Pittige gevulde taco soep

Pittige gevulde taco soep

Deze taco soep is goed gevuld en boordevol Mexicaanse smaken. Denk aan mais, salsa, taco kruiden, bonen en tomaten! Een goed alternatief als je iets anders wilt dan vette taco’s. Deze soep kan heel makkelijk in een Instant Pot of Slowcooker worden gemaakt. Heb je die niet? Dan kan het uiteraard ook in een gewone pan! Met dit recept van Allore Foodies maak je het zo!

Lees meer

VIND JE RECEPT



Wild Plukken: brandnetelsoep

Wild Plukken: brandnetelsoep

Vandaag het recept voor brandnetelsoep uit het kookboek Wild Plukken van Leoniek Bontje & Yvet Noordermeer. De dames nemen je mee, aan de hand van de seizoenen, de Hollandse natuur in. Met dit kookboek, wil het duo mensen bewust maken van alle smaakvolle eetbare planten, bessen, zaden en noten om ons heen.

Lees meer
Japanse vegetarische tantanmen ramen

Japanse vegetarische tantanmen ramen

Vandaag staat er vegetarische tantanmen ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is het Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon gekookt hebt krijg je een intense smaak, waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Lees meer
Japanse vegetarische kombu dashi ramen

Japanse vegetarische kombu dashi ramen

Vandaag staat er vegetarische kombu dashi ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is het Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon gekookt hebt krijg je een intense smaak, waardoor je weinig kruiden hoeft toe te voegen. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Lees meer
Japanse miso ramen met sugarsnaps en taugé

Japanse miso ramen met sugarsnaps en taugé

Vandaag staat er miso ramen op het menu. Ken jij ramen al? Ramen is de Japanse noedelsoep waarbij de bouillon en de toppings erg belangrijk zijn. Hierin heb je vele varianten, waarmee je eindeloos kunt variëren. Nadat je de bouillon hebt gekookt, krijg je een intense smaak, waardoor je weinig kruiden hoeft te gebruiken. Lekker gezond met veel groenten: Japanse ramen!

Lees meer
DIY TREND: Vegan ramen met paddenstoelenbouillon

DIY TREND: Vegan ramen met paddenstoelenbouillon

Vegan ramen, wij zijn er dol op! Ramen zijn er in zoveel verschillende versies en eigenlijk kan je er alle kanten mee op. Kies je bouillon, groenten en toppings en je hebt een gehele voedzame maaltijd. Vanochtend deelden wij de mooiste Instagram foto’s ervan ter inspiratie. Vandaag delen wij het recept met paddenstoelenbouillon, courgettenoedels, tofu en paddenstoelen.

Lees meer
Ecofabulous: Courgette soep met sojaslagroom

Ecofabulous: Courgette soep met sojaslagroom

Ecofabulous koken in alle seizoenen is dé klassieker onder de vegan kookboeken. Voor deze herziene versie koos Lisette Kreischer haar 80 favoriete plantaardige recepten en laat daarmee zien dat iedereen op een simpele en eenvoudige wijze een smakelijk plantaardig gerecht op tafel kan zetten. Dit recept voor courgettesoep met sojaslagroom komt van Lisette’s moeder en was meteen een favoriet. Nu deelt ze dat recept met ons!

Lees meer
Vega vleesklassieker: bruine bonensoep

Vega vleesklassieker: bruine bonensoep

Een goed gevulde bonensoep is een heerlijke en voedzame soep! Deze vegetarische variant zit boordevol bruine bonen: de populairste bonen in Nederland. De bonen zitten vol eiwitten, vitaminen en mineralen. Een goede basis voor een vegetarische maaltijd! Je kunt natuurlijk bonen uit een potje kopen, maar voor het beste en gezondste resultaat kun je beter gedroogde bonen gebruiken. Je vindt hier het recept!

Lees meer
Greendelicious: Moestuinsoep met peterseliepesto

Greendelicious: Moestuinsoep met peterseliepesto

Greendelicious Kruiden neemt je mee op een culinaire reis door de wondere wereld van kruiden en bloemen. Het boek laat zien dat er per seizoen de meest heerlijke kruiden en eetbare bloemen in diverse plantaardige recepten te verwerken zijn. Het recept van deze moestuinsoep met peterseliepesto is in een handomdraai gemaakt. Het is heerlijk als verwarmende en voedzame soep om op temperatuur te komen, als je in de moestuin of op je balkon bezig bent geweest! De pesto is echt bedoeld voor in de soep, want de smaken zijn te geconcentreerd om hem voor andere doeleinden te gebruiken.

Lees meer
Vega vleesklassieker: gele erwtensoep

Vega vleesklassieker: gele erwtensoep

Gele erwten smaken hetzelfde als groene erwten, alleen de kleur is anders (leuker!). Ze zijn goede vleesvervangers en horen bij een gezond voedingspatroon. Daarnaast is het eten van peulvruchten diervriendelijk en milieubewust. Deze hartverwarmende maaltijdsoep is erg lekker na een winterse wandeling. De eiwitten, vitaminen en mineralen in deze soep geven je weer energie. Sangeeta Taluja deelt met ons haar favoriete snert recept!

Lees meer
Pittige pinda-pastinaak soep

Pittige pinda-pastinaak soep

Ter ere van de introductie van troepvrije Pip & Nut pindakaas in Nederland, delen we vandaag een heerlijk pindakaasrecept met jullie! Want pindakaas smeer je niet alleen op je brood… Deze pittige soep van pastinaak en pinda is echt YUM! Door de pastinaak en andere smaakmakers van tevoren te roosteren, krijgt de soep een extra boost!

Lees meer
Tomatensoep met zwarte knoflook

Tomatensoep met zwarte knoflook

Basic tomatensoep kan op deze koude dagen al fijn zijn, maar deze soep is nog een stuk smaakvoller! De zwarte knoflook, kokosmelk, koriander en sesamzaadjes zorgen voor een hoop extra smaak. Onze favoriete kookexpert Eke van Koken met Kennis deelt met ons zijn recept! 

Lees meer
Lezersrecept: Romige pikante pompoensoep

Lezersrecept: Romige pikante pompoensoep

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Hilde uit Friesland. Al van jongs af aan vind zij het leuk om te koken. De laatste jaren is zij zich steeds meer gaan verdiepen in gezonde voeding en probeert ze steeds minder dierlijke producten te gebruiken. Door te experimenteren bedacht zij deze romige pompoensoep met rode currykruiden. 

Lees meer
KERST: Paddenstoelencappuccino met geitenkaasroom

KERST: Paddenstoelencappuccino met geitenkaasroom

Hebben jullie ook al zo’n zin in kerst? Dan heb ik héél goed nieuws! Willem & Drees heeft dit jaar in samenwerking met De Hippe Vegetariër een speciale VEGETARISCHE kerstbox ontwikkeld. Kortom: een hip vegetarisch 4 gangen diner in één keer in huis. Het enige wat jij nog hoeft te doen is te koken en te smullen. Bestel hem meteen! Wil je toch liever zelf aan de slag? Dan deel ik hier alvast het recept voor het tussengerecht. Het voorgerecht deelde ik vorige week!

Lees meer
Lezersrecept: pastinaaksoep met kurkuma en appel

Lezersrecept: pastinaaksoep met kurkuma en appel

We kunnen zelf natuurlijk heerlijk koken, maar we worden ook graag geïnspireerd door onze lezers! Vanaf nu delen we daarom regelmatig een recept van jullie. Dit is het lievelingsrecept van Hanneke, zij stond al met de wieg in de keuken in het restaurant van haar ouders. Sinds een jaar blogt zij op www.culinea.nl. Ze probeert met haar originele recepten mensen te stimuleren om iets minder vlees te eten.
Vandaag deelt ze met ons het recept voor deze kruidige pastinaaksoep met kurkuma en appel. Pastinaak is vanaf oktober goed verkrijgbaar, maar deze wortel wordt na het oogsten snel slap. Let er met het kopen van de pastinaak op dat deze goed stevig is. Bewaar pastinaken daarom hoogstens 3 dagen en het liefst in een papieren zak in de groente la van de koelkast. Serveer er een lekker stuk bruin brood met roomboter bij en je hebt een complete maaltijd.

Lees meer
Vegetarische Tom Kha soep

Vegetarische Tom Kha soep

Tom Kha soep is de vegetarische variant van de originele Tom Kha Kai met kip. Het komt uit Thailand, en Tom in het Thais betekent dan ook soep en Kha kokosmelk. De citroengras, gember en rode peper geven de soep pit en smaak. Door de kokosmelk is de soep een beetje romig, maar toch licht en fris. Chantal van Feelgoodbyfood deelde met ons haar recept!

Lees meer
Homemade groentebouillonpasta

Homemade groentebouillonpasta

In plaats van zelf groentebouillon trekken – lees hier hoe – kan je er ook voor kiezen om groentebouillonpasta te maken! Zo heb je altijd je zelfgemaakte smaakversterker bij de hand en hoef je geen gebruik te maken van bouillonblokjes uit de supermarkt. Hoe fijn! Het is ook nog eens heel makkelijk te maken. Eke van Koken met Kennis legt je uit hoe het werkt. 

Lees meer
Aspergevelouté

Aspergevelouté

Deze velouté van asperges is een zeer zachte, fluweelachtige soep en heeft uiteraard een romige, volle smaak. Nog wat sjalotjes, aardappelstukjes toevoegen en garneren met veldsla of rucola om het helemaal af te maken.

Lees meer
Thaise noedelsoep met knapperige groenten

Thaise noedelsoep met knapperige groenten

Een noedelsoepje is zo gemaakt, zo ook deze heerlijke variant met winterpeen, broccoli, paddenstoelen, gember en bosui van onze vrienden van ZTRDG. Gebruik je groenten rauw door ze ragfijn te snijden, te schaven of een minuutje mee te koken in de soep. Zo blijven alle voedingswaarden goed behouden en je groenten lekker knapperig. Als je soep over hebt kan je deze ook ideaal bewaren in de vriezer!

Lees meer
4 x snelle vegetarische sauzen

4 x snelle vegetarische sauzen

Wil jij een bijzondere groentesaus maken maar heb je geen inspiratie? Eke van Koken met Kennis laat je zien hoe je heel gemakkelijk en snel vier heerlijke vegetarische sauzen op tafel tovert: een soubise op basis van ui, room en sojasaus, een romanescosaus op basis van amandelen, paprika, tomaat, knoflook, honing, groentebouillon en een plukje saffraan, en tot slot ingekookt wortelsap en rode bietensap, waar je met wat klontjes gezouten boter in no-time een goede saus mee maakt. Easy does it!

Lees meer
Vegetarische Tom Ka Kai van Orachan

Vegetarische Tom Ka Kai van Orachan

Deze maand op De Hippe Vegetariër doen we Aziatische maandag! Geïnspireerd door Fair Trade Original, wiens Thaise boerinnen deze maand naar Nederland komen om hun Aziatische kookkunsten met ons te delen. Deze authentieke Tom Ka Kai-soep is naar het recept van Khun Orachan, de kruidenexpert met groene vingers. Ik maakte er een vegetarische variant van. Eetsmakelijk!

Lees meer
Winterse pompoensoep van ROOTS

Winterse pompoensoep van ROOTS

ROOTS is mijn favoriete healthy take-away in Amsterdam. Ik probeer hier zeker elke week een goede portie vitamines te scoren! Ik sprong dan ook een gat in de lucht toen eigenaresse Liset het leuk vond om eens in de maand een echt ROOTS-recept op De Hippe Vegetariër te delen. Altijd vegan, soms ook raw en sowieso lekker en gezond. Vandaag hun fast & easy pompoensoep! Een variant op de heerlijke soep die ze nu in de winkel verkopen. Ideaal voor lunch of diner, YUM.

Lees meer
Komkommer dragon detox-soep

Komkommer dragon detox-soep

Groene soep is eigenlijk een hartige smoothie. Het is net zo makkelijk om te maken en een heerlijke manier om een heleboel rauwe groene groente te eten zonder suiker en de bijbehorende calorieën. De hoofdingrediënten van dit recept bevatten veel alkaline, wat helpt om...

Lees meer
Wilde brandnetelsoep

Wilde brandnetelsoep

Brandnetels zijn een van de planten die je als beginnend wildplukker gewoon kunt herkennen en plukken. Bijna iedereen heeft ze wel in de achtertuin staan of in een nabijgelegen bos. Let op: gebruik handschoenen en pluk alleen de bovenste 6 blaadjes! Na 1 minuut in kokend water prikken ze niet meer, dan kan je met een gerust hart deze heerlijke brandnetelsoep maken.

Lees meer
Rode linzensoep

Rode linzensoep

Vorige week was het zomer en deze week is het weer behoorlijk koud! Niet getreurd, want dat betekent dat we weer even kunnen genieten van onze favorieten voor de koude dagen. Deze hartverwarmende rode linzensoep met tomaat en wortel is zelf al heel lekker, maar wordt nog net even specialer met de kruidige yoghurtsaus! Dip je ciabatta erin, en genieten maar!

Lees meer
Vegetarische erwtensoep

Vegetarische erwtensoep

Snert. Oftewel erwtensoep, een klassieker die in Nederland een speciaal plaatsje heeft verdiend. Als ik denk aan erwtensoep, dan denk ik aan schaatsen, kou, winter en opwarmen. Nu de winterkou eindelijk aanwezig is, en de eerste vlokken sneeuw gevallen zijn is niets fijners dan thuis opwarmen, met een zelfgemaakt kopje soep. En erwtensoep is toch wel een favoriet! Erwtensoep, maar dan zonder rookworst en spek, een beetje anders, maar net zo lekker! […]

Lees meer
Pompoensoep maak je met Sencor

Pompoensoep maak je met Sencor

Oe ik heb iets leuks ontdekt! Ben jij ook zo dol op pastel? Sencor verkoopt leuke, hippe en kwalitatieve huishoudelijke producten, in geweldige pasteltinten! In mijn huisje vind je naast veel grijs en wit, hier en daar een tintje ‘tiffany blue’ terug. Dit is een combinatie tussen baby-blauw en munt-groen. Je kan je dan ook voorstellen dat ik erg blij was toen er een baby-blauwe staafmixer en munt-groene waterkoker op mijn deurmat verschenen! Voor ieder interieur een bijpassende kleur. Maar veel belangrijker nog: is het ook praktisch? Nou gelukkig is het niet alleen de kleur waar ik dol op ben, de keukenspullen doen hun werk, zijn super degelijk, goed schoon te houden. Met mijn baby blue staafmixer ging ik gelijk aan de slag met deze heerlijke pompoensoep! […]

Lees meer
Japanse ramen met boekweit noedels

Japanse ramen met boekweit noedels

Dit recept is heerlijk als lunch, maar kan naar mijn mening ook prima ’s avonds op het menu staan. Nu het kouder wordt vind ik niets fijner dan me opwarmen aan een heerlijk kopje soep. Omdat mijn moeder niet altijd in de buurt is om haar befaamde groentesoep te maken, ben ik zelf aan de slag gegaan om tot een heerlijk recept te komen. Omdat Japans eten een grote inspiratiebron is, leek het me leuk om mijn favoriete ramen van de toko na te bootsen in mijn eigen keuken. En ik moet zeggen dat deze vegetarische Japanse ramen aardig gelukt is. Proef zelf! […]

Lees meer
Food Saving Soup

Food Saving Soup

Onlangs werd ik uitgedaagd in de FoodSaverChallenge georganiseerd door restaurant InStock in samenwerking met IT&M. Een groepje bloggers ontving een lijst met allemaal vaak verspilde ingredienten. We moesten elkaar uitdagen om een leuk gerecht te verzinnen met 5 van deze ingredienten. Zo verrastte ik Kelly van GoodFoodLove en werd ik uitgedaagd door Chantal va FeelGoodByFood. Wat maakte ik met de broccoli, avocado, appel, munt, peterselie en maximaal twee extra ingrediënten naar keuze? Een bijzondere avocadosoep met broccoli, appel, geitenkaas, kruiden en amandeltjes. […]

Lees meer
Spaanse keuken: gazpacho Andaluz

Spaanse keuken: gazpacho Andaluz

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor gazpacho Andaluz, de perfecte koude tomatensoep van de zomerse dagen. […]

Lees meer
Raw Food: diner recepten

Raw Food: diner recepten

De afgelopen weken heb je kunnen lezen over de Raw Food leefstijl, wat de gedachte hierachter is, waar je rekening mee moet houden als je ermee wilt starten, hoe mijn ‘basispakket’ qua producten en apparaten in de keuken eruit ziet en wat slimme alternatieven zijn voor niet-rauw verleidingen. Na de Raw ontbijt- en lunchrecepten help ik jullie vandaag op weg met recepten voor een drie-gangen Raw Food diner! […]

Lees meer
Vega budget: Pastinaaksoep met knoflookcroutons

Vega budget: Pastinaaksoep met knoflookcroutons

Om te laten zien dat gezond, vegetarisch koken echt niet duur hoeft te zijn geeft voedingsdeskundige Chantal in deze rubriek iedere week een recept van maximaal 2,50 euro per persoon dat voldoet aan de vereisten van een gezond en gevarieerd vegetarisch voedingspatroon. Deze week een pastinaaksoep met knoflookcroutons voor 1,50 per persoon EN alles over voedselverspilling en hoe je kan besparen. […]

Lees meer
Romige avocado gazpacho

Romige avocado gazpacho

Niets is zo passend als gazpacho op een warme zomerse dag. Heerlijk frisse koude soep. Deze variant met avocado, kokosmelk en citroensap is enorm verfijnd en net even anders dan anders. Perfect om mee te nemen naar de picknick, te serveren als voorgerecht of als lichte lunch. […]

Lees meer
Rabarbersoep met tomaat en ananas

Rabarbersoep met tomaat en ananas

Een unieke soep met een Vietnamees tintje. Een combinatie die ik zelf nooit bedacht zou hebben tot ik op dit recept stuitte en het niet kon laten om het uit te proberen. Het resultaat? Een heerlijke zomerse soep, licht pittig, die menigeen zal verrassen! Heerlijk als lunch in de zomer, als bijzonder voorgerecht of met een stevig stuk brood zelfs als lichte avondmaaltijd. […]

Lees meer
Kapha: Sambarsoep (toor-dahl)

Kapha: Sambarsoep (toor-dahl)

Deze avondmaaltijd is helemaal afgestemd op de Kapha dosha. Maar je begrijpt wanneer je gaat spelen met dit recept je het ook kunt gebruiken voor andere constituties. Experimenteer en varieer dus naar hartenlust! Meer weten over dineren volgens de Ayurvedische richtlijnen? Lees hier. […]

Lees meer
Vata: Venkelsoep

Vata: Venkelsoep

Deze avondmaaltijd is helemaal afgestemd op de Vata dosha. Maar je begrijpt wanneer je gaat spelen met dit recept je het ook kunt gebruiken voor andere constituties. Experimenteer en varieer dus naar hartenlust! Meer weten over dineren volgens de Ayurvedische richtlijnen? Lees hier. […]

Lees meer
Summary
50+ recepten voor vegetarische soep
Article Name
50+ recepten voor vegetarische soep
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten voor vegetarische soep. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author