zacht. Dit recepten Allore Foodies is ook heel simpel!
Hartige ontbijt pannenkoeken met ei en tomatensalade
Deze hartige pannenkoeken zijn ideaal voor het ontbijt! Een waar feestje om de ochtend mee te beginnen als je de tijd hebt. Je kan je eigen pannenkoekenrecept gebruiken, maar met dit recept zorg je ervoor dat het hartige versies worden. Een gebakken ei erop, wat groenten erbij, heerlijk! Allore Foodies deelde met ons het recept.
Barbecue: Salade van gegrilde portobello met truffelsalsa
Het is BBQ weer! Gegrilde groentes zijn ontzettend lekker van de barbecue. Probeer eens dit recept van Oil & Vinegar met gegrilde portobello, samen met truffelsalsa, tijm en rucola. Een heerlijk gerechtje dat je zó op de BBQ maakt.
Wild Plukken: salade van veldzuring en Oost-Indische kers
Vandaag het recept voor salade van veldzuring en Oost-Indische kers uit het kookboek Wild Plukkenvan Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee, aan de hand van de seizoenen, de Hollandse natuur in. Met dit kookboek, wil het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.
Barbecue salsa met kiwi, avocado en komkommer
Deze originele salsa smaakt heerlijk bij je zomerse barbecues. Een mooie balans met het vlees, een licht en lekker fris bijgerecht vol vitaminen. In grotere hoeveelheid ook ideaal als (lunch)salade!
Courgette carpaccio op 3 manieren
Deze vegetarische variant van de klassieke carpaccio is echt een topper! Met de carpaccioplakken maak jij snel en eenvoudig dit feestelijke en smaakvolle gerecht. Met de drie verschillende bereidingswijze kan jij zelf je favoriet kiezen. Of je serveert ze gewoon allemaal natuurlijk 😉
Hawaïaanse keuken: poké bowl met watermeloen en noten
Deze poké bowl is anders dan de rest. In plaats van rijst, bestaat de basis uit watermeloen! Hiermee wordt het een prachtige, kleurrijke bowl die ook nog eens heel gezond is. Hiervoor gebruikten we Het Poké Kookboek van Gerrit Jan & Quinta Witzel. Dikke aanrader!
De Aziatische keuken: lauwwarme salade met tofu en radijs
Deze salade uit Basisboek Aziatisch met tofu en radijsjes is goedgevuld en daarmee een voedzame maaltijd. De slamix bestaat uit andijvie, spinazie en rucola en je voegt er allerlei smaken aan toe zoals citroensap, sojasaus, sesamolie, chilivlokken, knoflook en lente-uitjes. Hierdoor creëer je een heuse smaakexplosie!
De Aziatische keuken: taugésalade met gember, knoflook en abrikoos
Dit recept uit Basisboek Aziatisch voor salade van taugé bevat, net als veel andere Aziatische gerechten, veel ingrediënten en smaken. Denk aan abrikoos, knoflook, radijs, gember en bleekselderij. De salade en de dressing zijn heel eenvoudig te maken. Probeer het nu zelf!
Snelle Oosterse jackfruit salade + WIN
Je hebt er vast al van gehoord jackfruit, de nieuwe vleesvervanger, stevig maar tegelijk lekker fris. Wij vonden deze bij de lokale Surinaamse toko, en maakten hier een chopped jackfruit salade van met een Oosterse dressing. Wij gebruikten dit keer de gele variant van jackfruit, die heel zoet van smaak is, en daardoor goed combineert in een salade met hartige ingrediënten. Makkelijk en snel dankzij de Multichopper én een lekker lichte maaltijd, ideaal voor deze tijd van het jaar.
Vega vleesklassieker: huzarensalade
Huzarensalade is zo’n klassiek gerecht dat nog wel eens als salade bij bijvoorbeeld een barbecue wordt geserveerd. Deze vegetarische variant maak je makkelijk en snel! Ook is ‘ie frisser door de yoghurtdressing in plaats van de mayonaise. De salade zit vol met smaakvolle groenten. Serveer de koude schotel met eieren en rauwkost en smullen maar!
Eat happy: Gekruide halloumi en kikkererwten met taboulé van zwarte quinoa
Het kookboek Eat Happy van Melissa Hemsley is een heerlijk boek dat draait om simpel, snel en heerlijk eten. Deze quinoa salade met gekruide halloumi en kikkererwten is een heerlijk recept uit dat boek! Het is een eenpansgerecht vol knapperige, frisse en pittige smaken. Je kunt de zwarte quinoa natuurlijk vervangen door een andere variant. En is het recept teveel? Bewaar het en neem het mee als lunch!
TRENDING: Papaya met pittige avocadosalsa
Zomerser dan deze gevulde papaya kan het waarschijnlijk niet. De tropische vrucht wordt meestal met zoet fruit gevuld, maar ook met een hartigere vulling is ‘ie lekker. Wist je dat je papayazaadjes ook kunt eten? Deze hebben een peperachtige smaak en passen perfect in de pittige avocadosalsa.
5 x koken met oud fruit
Heb jij ook vaak restjes fruit over? Ik voerde het aan de paarden, maar die moeten maar net in de buurt staan 😉 Fruit is zonde om weg te gooien, je kan er nog ontzettend veel lekkere dingen mee doen. Wij geven je inspiratie, van pizza tot sportsnacks!
Broccoli couscous
Broccoli couscous is een leuke en lichte variatie op normale couscous gerechten. De broccoli verkruimel je, waardoor je de couscous kan vervangen door deze groente. De linzen, pistachenoten en cranberry’s zorgen voor verschillende smaken en texturen. Het recept lees je hier!
VEGGIE in 20 minuten: asperge salade met parelcouscous
NIEUWS! De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. De eerste VEGGIE in 20 minuten is vandaag online gekomen! Vandaag asperges in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!
Veggie pastasalade met rode biet
Walnootolie en frambozenazijn is een onverwachts hemelse combinatie, leerde Oil & Vinegar ons. Een feestje in combinatie met deze pastasalade met linzenpasta, rode biet, spinazie en pastinaak.
Top 5: vegetarische couscous
Met couscous als basis van het gerecht kan je werkelijk alle kanten op gaan die je maar wilt! Gebruik het in een salade, als vulling voor een groente, of vervang normale couscous eens door een variant als bloemkoolcouscous! Om je inspiratie te geven: hierbij mijn top 5 vegetarische couscous!
Winterse salade met pompoen en boerenkool
Rauwe boerenkool niet lekker? Zeker wel! In Amerika is ‘raw kale’ al lang een trend, deze salade van Oil & Vinegar met pompoenpitolie en tomatenazijn laat je proeven waarom. Gouden tip: karamelliseer je pompoen in dadelazijn. Mmm…
Japanse noedelsalade met sesamdressing
Deze geroosterde sesamdressing van Oil & Vinegar zou je stiekem uit kunnen lepelen. Dat doen we natuurlijk niet, we maken er een fantastische Japanse noedelsalade van met paksoi, tofu en shiitake.
Couscoussalade met geroosterde bloemkool en tomaatjes
Top combinatie van peperolie en granaatappelazijn, die deze salade met bloemkool en olijven van Oil & Vinegar echt een kick geeft. Daar moet je natuurlijk olijfolie en azijn expert voor zijn!
Coleslaw met amandelpasta
Ter ere van de introductie van troepvrije Pip & Nut pindakaas in Nederland, delen we vandaag een heerlijk amandelpasta recept met jullie! Want pindakaas smeer je niet alleen op je brood… Deze zelfgemaakte coleslaw met amandelpasta is echt YUM! Hij is knapperig, vers, vol van smaak door alle groenten en kruiden en ideaal als bijgerecht!
Vegan tempura van bimi en walnoot
Ken jij bimi al? Het slankere zusje van de broccoli, dat niet alleen een stijlvolle groente is, maar ook bijna twee keer zo voedzaam en met een bijzondere verfijnde smaak. Ik ging aan de slag met dit groene ding en maakte in een handomdraai vegan tempura met een korstje van walnoten. YUM!
12 x groente-recepten: makkelijk, snel en lekker
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente. Allemaal makkelijke, snelle en lekkere groenterecepten dus! Zie hier wat ik allemaal gemaakt heb, en maak het ook!
Koken met seitan: 10 verrassende recepten
Dit jaar ging ik voor Bertyn aan de slag met SEITAN. Wat een tof product is dat! Ik liet de seitan alle hoeken van de keuken zien, met een geweldig resultaat: mijn vegetarische steak tartare haalde zelfs de menukaart van Ter Marsch in Rotterdam! Dus heb je zin in seitan-inspiratie? Of ben je op zoek naar iets nieuws in de keuken? This is the place to be.
Kerstmenu: salade met courgette, venkel, radijs en gebakken avocado
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op vier personen)! Vandaag het voorgerecht: salade met courgette, venkel, radijs en gebakken avocado. Een frisse salade met een warme hint door de gebakken avocado.
Kerstmenu: kruidensalade met crème van schorseneer en groene groenten
Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het voorgerecht: salade met verse kruiden, crème van schorseneer, gegrilde groene asperges, in kokosolie gefrituurde sperzieboon en coulis van spinazie. Een herfstige boswandeling op je bord! […]
KERST: Rode bieten-appel carpaccio met boerenkoolpesto en geroosterde hazelnoten
Hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Dan heb ik héél goed nieuws! Willem & Drees heeft dit jaar in samenwerking met De Hippe Vegetariër een speciale VEGETARISCHE kerstbox ontwikkeld. Kortom: een hip vegetarisch 4 gangen diner in één keer in huis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te koken en te smullen. Bestel hem meteen! Wil je toch liever zelf aan de slag? Dan deel ik hier alvast het recept voor het voorgerecht.
Thaise currysalade met rijst, kikkererwten en currydressing
Bij De Hippe Vegetariër zijn we gek op goed gevulde en smaakvolle maaltijdsalades. Deze Thaise currysalade is een frisse variant op de warme Thaise curry’s. Deze salade zit bomvol ingrediënten met rijst, geroosterde kikkererwten, verschillende groenten en een currydressing. Hoe lekker! Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons het recept.
Avocadofrietjes met plantaardige kokosdip
Avocadofrietjes. Hoe tof! Toen ik dit voor de eerste keer hoorde ben ik diezelfde dag nog gaan kijken hoe je ze maakt. Super simpel, met vier ingrediënten. Wat wil een mens nog meer? Ik maakte een vegan variant met aquafaba in plaats van ei, met een plantaardige kokosdip erbij die je zelfs van maar één ingrediënt maakt. Feestje!
Top 5: recepten met broccoli
Broccoli is zo’n groente die niet vaak de ster van het gerecht is, maar juist heel fijn om aan gerechten toe te voegen. Met de Aziatische keuken, maar ook in andere soorten gerechten kan broccoli heel goed combineren! Voor inspiratie wat je er allemaal mee kan doen, hierbij mijn top 5 recepten met broccoli!
Courgetti met doperwtenpesto en avocado
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente & fruit. Onder andere met dit heerlijke lichte recept voor verse courgetti met doperwten en avocado.
Courgetti met tomaten-olijfsalsa en basilicum
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente & fruit. Onder andere met dit heerlijke lichte recept voor verse courgetti boordevol groenten.
Bloemkoolrijst met wortel, munt, granaatappelpitjes en pistache
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit heerlijke recepten voor lichte bloemkoolrijst met gekruide wortels en vullende kikkererwten. Ideaal als lunch (to go) of licht diner.
2 x gevulde witlofbootjes met appel geitenkaas & komkommer yoghurt
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met deze twee heerlijke recepten voor gevulde witlofbootjes. het eerste bootje is lekker fris door de appel en citroen. Het tweede bootje is gebalanceerd door de combinatie van komkommer, dille en yoghurt.
Boekweitnoedels met aduki bonen en sesam dressing
TerraSana, het biologische merk dat je terugvindt in alle eko- en natuurwinkels, vroeg mij dit jaar om vier recepten te ontwikkelen met hun biologische producten. Dat vond ik natuurlijk een hele leuke uitdaging! Het recept voor deze boekweitnoedels vind je deze maand op een receptkaartje in alle biologische winkels! Speciaal voor de lezers van mijn blog mocht ik het recept ook online publiceren. Dus lees snel verder want deze boekweitnoedels met tahin-dressing, adukibonen en peterselie zijn een heerlijk fris zomers recept!
Top 5: vegan salades
Een mooie, goed gevulde salade is één van onze favoriete gerechten. De combinaties zijn eindeloos en door alle verschillende smaken kunnen het echte smaakbommetjes worden. Dat geldt niet alleen voor vegetarische, maar ook voor vegan salades! Om je inspiratie te geven: hierbij mijn top 5 vegan salades!
Bloemkoolrijst met paprika, peterselie, mango en cashews
Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit kleurrijke recepten voor lichte bloemkoolrijst met paprika, sappige mango en vullende cashewnoten. Ideaal als lunch (to go) of licht diner.
Zilte salade met seitan, paddenstoelen en zeekraal
Ben je dol op paddenstoelen? Houd je van zilte smaken? Niet bang voor algen en zeekraal? Dan is dit gerecht helemaal jouw ding! Mijn nieuwe favoriet: lauwwarm, voedzaam, heerlijk met de romige smaak van de seitan, gecombineerd met paddenstoelen, zeekraal, 4-algen kruiden en de notenolie die het afmaakt. Dit zou ik elke dag bij de lunch kunnen eten!
Groene salade met fetakaas en citroen
Met broccoli, courgette, groene asperges en spinazie heb je een bord vol groen, boordevol goeds en lekkers. Maak het een fris geheel door de citroen en feta en voeg eventueel nog wat knapperige nootjes toe als je dat lekker vindt!
Witlof-venkelsalade met bramen en frambozen
Deze frisse en fruitige salade doet het, door de combinatie van bitter en zoet, eigenlijk overal goed bij. Een instant klassieker dus, die ook nog eens hoge voedingswaarde heeft door de toevoeging van Beluga linzen.
Mini soufflé met Remeker kaas
Dit recept ziet er indrukwekkend uit, maar is eigenlijk supersimpel. Fijn vinden wij dat: makkelijk te maken met een hoog wow-effect. De soufflé verzorgt het visuele en Remeker streelt de smaakpapillen. De frisse waterkerssalade is de perfecte toevoeging voor het in balans brengen van de smaken!
Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom
Dit recept is courgetti 2.0. Spagetthi, gemaakt van diverse rauwe groenten waaronder courgette, wortel, pastinaak, sperziebonen en zelfs seitan! Gecombineerd met een heerlijke fruitige dressing met kokosbloesemsuiker, verse vijgen, avocado en cashewroom is deze gezonde maaltijd een verrassend feestje van smaken en structuren. Heerlijk als zomerse lunch of lichte avondmaaltijd!
Recept voor Peruviaanse tijgermelk
Kennen jullie Tiger Milk of Leche de Tigre? Dit is een Peruviaanse specialiteit, vaak geserveerd bij ceviche. Het is echter een heerlijke saus vol frisheid, zoetheid en kruiden die het ook fantastisch doet als marinade bij andere zomerse gerechten. Hier vind je het recept!
Burrata met Franse linzen en basilicumolie
Deze burrata met Franze linzen is voedend, maar ook mega lekker door de extra romige mozzarella-variant. De frisse groenten, dressing en basilicumolie maken het een feestelijk en vooral smaakvol geheel!
Groene koolwrap met vegan gehaktsalade en doperwten
Dit is een heerlijk lente-recept ideaal voor een picknick in het park, om te serveren als voorgerecht aan je gasten. Een vegan gehaktsalade op basis van seitan, met verse groene kruiden, doperwtjes, quinoa en notenolie om het af te maken. Een licht gerecht met frisse zomerse smaken. Geserveerd op een savooikoolblad is het een feestje om te zien!
Sushi salade
Sushi en salade. Twee absolute favorieten. Waarom niet in één dacht The Green Kitchen? Een geweldig idee! De sfeer van Japan en sushi in een eenvoudige maar rijk gevulde salade. Bordevol kleur, smaak en groenten! Wat wil een hippe vegetariër nog meer? […]
Gebakken asperges met gember en chili
In het seizoen van asperges is het natuurlijk heel fijn om daar mee te koken, maar veelal wordt op de traditionele manier klaargemaakt. De gebakken asperges met gember en chili is een hele originele, spannende versie!
Aspergesalade met citroenmayonaise, waterkers en pistache
Het seizoen van het witte goud is er weer, en daar maken we gebruik van! Deze salade is simpel en snel, maar krijgt door de combinatie van de zachte asperge met de frisse waterkers, romige citroenmayonaise en knapperige pistache een bijzondere balans van smaken en textuur!
Vega recept van Parc Broekhuizen
Vegetarisch is niet meer van het menu af te denken. Dat bewijzen deze unieke restaurants! In deze rubriek deelt een Nederlands haute cuisine restaurant een van zijn eigen vegetarische recepten. Deze week het recept voor ‘Gebrande avocado met tigermilk en rijst crème’, door restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen op de Utrechtse Heuvelrug.
Vegetarische steak tartare met tomaat en mango
Steak tartare, een fascinerend rauw recept uit de Franse keuken. Sinds ik aan het experimenteren ben met seitan in mijn recepten, heb ik mij afgevraagd of dit product zich niet perfect leent voor een vegetarische steak tartare. En jawel! De seitan geeft de steak tartare een uniek vlezige structuur, heerlijk mediterraans met de zongedroogde tomaatjes en tegelijk fris en lichtzoet door de mango. Slechts 7 ingrediënten! Heerlijk als voorgerecht of voor de lunch. Snel klaar, gemakkelijk te maken en verrassend lekker. Wie durft?
Noedelsalade met ananas van Nipalin
Deze maand op De Hippe Vegetariër doen we Aziatische maandag! Geïnspireerd door Fair Trade Original, wiens Thaise boerinnen deze week naar Nederland komen om hun Aziatische kookkunsten met ons te delen. Deze authentieke Thaise noedelsalade is naar het recept van Khun Nipalin, een van de boerinnen die de ananassen verbouwt voor Fair Trade Original. Bereid je voor op een heerlijke combinatie van ananas, kokosmelk en pittige kruiden.
Pittige papayasalade van Orapin
Deze maand op De Hippe Vegetariër doen we Aziatische maandag! Geïnspireerd door Fair Trade Original, wiens Thaise boerinnen in april naar Nederland komen om hun eigen familierecepten te delen met Nederlandse liefhebbers van de Thaise keuken. Deze authentieke Thaise papayasalade is naar het recept van Khun Orapin, een pittige peperboerin, dus bereid je dus voor…
Tofu bereiden als een expert
Tofu is een prachtige en veelzijdige vleesvervanger. Veel mensen vinden het naar niks smaken, en dat klopt als een bus! Dat juist is de kracht van tofu. Je kunt er namelijk elke smaak aan geven die je wilt. Wij leren je hoe je dit het beste kunt aanpakken!
Top 5: Vegetarische lunchgerechten
Het leuke van de lunch is dat je er alle kanten mee op kunt! Van simpel en snel tot uitgebreid en gevarieerd. Als je de tijd hebt kan je echt iets lekkers in elkaar zetten, terwijl je met de juiste voorbereiding ook iets verrassends en gezonds kan meenemen voor...
Top 5: Vegan diner recepten
Veganistisch koken blijft voor vele een uitdaging, en als ik eerlijk ben eet ik ook vaker vegetarisch dan veganistisch. Maar voor de afwisseling of als je gasten over de vloer hebt die veganist zijn, dan is het toch wel fijn om inspiratie te hebben om een overheerlijk...
Top 5: Vegetarische salades
Als vegetariër moeten salades je beste vrienden zijn. Niets is makkelijker dan het maken van vegetarische salades: leef je uit met groente, fruit, peulvruchten, granen, noten, zaden en wat je maar lekker vindt! Op mijn blog vind je dan ook een tientallen salades. Het...
Vegan aardpeersalade met appel en walnoten
Met goed gevulde salades zit je altijd goed. In plaats van een lichte zomerse salade, is deze vullende salade ideaal voor in de winter. Warme, aardse smaken die perfect bij elkaar passen. Het recept voor de veganistische aardpeersalade vind je hier!
Hoe maak je rode zuurkool?
Het leuke van zelf zuurkool maken is dat je eindeloos kunt variëren. Je kunt tal van kruiden en specerijen toevoegen en variëren met koolsoorten. In dit artikel vertellen we je meer over fermentatie en laten we zien hoe je rode kool kunt fermenteren, met dille, komijn en zwarte peper als smaakmakers.
Gegrilde paksoi salade met paddestoelen
De paddenstoelen spiesjes was al een ding, maar op deze wijze maak je er een salade van en presenteer je een nieuwe klassieker. De paksoi en paddenstoelen kunnen besprenkeld met olijfolie gewoon op de barbeque. De dressing is de finishing touch en die maak je snel en simpel van knoflook, gember, sojasaus en citoensap. Met nog een beetje sesamolie voor het karakter. Gebakkensesamzaadjes er over en voila!
Tandoori tempeh met zoetzure groenten en platbrood
Eigenlijk kook ik veel te weinig met tempeh. Dit heerlijke gerecht vond ik weer zo’n verrassing! Tempeh gemarineerd in de tandoori kruidenpasta van Fair Trade Original. Tandoori tempeh dus! Gecombineerd met zoetzure groenten, verse groene kruiden en platbrood heerlijk voor lunch of een licht diner.
Balsamico dressing in 1 minuut
Dressings moeilijk? Helemaal niet! Bekijk het filmpje en je maakt een balsamico dressing in 1 minuut.
Bulgur met geroosterde zoete aardappel, avocado en geitenkaas
Bij De Hippe Vegetariër houden wij van salades. Het liefst zo rijk gevuld mogelijk! Deze maaltijdsalade is hier een heel goed voorbeeld van. Boordevol met gezonde en vullende ingrediënten zoals bulgur, geitenkaas, avocado, broccoli, tomaatjes en zoete aardappel. Toppers die het eigenlijk in iedere salade fantastisch doen.
Gevulde avocado met linzen, boerenkool, pistache en abrikoos
Avocado is echt mijn lievelingseten, samen met chocolade. Het helder groene, zachte, romige vruchtvlees is voor mij gezond comfort food. Ik verwerk avocado in diverse gerechten van ontbijt tot diner en toetje. Deze gevulde avocado is mijn meest recente favoriet. Ideaal voor lunch maar ook een feestelijk voorgerechtje bij een diner. Ik vul hem met diepgroene boerenkool, linzen, knapperige pistachenootjes, frisse munt en zoete abrikozen. Een feestje!
Noedels met grapefruit-dadeldressing
Het is december, de grote feestmaand! Dus extra veel overheerlijke kerstrecepten op De Hippe Vegetarier voor de feestdagen. Dit doen we dit jaar niet alleen, we mogen ook drie fantastische recepten van Foodies magazine delen! Zoals deze kruidige noedels met venkel en een grapefruit-dadeldressing. Heerlijk bijgerecht of gezonde afwisseling voor lunch of diner tijdens de heftige decembermaand.
Yoghurt dressing in 1 minuut
Dressings moeilijk? Helemaal niet! Bekijk het filmpje en je maakt een yoghurt dressing in 1 minuut.
Bleekselderij & boerenkoolsalade met pittige pindadressing
De herfst is een mijn favoriete seizoenen, als het om eten gaat dan. Er is verse bleekselderij én je vindt weer kool in de winkels, bijvoorbeeld boerenkool. Deze twee vormen een heerlijke combinatie. Pinda zorgt voor wat extra eiwitten in de salade. Een klein beetje rode chili geeft wat meer pit en alle groene groenten en verse kruiden maken deze salade gewoon ontzettend smakelijk. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht, je kunt er ook een hoofdgerecht van maken door wat noedels toe te voegen of bruine rijst.
Citrus dressing in 1 minuut
Dressings moeilijk? Helemaal niet! Bekijk het filmpje en je maakt een citrus dressing in 1 minuut.
Japanse dressing in 1 minuut
Dressings moeilijk? Helemaal niet! Bekijk het filmpje en je maakt een Japanse dressing in 1 minuut.
Mediterraanse koolwraps
Hummus is eigenlijk een voedselgroep op zichzelf voor mij. Het is een ontzettend goede bron van vegetarische eiwitten en het kan een gerecht met alleen groenten helemaal afmaken. De Libanese gewoonte om hummus te serveren met kool in plaats van brood, inspireerde me om nóg meer groenten in één hap te verzamelen in de vorm van een wrap.
Snelle vegan Kimchi
Toen ik voor het eerst kimchi proefde, was ik op slag verliefd. Kimchi is zoutig, gekruid, gemberachtig én knoflookachtig en dat alles met een zure ondertoon: een Koreaans vuurwerk van smaken. En… het is hartstikke goed voor je! Lees hier hoe je het zelf maakt.
Top 5: Vegetarische recepten met courgette
Courgette is een van mijn lievelingsgroenten uit de vegetarische keuken omdat je er zoveel mee kan. Naast dat je hem rauw kan eten, kan wokken, roosteren of kan laten meekoken kan je hem gebruiken in de meest verschillende gerechten: rauw als spagetti, lasagne of...
Quinoa salade met waterkers, cherrytomaatjes en geroosterde kikkererwten
Ook zo dol op quinoa en opzoek naar een nieuw recept om uit te proberen? Dan is dit gerecht zeker een aanrader! Deze quinoa salade smaakt heerlijk fris door de rauwe groenten en verse kruiden, maar is ook knapperig door de geroosterde kikkererwten. Heerlijk voor de lunch, maar ook als avondmaaltijd.
Gele couscous met geroosterde groenten, hummus en yoghurtsausje
Dit recept met gele couscous is perfect als je net even wat anders dan anders wilt serveren. De couscous is gemaakt van mais en rijst en daarmee van nature glutenvrij. Door de groenten te roosteren worden ze zacht en zoet en de hummus en het yoghurtsausje zorgen voor een frisse twist! Geschikt voor de lunch en als avondmaaltijd.
Top 5: Recepten met lente groenten
Lente! De periode dat lammetjes geboren worden, planten boven de aarde uit beginnen te steken, bloemen gaan bloeien en er heel veel nieuwe groenten in het seizoen komen. Maar welke groenten zijn op zijn best in de lente? Maar een seizoen heeft verschillende maanden,...
Madeliefkappertjes op azijn
Madeliefjes zijn een van de bloemen die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. En deze prachtige bloemetjes zijn ontzettend eetbaar! Zet ze op azijn en na een paar weken heb je wilde madeliefkappertjes.
Creatieve waldorfsalade met yoghurt-dressing
De klassieke waldorfsalade is een combinatie van groene appel, bleekselderij, walnoten, mayonaise en rozijnen. Maar het is leuk om het eens anders te doen, deze versie is namelijk iets lichter van smaak met een bittere invloed van de witlof. Dit recept is geïnspireerd...
Zwarte rijstsalade met tofu en ingemaakte komkommer
Thuis in de Oosterse keuken ben ik nog niet helemaal, want de smaken in deze gerechten vind ik erg lekker, maar vind ik soms heel erg moeilijk om na te bootsen. Na veel proberen is het me toch gelukt: een salade met zwarte rijst, pittige tofu en ingemaakte komkommer...
Quinoa salade met bloemkool, paddenstoelen en blauwe kaas
Quinoa, een woord dat menig foodie niet meer kan aanhoren. Want zodra deze in de mond word genomen wordt je direct bestempeld tot #quinoakut. Maar deze kleine korrels zijn een bron van vezels, B-vitamines, vitamine E en ijzer. En bovendien een leuke afwisseling! Zeker...
Top 5: Snelle vegetarische diner recepten
Dit is onze top 5 snelle vegetarische diner recepten. Ze zijn snel, makkelijk, creatief en vegetarisch. Zelf blijf ik me dagelijks verbazen over de veelzijdigheid van de vegetarische keuken. Je kan zoveel creatieve, smaakvolle en snelle gerechten maken met groenten! In deze top 5 vind je voor ieder wat wils: rijstsalade, curry, noedelsalade, pasta en risoni.
Salade van fairtrade zilvervliesrijstnoedels met tofu
Twee weken geleden stelden we ons de vraag wat fairtrade nu eigenlijk betekent? De inhoudelijke uitleg vind je in dit artikel, maar vandaag willen we gewoon genieten van fairtrade eten. Deze maand introduceert Fair Trade Original, het merk met de meeste fairtrade...
Bier & Spijs: Tomaten- en mangosalade met gembervinaigrette
Vaak combineren we gerechten met wijn, vandaar ook de klassieke wijn-spijs combinatie. Maar in Oosterse landen worden gerechten vaak gecombineerd met bier. Tijd om dat in het westen ook te proberen. Vandaag het voorgerecht: tomaten- en mangosalade met een gember vinaigrette […]
Kruidige noedelsalade met pinda’s
Deze kruidige noedelsalade is een voedzame, verfrissende salade met een aziatisch tintje. Heerlijk met de vele groene kruiden, de knapperige pinda’s, de zachte noedels en de pittige dressing. Een fijne variatie! […]
Mediteraanse salade
Deze mediteraanse salade is heerlijk als de zomer tot een einde komt en het tijd is om je mentaal voor te bereiden op de herfst. Nu dus! De salade wordt warm geserveerd en op een hete zomerdag zit niemand te wachten op een warme maaltijd. Daarom geniet ik vaak extra van deze mediterrane smaken als ik weet dat de kou eraan komt. Zo hoef ik nog even niet na te denken over de winter, de sneeuw, de winterjas en de donkere dagen, en waan ik me nog heel even in zonnig Italië. […]
Salade met wortel, zoete aardappel, spinazie en kokosyoghurt
Onlangs ontdekte ik de kokosyoghurt van Abbot Kinneys. Wat een leuk product! Ik werd uitgedaagd om er iets hartigs mee te maken in plaats van de welbekende ontbijtjes met kokosyoghurt, dus ging ik aan de slag met deze herfstige salade. Gebruikt bij deze lauwwarme groente vormt de kokosyoghurt een heerlijke frisse dressing die net een hint van kokos achterlaat. Heerlijke herfstsmaken bij elkaar en een feestje op je bord. […]
Italiaanse salade met geroosterde paprika, mozzarella en croutons
Italiaanse salades zijn altijd super simpel, vol met verse ingredienten en rijkelijk gevuld met een van mijn guilthy pleasures: mozzarella! Vroeger at ik dit ongeveer wekelijks, maar sinds ik gestopt ben met die overvloed aan kaas alleen nog maar om mezelf echt te verwennen, want dat moet op z’n tijd! Deze salade is dus een echte Italiaanse verwensalade (en super simpel). […]
Frisse salade met venkel, sinaasappel, linzen en avocado
Dit is een vrolijke zomers salade boordevol verrassende ingrediënten: dungesneden gemarineerde venkel, sinaasappels, linzen en avocado met een simpele zo-klaar-dressing. Lekker veel maken, savonds van genieten en dan de rest de volgende dag als gezonde lunch op kantoor of in het park! […]
Parelcouscous met bloemkool en olijven
Kennen jullie parelcouscous? Dit zijn kleine ronde deegballetjes, zo groot en mooi als parels, vaak gebruikt in de Israelische keuken. Uiteraard kan je dit recept ook maken met normale couscous – net zo lekker – maar experimenteer vooral eens met parelcouscous! Een leuk graan en geweldig met deze simpele maar smaakvolle combinatie. […]
Quinoa salade met abrikozen, rucola en avocado
Echt een prachtsalade voor een zomerse avond. Een kleurrijk en smaakvol geheel, lekker vullend maar niet te zwaar. Perfect! En de combinatie van de notige rucola met de zoete gedroogde abrikozen en de geroosterde amandeltjes is echt een uitvinding. Jum! […]
Risoni met mango, kikkererwten en rucola
Kennen jullie Risoni, ook wel bekend als Orzo? Ik zou het beschrijven als een mix tussen pasta en risotto. Het is een risotto-achtige korrel, zo zacht als pasta. Een super leuk graan waar je hele leuke dingen mee kan doen, zoals in deze bijzondere combinatie met mango, kikkererwten en rucola, met een heerlijke romige tahindressing. Perfect als avondmaaltijd, rijke lunch of tussengerecht bij een dinertje! […]
Gele kiwi zomermenu
Ik ben dol op kiwi’s! Ze zijn handig om mee te nemen, super gezond, lage glycemische index, noem maar op. Toch vind ik in de zomer een perzik of een abrikoos een grotere traktatie: lekker zoet en sappig. Onlangs heb ik echter de gele kiwi ontdekt en gebombardeerd tot mijn nieuwe favoriete zomerfruit. Zoeter en zachter dan de groene kiwi, nog meer vitamine C, opvallend rijk aan vezels en kalium en heerlijk te combineren in zowel zoete als hartige gerechten. In dit artikel vind je mijn gele kiwi zomermenu: een juice, een smoothie, twee salades en een havermout-kwark hapje voor ontbijt of tussendoor. Wat is jouw favoriet? […]
Lente salade met asperges en aardbeien
Deze frisse lente salade maakt het zomerse gevoel helemaal compleet! De combinatie van frisse groene asperges met zoete aardbeien, zachte doperwten en pittige radijsjes is fantastisch. Maak het af met wat parmezaanse kaas en je hebt een heerlijke licht avondmaaltijd of rijke lunch. […]
Libanese keuken: Fatouch
Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Fatouch, een authentieke broodsalade op smaak gebracht met karnemelk. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]
Vergeten groente: chioggia biet
De komende weken zet gastblogger Chantal iedere dinsdag een vergeten groente in het zonnetje met een bijbehorend recept. Deze week chioggiabiet met een bijzonder recept voor gemarineerde chioggiabiet met een pesto van dropplant of netel. […]
Courgette carpaccio met feta
De vogels fluiten weer, de krokusjes piepen uit het gras en het wordt steeds lichter smorgens! Tijd voor een heerlijk voorjaarsrecept. Deze carpaccio is een perfect voorgerecht of lichte lunch. Gezond, snel te maken, lekker fris en verrassend met alle kruiden. Zeker proberen! […]
Libanese keuken: Tabouleh
Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Tabouleh, een traditionele salade met veel peterselie en bulgur. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]
Pompoenmenu: geroosterde pompoen met appelsalsa
Met de feestdagen in het vooruitzicht hoop ik jullie te inspireren met een mooi vijf-gangen-pompoenmenu (afgestemd op ongeveer 8 personen)! Dit is het ideale voorgerecht: fris, warm en een feestje op je bord. Bovendien goed voor te bereiden! […]
Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels
Een heerlijk licht gerecht dat zowel gebruikt kan worden als voorgerecht als hoofdmaaltijd. Het is een feest van smaken en kleuren: groene courgette, gele zoete mango, pittige, rode peper, zachte noedels, frisse munt, aardse tofu en scherpe rose radijsjes. Dit geserveerd in een groene koolblad met een verrassende soja-sesam-gembersaus maakt het plaatje compleet. Een top recept! […]
Bloemkoolcouscous met rode bietjes
Couscous van bloemkool, een ultiem gezond gerecht dat ik iedere keer weer een verrassing vind. Dit recept is afkomst van Simone’s Kitchen, een prachtig foodblog dat vooral opvalt vanwege de geweldige Food foto’s. Daarom doet deze rood-roze couscous het ook zo ontzettend goed! Bovendien is het een echte groente-boost nu weer uit onderzoek van het Nutrilite Health Institute van Amway is gebleken dat volwassenen wereldwijd bij lange na de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet halen. Het merendeel van de volwassenen wereldwijd moet minimaal twee keer zoveel groenten en fruit eten als ze nu doen, dus deze bloemkoolcouscous is daarvoor een goed begin! Een lust voor het ook en een perfecte snelle doordeweekse maaltijd: healthy Monday! […]
Salade met vijgen, peer, pistache-labne en lavendeldressing
Deze salade is echt weer even anders dan anders: verse vijgen en geroosterde peer, helemaal passend bij de herfst. Homemade labne, oftewel yoghurtkaas met een krokant pistachekorstje en een zachte en verrassende lavendel-honingdressing. De labne is een klein werkje, maar dan heb je ook wat! Perfect voor een herfstige avond. […]
Quinoa salade met watermeloen en avocado
Een heerlijke frisse salade afkomstig van mijn favoriete kookblog Love and Lemons. Romige avocado met fruitige watermeloen en knapperige quinoa, een top combinatie! Een perfecte lunchsalade of lichte avondmaaltijd. […]
