VIND JE RECEPT



Plant & Eter: Tuinbonenspread

Plant & Eter: Tuinbonenspread

Wil je meer weten over de voordelen van een vegetarisch of plant-based dieet? Plant & eter legt de gezonde effecten van groente, fruit en noten uit. Groenten maar ook planten bevatten een diversiteit aan natuurlijke smaak-, geur- en kleurstoffen en zitten vol essentiële voedingstoffen. Het boek Plant & eter staat vol heerlijke recepten en interessante inhoudelijke weetjes over gezonde voedingsproducten. Dit recept uit het boek voor tuinbonenspread is een heerlijke spread voor op brood of bij de borrel, ideaal om in te dippen. Wij delen het recept!

Lees meer
FESTIVAL TREND: Vegan poffertjes in 3 smaken

FESTIVAL TREND: Vegan poffertjes in 3 smaken

Gespot op Veggie Festival – ZO TOF! Hordes mensen die in de rij stonden voor een Hollandse klassieker: poffertjes! Maar niet zomaar poffertjes, deze variant was 100% plantaardig, in 3 smaken (en kleuren) mét een lekkere klont van Flora’s plantaardige variatie op ‘roomboter’. LEKKER! En het leukste? Wij hebben het recept en het concept meebedacht! Dus we zijn nu echte poffertjes-experts 😉 Welke smaak wil jij? Rode biet-framboos, basilicum-munt of mango-kokos? Een vegan feestje voor volwassenen & kids!

Lees meer
DIY TREND: Matcha witte bonen dip

DIY TREND: Matcha witte bonen dip

Matcha steelt op Instagram al een tijdje de spotlight in de vorm van ijs, dips, koekjes, burgers en natuurlijk waar het allemaal begon: de matcha latte. Matcha is een groene thee soort in poedervorm, met een licht bittere smaak die je gewend bent van groene thee. Nu is matcha als dip ook populair. Vanochtend deelden wij hier de mooiste Instagram foto’s van. Met dit recept kun jij het nu zelf ook maken! Wij doken de keuken voor je in en maakten een matcha dip met witte bonen die je kan eten met je favoriete crackers maar ook met gesneden rauwkost of op brood.

Lees meer
Vega vleesklassieker: pasteitjes

Vega vleesklassieker: pasteitjes

Pasteitjes zijn vooral heerlijk als borrelhapje! Met deze vegetarische variant kun je ze maken met heerlijke groenten en kruiden! In dit recept gebruiken we paddenstoelen en paprika, maar je kan natuurlijk zelf variëren met de groenten die jij lekker vindt. Het is een kwestie van groenten roerbakken, kruiden erbij en je hebt een prima vulling!

Lees meer
Koken met kleur: Kruidenkaas flensjes

Koken met kleur: Kruidenkaas flensjes

Koken met kleur is een inspirerend kookboek vol recepten waarin groenten de hoofdrol spelen. Het boek is samen te vatten als een perfect en uniek thuiskookboek voor iedereen die wel wat extra kleur in zijn leven kan gebruiken. Een recept uit Koken met Kleur beschrijft deze kruidenkaas flensjes. Bij pannenkoeken en flensjes denk je al snel aan iets zoets. Lekker, maar hartige flensjes met kruiden zijn een heerlijke variant, die het goed doen als lunch of lichte avondmaal bij een kop soep. Ook in schuine stukjes gesneden is het een fijn borrelhapje.

Lees meer
Vega vleesklassieker: kroket

Vega vleesklassieker: kroket

Nederlands zijn gek op kroketten! Wist je dat ze er gemiddeld wel 25 per jaar eten? Origineel zijn kroketten natuurlijk gemaakt van rundvlees, maar in deze vegetarische variant maken we de vulling van rijst, feta en wortel. Met dit eenvoudige recept maak je ze zo!

Lees meer
TRENDING: Matcha-limoen energieballetjes

TRENDING: Matcha-limoen energieballetjes

Matcha is groene theepoeder uit China. Het zit vol met antioxidanten, net als gewone groene thee. De antioxidanten in één portie matcha staan gelijk aan maar liefst drie kopjes gewone groene thee! Nu al zin om te profiteren? Deze energieballetjes met matcha en limoenrasp heb je zo gemaakt!

Lees meer

Vega borrel in 15 min: chocolade zeezout popcorn + WIN

Een snelle vegetarische borrel? Deze chocolade zeezout popcorn heb je binnen 15 minuten op tafel! Een leuke variatie op de normale popcorn en super smaakvol. Je kan het ook van tevoren klaarmaken en variëren met stroop, kaneel en gedroogde stukjes appel. Maak jij dit weekend dit borrelhapje? Scroll dan snel naar onderen en kijk hoe je de rest van jouw borrel kunt winnen. YUM!

Lees meer
BESTE VEGAN BORREL EVER

BESTE VEGAN BORREL EVER

Het organiseren van de Nationale Week Zonder Vlees was niet echt bevorderlijk voor mijn gezonde eetpatroon, dus was ik laatst 10 dagen aan het detoxen om me weer even fit te voelen. Maarja, toen was het zaterdag en wilde ik héél graag wel gezond borrelen met mijn moeder.En dus… bedacht ik deze vegan borrel! 100% plantaardig, verantwoord en toch gezellig en lekker. Daar word je blij van!

Lees meer
Vega Fritto Misto

Vega Fritto Misto

Fritto Misto is een feestelijk voorgerecht waar je samen van kan genieten. Zet één grote plank neer waar je met z’n allen vanaf kan pakken. Fritto Misto zijn verschillende hapjes gefrituurd in een beslag. Vaak zijn het zeevruchten, maar deze vegetarische variant geeft je de lekkerste groenten. Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis geeft je het recept!

Lees meer
12 x groente-recepten: makkelijk, snel en lekker

12 x groente-recepten: makkelijk, snel en lekker

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente. Allemaal makkelijke, snelle en lekkere groenterecepten dus! Zie hier wat ik allemaal gemaakt heb, en maak het ook!

Lees meer
KERST: Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels

KERST: Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels

Hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Dan heb ik héél goed nieuws! Willem & Drees heeft dit jaar in samenwerking met De Hippe Vegetariër een speciale VEGETARISCHE kerstbox ontwikkeld. Kortom: een hip vegetarisch 4 gangen diner in één keer in huis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te koken en te smullen. Bestel hem meteen! Wil je toch liever zelf aan de slag? Dan deel ik hier alvast het recept voor het tussengerecht. Het voorgerecht, tussengerecht, hoofdgerecht en dessert deelde eerder al deze maand! 

Lees meer
Pepernoten: vegan & suikervrij

Pepernoten: vegan & suikervrij

Jaaaa speciaal voor Sinterklaas, vegan & suikervrije pepernoten! Altijd een leuke uitdaging: een klassiek recept plantaardig en suikervrij maken. Met deze pepernoten is dat super goed gelukt! 100% plantaardig, nog steeds krokant en mooi bros, maar dan met dadels in plaats van geraffineerde suikers. Geniet ervan vanavond!

Lees meer
HAVE A MAIS DAY: maiskoekjes met tzatziki 

HAVE A MAIS DAY: maiskoekjes met tzatziki 

Maïs is een bron van inspiratie, op elk moment van het jaar. Het is veelzijdig, lekker én gezond. Maïs bevat veel voedingsvezels, zo’n 3 gram – 12% van de dagelijks aanbevolen hoeveelheid – en ondersteunt een gezonde bloedsuikerspiegel, mede door de aanwezige vitamine B en eiwitten. Door de van nature zoete smaak zijn ook veel kinderen dol op maïs. Redenen genoeg om geregeld een MAIS DAY in te roosteren! Bonduelle gaf ons het recept voor deze maiskoekjes met tzatziki! 

Lees meer
2 x gevulde witlofbootjes met appel geitenkaas & komkommer yoghurt

2 x gevulde witlofbootjes met appel geitenkaas & komkommer yoghurt

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met deze twee heerlijke recepten voor gevulde witlofbootjes. het eerste bootje is lekker fris door de appel en citroen. Het tweede bootje is gebalanceerd door de combinatie van komkommer, dille en yoghurt.

Lees meer
Groene Burgers: groene bananen guacamole

Groene Burgers: groene bananen guacamole

Als je denkt dat je als vegetariër of veganist niet kan genieten van heerlijke burgers heb je het goed mis! Met plantaardige producten maak je juist de lekkerste burgervariaties. In het boek Groene burgers van Martin Nordin vind je unieke recepten voor de meest fantasierijke burgers, knapperige broodjes & originele bijgerechten. We hebben al het recept gedeeld voor gedraaide vega burgers van courgette en zoete aardappel met chipotlemayonaise en bijpassende zwarte burgerbroodjes. Om je burger af te maken laten we vandaag zien hoe je deze groene bananen guacamole maakt voor bij je vegaburger!

Lees meer
Energieballetjes met pompoen

Energieballetjes met pompoen

Deze zomer stond ik samen met Verse Oogst op Share a Perfect Day. Hier heb ik ruim 500 lieve dames geïnspireerd om meer en creatiever te koken met groente en fruit. Onder andere met dit heerlijke recept voor power dadel-haverballetjes. Het ideale tussendoortje voor na het sporten of een zoete snack voor bij de thee.

Lees meer
TRENDING: Pindakaasfeestje

TRENDING: Pindakaasfeestje

Mede vegetariër Anne (bij de meeste mensen vooral bekend als Anne Travel Foodie). Inspireert mensen met haar succesvolle Instagram account om te genieten van vegetarische lekkernijen. De meeste gerechten zijn heel gezond, maar een lekker taartje op z’n tijd is ook welkom! Anne deelt speciaal voor De Hippe Vegetariër haar meest populaire Instagram foto’s met ons. Vorige keer zagen we al wat pindakaas voorbijkomen in haar ‘Peanut butter jelly’ chia pudding, maar deze week is het pas echt feest voor pindakaas liefhebbers!

Lees meer
Amandelcake met yoghurt, banaan en peer

Amandelcake met yoghurt, banaan en peer

TerraSana, het biologische merk dat je terugvindt in alle eko- en natuurwinkels, vroeg mij dit jaar om vier recepten te ontwikkelen met hun biologische producten. Dat vond ik natuurlijk een hele leuke uitdaging! Het recept voor deze Oreo koekjes vind je deze maand op een receptkaartje in alle biologische winkels! Speciaal voor de lezers van mijn blog mocht ik het recept ook online publiceren. Dus lees snel verder want deze amandelcake met yoghurt, kokos en peer is verantwoord én super lekker!

Lees meer
Easy dinner: Focaccia met ei, tomaat en parmezaan

Easy dinner: Focaccia met ei, tomaat en parmezaan

Mijn lief en ik zijn nu ruim 3 maanden bezig om vaker glutenvrij te eten, en dat bevalt eigenlijk heel goed. Hij heeft veel minder last van een opgeblazen gevoel na het eten, en ik heb ontdekt hoe leuk het is om glutenvrij te koken. Zo maakte ik van de week dit super makkelijke receptje toen ik uit kantoor kwam en geen zin had om te koken: focaccia met een eitje erin!

Lees meer
Sportsnack: ultieme vega burgers

Sportsnack: ultieme vega burgers

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: één van haar persoonlijke favorieten. Niet alleen omdat ze perfect zijn voor optimaal herstel na het sporten, maar ook omdat deze burgers eigenlijk altijd een voedzame optie zijn op elk moment en voor elk mens! Heel benieuwd wat jullie van dit recept vinden! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier. 

Lees meer
Sportsnack: glutenvrije broodmuffins

Sportsnack: glutenvrije broodmuffins

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: overvolle broodmuffins om de (hartige) trek na het sporten te stillen. Ideaal om in teamverband te eten en ook glutenvrij te maken! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier. 

Lees meer
Sportsnack: eiwit-bonbommen voor spierherstel

Sportsnack: eiwit-bonbommen voor spierherstel

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: eiwitbonbommetjes, barstens vol eiwit voor optimaal spierherstel en -behoud. Deze knallers zijn ook heerlijk als verfrissend eiwitrijk tussendoortje op een zwoele vakantiedag. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Sportsnack: Gezonde Oreo’s

Sportsnack: Gezonde Oreo’s

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: niets minder dan gezonde, sportieve Oreo’s! Jawel, die verslavende koekjes, maar dan goed voor je. Ideale snack voor onderweg! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Sportsnack: limoen-maanzaadrepen

Sportsnack: limoen-maanzaadrepen

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: super snelle limoen-maanzaadrepen (met vanille vla!), deze maak je in minder dan 10 minuten! Hierna heb je een ideale after-workout-snack. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
3 x glutenvrije workout snacks

3 x glutenvrije workout snacks

Onze glutenvrije challenge continues. Mijn lief en ik zijn deze zomer aan het genieten van meer glutenvrij en dat valt zeker niet tegen! Vorige week maakte ik deze workout-snacks voor ons vlak voordat we 75 kilometer gingen wielrennen. Prima bodem voor een goede prestatie en natuurlijk helemaal glutenvrij!

Lees meer
Sportsnack: on-the-go sportbroodjes

Sportsnack: on-the-go sportbroodjes

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: snelle on-the-go sportbroodjes, ideaal voor een duursporter, maar ook heerlijk als gezonde snack tijdens de borrel. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Sportsnack: Pretzel Pinda Muffins

Sportsnack: Pretzel Pinda Muffins

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: zoet zoute Pretzel Pinda Muffins! Een verrassende combinatie van zoet en zout, waarbij zout de sporter goed kan doen. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Sportsnack: pasta muffins

Sportsnack: pasta muffins

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: Hasta la Pasta Partymuffins! Lekker volgestampt met pasta, zoals het hoort als je koolhydraten wilt stapelen. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Sportsnack: Tropische bounty bars voor sporters

Sportsnack: Tropische bounty bars voor sporters

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: haar eigen favoriete recept! Tropische bounty bars, de ultieme zomersnack met chocolade en kokos (en ook nog eens vol proteïne en écht goed voor na je workout). Vegan & glutenvrij! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Sportsnack: maak je eigen sportdrank!

Sportsnack: maak je eigen sportdrank!

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: zelf je eigen sportdrank maken op basis van thee, groenten en fruit! Super gemakkelijk en puur natuur. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Sportsnack: maak je eigen vegan eiwitpoeder!

Sportsnack: maak je eigen vegan eiwitpoeder!

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: zelf je eiwitpoeder maken op basis van peulvruchten, granen of sojabonen. Super gemakkelijk en puur natuur. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Sportsnack: Broodrepen met fruit en noten

Sportsnack: Broodrepen met fruit en noten

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: Broodrepen met fruit en noten én (voor wie wil) diepgravende informatie over koolhydraten voor sporters. Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Sportsnack: Rijstrepen zoet & hartig

Sportsnack: Rijstrepen zoet & hartig

Iedere zondag deelt Karin Lambrechtse, professioneel danseres en diëtist in opleiding, een slim sportrecept met ons uit haar boek SPORTables, dat vol staat met sportsnacks waar je écht iets aan hebt. Deze week: Sportrijstrepen in een zoete en hartige variant. Ideaal om de man met de hamer voor te zijn! Benieuwd naar Karin’s eigen sportverhaal? Lees het hier.

Lees meer
Glutenvrije borrel met pizzadip

Glutenvrije borrel met pizzadip

Glutenvrij eten saai of beperkend? Beslist niet! Ik ging weer eens creatief aan de slag en maakte een heerlijke glutenvrije vrijdagavondborrel. Ik krijg er gelijk weer zin in! Deze pizzadip is een verrassende variatie en ideaal om te delen met een groep vrienden. Heerlijk met een pittige saus van aubergine, paprika en tomaat, gecombineerd met black beans, gele paprika, feta en olijven. Wijntje en glutenvrije snacks erbij, en genieten maar!

Lees meer
Wildgeplukte bessen: zet ze op alcohol!

Wildgeplukte bessen: zet ze op alcohol!

Bessen en klein fruit kan je heel goed op alcohol zetten! Denk aan de sleedoorn, rozenbottel, meidoorn of de Gelderse roosbes. Deze bessen op alcohol zetten is wat ik na al het jam maken in de zomer graag doe. Ze gaan op jenever, wodka en brandewijn. Denk aan Japanse kweepeer gin of Sleedoorn brandewijn. YUM! Tips en recepten vind je hier.

Lees meer
Wildplukken: duindoorn + recepten

Wildplukken: duindoorn + recepten

Voor mensen aan de kust is de duindoorn meteen te herkennen: mooie oranje bessen aan een doornige struik. De doorns en de vrij zure smaak schrikken veel mensen af, maar de bessen van de duindoorn kunnen met de goede bereiding juist heerlijk en verrassend zijn! Kom je ze tegen, oogst dan vooral een kilo of twee van deze vruchtjes. Wat er gezond aan is, hoe je ze oogst en hoe je ze vervolgens bereidt lees je hier!

Lees meer
Vegetarische steak tartare met tomaat en mango

Vegetarische steak tartare met tomaat en mango

Steak tartare, een fascinerend rauw recept uit de Franse keuken. Sinds ik aan het experimenteren ben met seitan in mijn recepten, heb ik mij afgevraagd of dit product zich niet perfect leent voor een vegetarische steak tartare. En jawel! De seitan geeft de steak tartare een uniek vlezige structuur, heerlijk mediterraans met de zongedroogde tomaatjes en tegelijk fris en lichtzoet door de mango. Slechts 7 ingrediënten! Heerlijk als voorgerecht of voor de lunch. Snel klaar, gemakkelijk te maken en verrassend lekker. Wie durft?

Lees meer
Linzenballetjes met noten en pesto

Linzenballetjes met noten en pesto

TerraSana, het biologische merk dat je terugvindt in alle eko- en natuurwinkels, vroeg mij dit jaar om vier recepten te ontwikkelen met hun biologische producten. Dat vond ik natuurlijk een hele leuke uitdaging! Deze linzenballetjes met noten en pesto zijn mijn eerste recept en vind je deze maand op een receptkaartje in alle biologische winkels! Speciaal voor de lezers van mijn blog mocht ik het recept ook online publiceren. Dus lees snel verder want deze linzenballetjes zijn snel te maken, gezond en ideaal als toevoeging aan een salade of als snack bij de borrel. Varieer ook gerust eens met andere peulvruchten of noten, zo maak je je eigen variant!

Lees meer
Zoete aardappelcake

Zoete aardappelcake

Wist je dat je met zoete aardappel ook heerlijk kunt bakken? Restjes zoete aardappel gebruik je bijvoorbeeld voor een heerlijke cake. Onze vrienden van ZTRDG maakten deze met cichorei, de wortel van een plant met een koffieachtige smaak die heerlijk samen gaat met de verwarmende zoete aardappel, gember, honing en kaneel. Lekker bij een kop Chikko-Not-Coffee!

Lees meer
Aardpeerchips

Aardpeerchips

Afgelopen maand hebben we de aardpeer in het zonnetje gezet en laten zien dat dit helemaal geen vergeten groenten hoeft te zijn. Je kan er ontzettend veel mee! Van gezond snacken worden we bij de De Hippe Vegetariër helemaal blij, dus ook dit recept van ZTRDG is top. Van vergeten chips heeft nog nooit iemand gehoord, dus reken maar dat de aardpeer van de vergeten groentenlijst afkan!

Lees meer
4 x toast van zoete aardappel

4 x toast van zoete aardappel

Toen we met dit recept gingen experimenteren, hadden wij geen idee hoe lekker zoete aardappeltoast wel niet is. Super lekker alternatief voor brood, gezond en nog warm als je ze direct opeet! We verwerken zoete aardappel wel vaker in receptjes, maar deze toepassing verraste ons. Je hoeft de zoete aardappels namelijk helemaal niet te koken of bakken, dus zoete aardappeltoast is makkelijk en snel gemaakt. En we geven toe, dat maakt het natuurlijk extra leuk!

Lees meer
Gezonde guacamole met bleekselderij

Gezonde guacamole met bleekselderij

Guacamole is mijn absolute favoriete plantaardige dip! De basis van guacamole is de overheerlijke avocado, die uit het zuiden van Mexico komt. Avocado zit vol met gezonde vetten en is goed voor je huid en je haar. Bleekselderij geeft een verrassende bite als je het aan de guacamole toevoegt. Deze guacamole werkt hartstikke goed als dipsaus op feestjes, het liefst met groenten (wortel!) in plaats van chips en zal je zeker niet teleurstellen!

Lees meer
Kaasfondue met Licor 43

Kaasfondue met Licor 43

Als het kouder begint te worden, wat wil je dan liever dan een warme maaltijd op tafel om te delen met je vrienden of familie? Ideaal voor dit soort avonden is kaasfondue. Misschien niet super gezond, maar wel super lekker en enorm gezellig! Wij maakten de kaasfondue net even anders dan anders, met Hollandse Emmentaler en Licor 43 Orochata met amandel, kaneel, citrus-smaak. LEKKER! Gecombineer met leuke dips voor erbij zoals zoete aardappel, portobello reepjes en pastaschelpjes. Krijg jij nu ook zin in de winter?

Lees meer
Vegan linzen burger

Vegan linzen burger

ROOTS is mijn favoriete healthy take-away in Amsterdam. Ik probeer hier zeker elke week een goede portie vitamines te scoren! Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen eigenaresse Liset het leuk vond om eens in de maand een echt ROOTS-recept op De Hippe Vegetarier te delen. Altijd vegan, soms ook raw en sowieso lekker en gezond. Vandaag hun vegan linzen burger!

Lees meer
Zomerse dip: wortelspread

Zomerse dip: wortelspread

Zin in een zomerse dip voor op brood of op een cracker? Deze wortelspread smaakt heerlijk zoet door de wortelen en honingtomaten, maar heeft ook vleugje pit dankzij het pepertje. Je kan eindeloos variëren qua smaak en kleur door gebruikt te maken van verschillende soorten wortelen. Erg lekker, leuk om te zien en makkelijk om te maken!

Lees meer
Soja kwark: vegan ontbijt, borrel en dessert

Soja kwark: vegan ontbijt, borrel en dessert

Provamel verraste ons deze maand met hun nieuwe plantaardige alternatief voor kwark: soja kwark! Een romige, smaakvolle kwark die helemaal thuishoort in de biologische, veganistische en eiwitrijke keuken. Ideaal ook voor vegetariers en geheel suikervrij! En bovendien je beste vriend in de keuken. Wij gingen creatief aan de slag en gebruikten de soja kwark voor hartige en zoete bereidingen, voor ontbijt, borrel en dessert! Vegan overnight oats, hartige hangop en frozen soja quark.

Lees meer
8 x het lekkerste cracker beleg + WIN

8 x het lekkerste cracker beleg + WIN

Ik ben dol op crackers. Ze komen altijd van pas: ontbijt, lunch of snack. Bovendien kan je ze gebruiken voor een snelle hap met een likje pindakaas, jam of een plakje kaas erop, maar je kan er ook een echt feestje van maken! Mijn favoriet crackermerk is BioBites, zij hebben super healthy lijnzaadcrackers in zes verschillende smaken en twee zoete kokosvarianten. Ik maakte van iedere cracker een feestje! Check ze hier en maak kans om zelf een pakketje te winnen!

Lees meer
Madeliefkappertjes op azijn

Madeliefkappertjes op azijn

Madeliefjes zijn een van de bloemen die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. En deze prachtige bloemetjes zijn ontzettend eetbaar! Zet ze op azijn en na een paar weken heb je wilde madeliefkappertjes.

Lees meer
Top 5: Vegetarische borrelhapjes

Top 5: Vegetarische borrelhapjes

Als vegetariër wil je natuurlijk ook genieten van een goede borrel op z’n tijd, maar dan zonder de gefrituurde bitterballen en vlammetjes. Dat is geen enkel probleem want er zijn allerlei heerlijke vegetarische borrelhapjes die je zelf kan maken: van ‘balletjes’ tot heerlijke dips en spreads. Dit zijn mijn favoriete vegetarische borrelhapjes Wat is die van jou?

Lees meer
Paasmenu: Snack balletjes

Paasmenu: Snack balletjes

De lente komt eraan, dat betekent een heerlijk zonnetje, de geboorte van lammetjes en kuikentjes, de eerste narcissen en natuurlijk paaseitjes zoeken! Wij sloven ons ieder jaar weer vol enthousiasme uit om een mooie tafel vol te zetten met heerlijke brunch items. Heb...

Lees meer
Cocktail: gele biet, gele paprika, salie-wodka, tequila en agave

Cocktail: gele biet, gele paprika, salie-wodka, tequila en agave

Onlangs ontmoette ik de Cocktailprofessor in eigen persoon. Wat een ongelofelijke kunstenaar met cocktails en wat een smaakexpert! Want de Cocktailprofessor goochelt met smaken, structuren en combinaties, daar kan niemand tegenop. Daarom vroeg ik hem een speciale hippe vegetarische cocktail voor mij te ontwikkelen. Tadaaa! Een exclusief recept! […]

Lees meer
Spaanse keuken: Patatas Bravas

Spaanse keuken: Patatas Bravas

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor Patatas Bravas, oftewel die allerbeste krokante aardappeltjes in een pittige tomatensaus. […]

Lees meer
Spaanse keuken: Padrón Pimientos

Spaanse keuken: Padrón Pimientos

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor Padron Pimientos, oftewel heerlijke lichtpittige groene pepers die je zo van het steeltje kunnen happen. […]

Lees meer
Raw Food: tussendoortjes

Raw Food: tussendoortjes

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijt-, lunch- en dinerrecepten help ik jullie vandaag op weg heerlijke Raw Food tussendoortjes. Mijn favoriete food topic! […]

Lees meer
Summary
50+ recepten voor vegetarische snacks
Article Name
50+ recepten voor vegetarische snacks
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten voor vegetarische snacks. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author