VIND JE RECEPT



Snelle Oosterse jackfruit salade + WIN

Snelle Oosterse jackfruit salade + WIN

Je hebt er vast al van gehoord jackfruit, de nieuwe vleesvervanger, stevig maar tegelijk lekker fris. Wij vonden deze bij de lokale Surinaamse toko, en maakten hier een chopped jackfruit salade van met een Oosterse dressing. Wij gebruikten dit keer de gele variant van jackfruit, die heel zoet van smaak is, en daardoor goed combineert in een salade met hartige ingrediënten. Makkelijk en snel dankzij de Multichopper én een lekker lichte maaltijd, ideaal voor deze tijd van het jaar.

Lees meer
Vega vleesklassieker: huzarensalade

Vega vleesklassieker: huzarensalade

Huzarensalade is zo’n klassiek gerecht dat nog wel eens als salade bij bijvoorbeeld een barbecue wordt geserveerd. Deze vegetarische variant maak je makkelijk en snel! Ook is ‘ie frisser door de yoghurtdressing in plaats van de mayonaise. De salade zit vol met smaakvolle groenten. Serveer de koude schotel met eieren en rauwkost en smullen maar!

Lees meer
Eat happy: Gekruide halloumi en kikkererwten met taboulé van zwarte quinoa

Eat happy: Gekruide halloumi en kikkererwten met taboulé van zwarte quinoa

Het kookboek Eat Happy van Melissa Hemsley is een heerlijk boek dat draait om simpel, snel en heerlijk eten. Deze quinoa salade met gekruide halloumi en kikkererwten is een heerlijk recept uit dat boek! Het is een eenpansgerecht vol knapperige, frisse en pittige smaken. Je kunt de zwarte quinoa natuurlijk vervangen door een andere variant. En is het recept teveel? Bewaar het en neem het mee als lunch!

Lees meer
VEGGIE in 20 minuten: asperge salade met parelcouscous

VEGGIE in 20 minuten: asperge salade met parelcouscous

NIEUWS! De Hippe Vegetariër is een nieuw VEGGIE YouTube kanaal gestart! Dit wordt hét vegetarische YouTube kanaal van Nederland, met supersnelle veggie recepten en meer. De eerste VEGGIE in 20 minuten is vandaag online gekomen! Vandaag asperges in de hoofdrol, omdat ik samen met Van Eigen Bodem Nederland wil inspireren om méér groenten te eten. Wil je geen filmpje missen? Abonneer je dan nu op VEGGIE!

Lees meer
Coleslaw met amandelpasta

Coleslaw met amandelpasta

Ter ere van de introductie van troepvrije Pip & Nut pindakaas in Nederland, delen we vandaag een heerlijk amandelpasta recept met jullie! Want pindakaas smeer je niet alleen op je brood… Deze zelfgemaakte coleslaw met amandelpasta is echt YUM! Hij is knapperig, vers, vol van smaak door alle groenten en kruiden en ideaal als bijgerecht!

Lees meer
12 x groente-recepten: makkelijk, snel en lekker

12 x groente-recepten: makkelijk, snel en lekker

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente. Allemaal makkelijke, snelle en lekkere groenterecepten dus! Zie hier wat ik allemaal gemaakt heb, en maak het ook!

Lees meer
Koken met seitan: 10 verrassende recepten

Koken met seitan: 10 verrassende recepten

Dit jaar ging ik voor Bertyn aan de slag met SEITAN. Wat een tof product is dat! Ik liet de seitan alle hoeken van de keuken zien, met een geweldig resultaat: mijn vegetarische steak tartare haalde zelfs de menukaart van Ter Marsch in Rotterdam! Dus heb je zin in seitan-inspiratie? Of ben je op zoek naar iets nieuws in de keuken? This is the place to be.

Lees meer
Kerstmenu: kruidensalade met crème van schorseneer en groene groenten

Kerstmenu: kruidensalade met crème van schorseneer en groene groenten

Met de feestdagen in het vooruitzicht hopen we jullie te inspireren met een mooi zeven-gangen-kerstmenu (afgestemd op 4 personen)! Vandaag het voorgerecht: salade met verse kruiden, crème van schorseneer, gegrilde groene asperges, in kokosolie gefrituurde sperzieboon en coulis van spinazie. Een herfstige boswandeling op je bord! […]

Lees meer
KERST: Rode bieten-appel carpaccio met boerenkoolpesto en geroosterde hazelnoten

KERST: Rode bieten-appel carpaccio met boerenkoolpesto en geroosterde hazelnoten

Hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Dan heb ik héél goed nieuws! Willem & Drees heeft dit jaar in samenwerking met De Hippe Vegetariër een speciale VEGETARISCHE kerstbox ontwikkeld. Kortom: een hip vegetarisch 4 gangen diner in één keer in huis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te koken en te smullen. Bestel hem meteen! Wil je toch liever zelf aan de slag? Dan deel ik hier alvast het recept voor het voorgerecht. 

Lees meer
Thaise currysalade met rijst, kikkererwten en currydressing

Thaise currysalade met rijst, kikkererwten en currydressing

Bij De Hippe Vegetariër zijn we gek op goed gevulde en smaakvolle maaltijdsalades. Deze Thaise currysalade is een frisse variant op de warme Thaise curry’s. Deze salade zit bomvol ingrediënten met rijst, geroosterde kikkererwten, verschillende groenten en een currydressing. Hoe lekker! Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons het recept.

Lees meer
2 x gevulde witlofbootjes met appel geitenkaas & komkommer yoghurt

2 x gevulde witlofbootjes met appel geitenkaas & komkommer yoghurt

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met deze twee heerlijke recepten voor gevulde witlofbootjes. het eerste bootje is lekker fris door de appel en citroen. Het tweede bootje is gebalanceerd door de combinatie van komkommer, dille en yoghurt.

Lees meer
Boekweitnoedels met aduki bonen en sesam dressing

Boekweitnoedels met aduki bonen en sesam dressing

TerraSana, het biologische merk dat je terugvindt in alle eko- en natuurwinkels, vroeg mij dit jaar om vier recepten te ontwikkelen met hun biologische producten. Dat vond ik natuurlijk een hele leuke uitdaging! Het recept voor deze boekweitnoedels vind je deze maand op een receptkaartje in alle biologische winkels! Speciaal voor de lezers van mijn blog mocht ik het recept ook online publiceren. Dus lees snel verder want deze boekweitnoedels met tahin-dressing, adukibonen en peterselie zijn een heerlijk fris zomers recept!

Lees meer
Top 5: vegan salades

Top 5: vegan salades

Een mooie, goed gevulde salade is één van onze favoriete gerechten. De combinaties zijn eindeloos en door alle verschillende smaken kunnen het echte smaakbommetjes worden. Dat geldt niet alleen voor vegetarische, maar ook voor vegan salades! Om je inspiratie te geven: hierbij mijn top 5 vegan salades!

Lees meer
Zilte salade met seitan, paddenstoelen en zeekraal

Zilte salade met seitan, paddenstoelen en zeekraal

Ben je dol op paddenstoelen? Houd je van zilte smaken? Niet bang voor algen en zeekraal? Dan is dit gerecht helemaal jouw ding! Mijn nieuwe favoriet: lauwwarm, voedzaam, heerlijk met de romige smaak van de seitan, gecombineerd met paddenstoelen, zeekraal, 4-algen kruiden en de notenolie die het afmaakt. Dit zou ik elke dag bij de lunch kunnen eten!

Lees meer
Mini soufflé met Remeker kaas

Mini soufflé met Remeker kaas

Dit recept ziet er indrukwekkend uit, maar is eigenlijk supersimpel. Fijn vinden wij dat: makkelijk te maken met een hoog wow-effect. De soufflé verzorgt het visuele en Remeker streelt de smaakpapillen. De frisse waterkerssalade is de perfecte toevoeging voor het in balans brengen van de smaken!

Lees meer
Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom

Spaghetti van groenten met verse vijgen en cashewroom

Dit recept is courgetti 2.0. Spagetthi, gemaakt van diverse rauwe groenten waaronder courgette, wortel, pastinaak, sperziebonen en zelfs seitan! Gecombineerd met een heerlijke fruitige dressing met kokosbloesemsuiker, verse vijgen, avocado en cashewroom is deze gezonde maaltijd een verrassend feestje van smaken en structuren. Heerlijk als zomerse lunch of lichte avondmaaltijd!

Lees meer
Vega recept van Parc Broekhuizen

Vega recept van Parc Broekhuizen

Vegetarisch is niet meer van het menu af te denken. Dat bewijzen deze unieke restaurants! In deze rubriek deelt een Nederlands haute cuisine restaurant een van zijn eigen vegetarische recepten. Deze week het recept voor ‘Gebrande avocado met tigermilk en rijst crème’, door restaurant Voltaire van Parc Broekhuizen op de Utrechtse Heuvelrug.

Lees meer
Vegetarische steak tartare met tomaat en mango

Vegetarische steak tartare met tomaat en mango

Steak tartare, een fascinerend rauw recept uit de Franse keuken. Sinds ik aan het experimenteren ben met seitan in mijn recepten, heb ik mij afgevraagd of dit product zich niet perfect leent voor een vegetarische steak tartare. En jawel! De seitan geeft de steak tartare een uniek vlezige structuur, heerlijk mediterraans met de zongedroogde tomaatjes en tegelijk fris en lichtzoet door de mango. Slechts 7 ingrediënten! Heerlijk als voorgerecht of voor de lunch. Snel klaar, gemakkelijk te maken en verrassend lekker. Wie durft?

Lees meer
Noedelsalade met ananas van Nipalin

Noedelsalade met ananas van Nipalin

Deze maand op De Hippe Vegetariër doen we Aziatische maandag! Geïnspireerd door Fair Trade Original, wiens Thaise boerinnen deze week naar Nederland komen om hun Aziatische kookkunsten met ons te delen. Deze authentieke Thaise noedelsalade is naar het recept van Khun Nipalin, een van de boerinnen die de ananassen verbouwt voor Fair Trade Original. Bereid je voor op een heerlijke combinatie van ananas, kokosmelk en pittige kruiden.

Lees meer
Pittige papayasalade van Orapin

Pittige papayasalade van Orapin

Deze maand op De Hippe Vegetariër doen we Aziatische maandag! Geïnspireerd door Fair Trade Original, wiens Thaise boerinnen in april naar Nederland komen om hun eigen familierecepten te delen met Nederlandse liefhebbers van de Thaise keuken. Deze authentieke Thaise papayasalade is naar het recept van Khun Orapin, een pittige peperboerin, dus bereid je dus voor…

Lees meer
Hoe maak je rode zuurkool?

Hoe maak je rode zuurkool?

Het leuke van zelf zuurkool maken is dat je eindeloos kunt variëren. Je kunt tal van kruiden en specerijen toevoegen en variëren met koolsoorten. In dit artikel vertellen we je meer over fermentatie en laten we zien hoe je rode kool kunt fermenteren, met dille, komijn en zwarte peper als smaakmakers.

Lees meer
Gegrilde paksoi salade met paddestoelen

Gegrilde paksoi salade met paddestoelen

De paddenstoelen spiesjes was al een ding, maar op deze wijze maak je er een salade van en presenteer je een nieuwe klassieker. De paksoi en paddenstoelen kunnen besprenkeld met olijfolie gewoon op de barbeque. De dressing is de finishing touch en die maak je snel en simpel van knoflook, gember, sojasaus en citoensap. Met nog een beetje sesamolie voor het karakter. Gebakkensesamzaadjes er over en voila!

Lees meer
Gevulde avocado met linzen, boerenkool, pistache en abrikoos

Gevulde avocado met linzen, boerenkool, pistache en abrikoos

Avocado is echt mijn lievelingseten, samen met chocolade. Het helder groene, zachte, romige vruchtvlees is voor mij gezond comfort food. Ik verwerk avocado in diverse gerechten van ontbijt tot diner en toetje. Deze gevulde avocado is mijn meest recente favoriet. Ideaal voor lunch maar ook een feestelijk voorgerechtje bij een diner. Ik vul hem met diepgroene boerenkool, linzen, knapperige pistachenootjes, frisse munt en zoete abrikozen. Een feestje!

Lees meer
Noedels met grapefruit-dadeldressing

Noedels met grapefruit-dadeldressing

Het is december, de grote feestmaand! Dus extra veel overheerlijke kerstrecepten op De Hippe Vegetarier voor de feestdagen. Dit doen we dit jaar niet alleen, we mogen ook drie fantastische recepten van Foodies magazine delen! Zoals deze kruidige noedels met venkel en een grapefruit-dadeldressing. Heerlijk bijgerecht of gezonde afwisseling voor lunch of diner tijdens de heftige decembermaand.

Lees meer
Bleekselderij & boerenkoolsalade met pittige pindadressing

Bleekselderij & boerenkoolsalade met pittige pindadressing

De herfst is een mijn favoriete seizoenen, als het om eten gaat dan. Er is verse bleekselderij én je vindt weer kool in de winkels, bijvoorbeeld boerenkool. Deze twee vormen een heerlijke combinatie. Pinda zorgt voor wat extra eiwitten in de salade. Een klein beetje rode chili geeft wat meer pit en alle groene groenten en verse kruiden maken deze salade gewoon ontzettend smakelijk. Dit gerecht is ideaal als bijgerecht, je kunt er ook een hoofdgerecht van maken door wat noedels toe te voegen of bruine rijst.

Lees meer
Mediterraanse koolwraps

Mediterraanse koolwraps

Hummus is eigenlijk een voedselgroep op zichzelf voor mij. Het is een ontzettend goede bron van vegetarische eiwitten en het kan een gerecht met alleen groenten helemaal afmaken. De Libanese gewoonte om hummus te serveren met kool in plaats van brood, inspireerde me om nóg meer groenten in één hap te verzamelen in de vorm van een wrap.

Lees meer
Madeliefkappertjes op azijn

Madeliefkappertjes op azijn

Madeliefjes zijn een van de bloemen die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. En deze prachtige bloemetjes zijn ontzettend eetbaar! Zet ze op azijn en na een paar weken heb je wilde madeliefkappertjes.

Lees meer
Top 5: Snelle vegetarische diner recepten

Top 5: Snelle vegetarische diner recepten

Dit is onze top 5 snelle vegetarische diner recepten. Ze zijn snel, makkelijk, creatief en vegetarisch. Zelf blijf ik me dagelijks verbazen over de veelzijdigheid van de vegetarische keuken. Je kan zoveel creatieve, smaakvolle en snelle gerechten maken met groenten! In deze top 5 vind je voor ieder wat wils: rijstsalade, curry, noedelsalade, pasta en risoni.

Lees meer
Mediteraanse salade

Mediteraanse salade

Deze mediteraanse salade is heerlijk als de zomer tot een einde komt en het tijd is om je mentaal voor te bereiden op de herfst. Nu dus! De salade wordt warm geserveerd en op een hete zomerdag zit niemand te wachten op een warme maaltijd. Daarom geniet ik vaak extra van deze mediterrane smaken als ik weet dat de kou eraan komt. Zo hoef ik nog even niet na te denken over de winter, de sneeuw, de winterjas en de donkere dagen, en waan ik me nog heel even in zonnig Italië. […]

Lees meer
Salade met wortel, zoete aardappel, spinazie en kokosyoghurt

Salade met wortel, zoete aardappel, spinazie en kokosyoghurt

Onlangs ontdekte ik de kokosyoghurt van Abbot Kinneys. Wat een leuk product! Ik werd uitgedaagd om er iets hartigs mee te maken in plaats van de welbekende ontbijtjes met kokosyoghurt, dus ging ik aan de slag met deze herfstige salade. Gebruikt bij deze lauwwarme groente vormt de kokosyoghurt een heerlijke frisse dressing die net een hint van kokos achterlaat. Heerlijke herfstsmaken bij elkaar en een feestje op je bord. […]

Lees meer
Italiaanse salade met geroosterde paprika, mozzarella en croutons

Italiaanse salade met geroosterde paprika, mozzarella en croutons

Italiaanse salades zijn altijd super simpel, vol met verse ingredienten en rijkelijk gevuld met een van mijn guilthy pleasures: mozzarella! Vroeger at ik dit ongeveer wekelijks, maar sinds ik gestopt ben met die overvloed aan kaas alleen nog maar om mezelf echt te verwennen, want dat moet op z’n tijd! Deze salade is dus een echte Italiaanse verwensalade (en super simpel). […]

Lees meer
Parelcouscous met bloemkool en olijven

Parelcouscous met bloemkool en olijven

Kennen jullie parelcouscous? Dit zijn kleine ronde deegballetjes, zo groot en mooi als parels, vaak gebruikt in de Israelische keuken. Uiteraard kan je dit recept ook maken met normale couscous – net zo lekker – maar experimenteer vooral eens met parelcouscous! Een leuk graan en geweldig met deze simpele maar smaakvolle combinatie. […]

Lees meer
Risoni met mango, kikkererwten en rucola

Risoni met mango, kikkererwten en rucola

Kennen jullie Risoni, ook wel bekend als Orzo? Ik zou het beschrijven als een mix tussen pasta en risotto. Het is een risotto-achtige korrel, zo zacht als pasta. Een super leuk graan waar je hele leuke dingen mee kan doen, zoals in deze bijzondere combinatie met mango, kikkererwten en rucola, met een heerlijke romige tahindressing. Perfect als avondmaaltijd, rijke lunch of tussengerecht bij een dinertje! […]

Lees meer
Gele kiwi zomermenu

Gele kiwi zomermenu

Ik ben dol op kiwi’s! Ze zijn handig om mee te nemen, super gezond, lage glycemische index, noem maar op. Toch vind ik in de zomer een perzik of een abrikoos een grotere traktatie: lekker zoet en sappig. Onlangs heb ik echter de gele kiwi ontdekt en gebombardeerd tot mijn nieuwe favoriete zomerfruit. Zoeter en zachter dan de groene kiwi, nog meer vitamine C, opvallend rijk aan vezels en kalium en heerlijk te combineren in zowel zoete als hartige gerechten. In dit artikel vind je mijn gele kiwi zomermenu: een juice, een smoothie, twee salades en een havermout-kwark hapje voor ontbijt of tussendoor. Wat is jouw favoriet? […]

Lees meer
Libanese keuken: Fatouch

Libanese keuken: Fatouch

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Fatouch, een authentieke broodsalade op smaak gebracht met karnemelk. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Libanese keuken: Tabouleh

Libanese keuken: Tabouleh

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Tabouleh, een traditionele salade met veel peterselie en bulgur. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels

Groene kool wraps met mango, courgette, tofu en noedels

Een heerlijk licht gerecht dat zowel gebruikt kan worden als voorgerecht als hoofdmaaltijd. Het is een feest van smaken en kleuren: groene courgette, gele zoete mango, pittige, rode peper, zachte noedels, frisse munt, aardse tofu en scherpe rose radijsjes. Dit geserveerd in een groene koolblad met een verrassende soja-sesam-gembersaus maakt het plaatje compleet. Een top recept! […]

Lees meer
Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Bloemkoolcouscous met rode bietjes

Couscous van bloemkool, een ultiem gezond gerecht dat ik iedere keer weer een verrassing vind. Dit recept is afkomst van Simone’s Kitchen, een prachtig foodblog dat vooral opvalt vanwege de geweldige Food foto’s. Daarom doet deze rood-roze couscous het ook zo ontzettend goed! Bovendien is het een echte groente-boost nu weer uit onderzoek van het Nutrilite Health Institute van Amway is gebleken dat volwassenen wereldwijd bij lange na de dagelijks aanbevolen hoeveelheid niet halen. Het merendeel van de volwassenen wereldwijd moet minimaal twee keer zoveel groenten en fruit eten als ze nu doen, dus deze bloemkoolcouscous is daarvoor een goed begin! Een lust voor het ook en een perfecte snelle doordeweekse maaltijd: healthy Monday! […]

Lees meer
Summary
50+ recepten voor vegetarische salade
Article Name
50+ recepten voor vegetarische salade
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten voor vegetarische salade. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author