Perzische keuken: Tahcheen met aubergine en portobello

Perzische keuken: Tahcheen met aubergine en portobello

Tahcheen is een specialiteit is uit het midden van Iran. Het is een rijsttaart met saffraan en een yoghurtmengsel. Deze vegetarische variant met aubergines en portobello uit De Perzische Keuken van Yasmin Kahn is ontzettend lekker. Ook heel handig als je een etentje hebt, want je maakt hem gewoon van tevoren. Serveer er een salade bij en je hebt een volledige maaltijd!

Lees meer

VIND JE RECEPT



Spelt seitan met bloemkool, walnoten, rozijnen en teriyaki

Spelt seitan met bloemkool, walnoten, rozijnen en teriyaki

Veel mensen laten zich in de keuken afschrikken door ‘oervleesvervangers’ als tofu, tempeh en seitan. Dat is eigenlijk ontzettend zonde! Tofu is inmiddels redelijk ingeburgerd, maar seitan blijft nog ondergewaardeerd. Daarom heb ik mezelf voorgenomen om dit jaar vaker te gaan koken met seitan en jullie de mogelijkheden te laten zien en proeven. We beginnen met een simpele maar heerlijke roerbak met spelt seitan, bloemkool, walnoten, rozijnen en teriyaki!

Lees meer
Vegetarische gele curry met kikkererwten

Vegetarische gele curry met kikkererwten

Een verwarmende en voedzame curry voor koude dagen waar zelfs vleesetende familie of visite blij van wordt! De sperziebonen, tomaatjes en kikkererwten zorgen voor de voldoende groente en samen met de rijst voor een goed voedende maaltijd. De curry is gemaakt van de currypasta van onoff spices!, de enige Nederlandse importeur van biologische Thaise producten. Helemaal fijn dus!

Lees meer
Maklouba met knoflook-muntyoghurt + WIN FOODIES voor 1 jaar

Maklouba met knoflook-muntyoghurt + WIN FOODIES voor 1 jaar

Het is december, de grote feestmaand! Dus extra veel overheerlijke kerstrecepten op De Hippe Vegetarier voor de feestdagen. Dit doen we dit jaar niet alleen, we mogen ook drie fantastische recepten van Foodies magazine delen! Makloba, of Maklouba, is een Arabisch gerecht en betekent letterlijk ‘omklappen’. Voor je het serveert draai je de pan om op een bord of schaal. Dit is de Syrische variant met aubergine en rijst, een prachtige hartige taart uit de wereldkeuken! Ben jij ook zo dol op dit soort bijzondere recepten? Dan mag ik je misschien heel blij maken met een jaarabonnement op Foodies magazine! Lees snel verder!

Lees meer
Korma curry met bloemkool, palmkool en raita

Korma curry met bloemkool, palmkool en raita

Korma, ook wel gespeld als kormaa , qorma , khorma , kurma of qovurma, is een van oorsprong Aziatisch gerecht dat je nu nog veel terugvindt in de keuken van Noord-India, Pakisan en Bangladesh. ‘Korma’ betekent ‘stoven’, slow cooking dus eigenlijk. Vaak gedaan met vlees, rijst en veel kruiden, maar in dit geval natuurlijk met groenten: bloemkool, aardappels, kikkererwten en palmkool (cavolo nero), gecombineerd met een verwarmende fair trade Korma kruidenpasta.

Lees meer
Zweedse risotto van bloemkool met groene asperges

Zweedse risotto van bloemkool met groene asperges

Zweden vinden het heerlijk om ingrediënten voor hun maaltijden uit de natuur te halen. Als het eindelijk lente wordt plukken we graag planten als brandnetels, vlierbloesem en wilde knoflook. Dat in de Nederlandse natuur te vinden is me helaas tot nu toe nog niet gelukt. Een exclusieve voorjaarsgroente in Zweden is de groene asperge. Ik weet dat hier de witte asperge heilig is, maar de groene wil ik ook zeker af en toe de kans geven!

Lees meer
Zweedse dillkött

Zweedse dillkött

De combinatie van zoet, zout en zuur is gebruikelijk in de traditionele Zweedse ‘husmanskost’ (of potluck in het Engels). Dat zijn gerechten die dagelijks gegeten worden als er genoeg tijd is om ze te maken. Om een goed smaakmengsel te maken gebruiken we ättika (een soort witte azijn), honing of suiker en zout. De populairste gerechten met deze smaken zijn gezoete bruine bonen met varkensvlees, gebakken haring met een saus van krenten en lams- of kalfsvlees in een saus met veel dille, ook wel dillkött in het Zweeds.

Lees meer
Italiaanse keuken: vegetarische lasagne

Italiaanse keuken: vegetarische lasagne

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor Parmigiana di Melanzane, een soort van vegetarische lasagne maar dan met aubergine als lasagnebladen! […]

Lees meer
Italiaanse keuken: Gnocchi

Italiaanse keuken: Gnocchi

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor vegetarische gnocchi con burro e salvia. […]

Lees meer
Italiaanse keuken: Penne all’Arrabiata

Italiaanse keuken: Penne all’Arrabiata

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor vegetarische Penne all’Arrabiata. […]

Lees meer
Italiaanse keuken: Saffraan risotto

Italiaanse keuken: Saffraan risotto

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor vegetarische Saffraan risotto oftewel Risotto alla Milanese. […]

Lees meer
Italiaanse keuken: Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Italiaanse keuken: Spaghetti Aglio Olio e Peperoncino

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de pure en verse Italiaanse keuken met het recept voor vegetarische Spagetti Aglio Olio e Peperoncino. […]

Lees meer
Spaanse keuken: Tartelette Idiazabal

Spaanse keuken: Tartelette Idiazabal

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor Tartelette Idiazabal, een hartig taartje van gerookte boerenschapenkaas met verse vijgen, tijm en rode uien compote. […]

Lees meer
Spaanse keuken: Patatas Bravas

Spaanse keuken: Patatas Bravas

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor Patatas Bravas, oftewel die allerbeste krokante aardappeltjes in een pittige tomatensaus. […]

Lees meer
Spaanse keuken: gazpacho Andaluz

Spaanse keuken: gazpacho Andaluz

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor gazpacho Andaluz, de perfecte koude tomatensoep van de zomerse dagen. […]

Lees meer
Spaanse keuken: Padrón Pimientos

Spaanse keuken: Padrón Pimientos

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor Padron Pimientos, oftewel heerlijke lichtpittige groene pepers die je zo van het steeltje kunnen happen. […]

Lees meer
Spaanse keuken: vegetarische tortilla

Spaanse keuken: vegetarische tortilla

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de tapas uit de Spaanse keuken met het recept voor vegetarische aardappel tortilla, met een topcombinatie van spinazie, pijnboompitten en rozijnen. […]

Lees meer
Libanese keuken: Adass

Libanese keuken: Adass

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Adass, een echte Libanese stoofpot met linzen en groenten. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Libanese keuken: Fatouch

Libanese keuken: Fatouch

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Fatouch, een authentieke broodsalade op smaak gebracht met karnemelk. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Spaanse keuken: vegetarische paella

Spaanse keuken: vegetarische paella

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de specialiteiten uit de Spaanse keuken met een recept voor vegetarische Paella. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Mercat. […]

Lees meer
Libanese keuken: Muhammara

Libanese keuken: Muhammara

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Muhammara, een gezonde paprikadip. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Libanese keuken: Labneh

Libanese keuken: Labneh

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Labneh, een traditionele Libanese yoghurtdip van kruidige hangop. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Libanese keuken: Tabouleh

Libanese keuken: Tabouleh

Omdat ik wil laten zien dat vegetarische keuken oneindig veel mogelijkheden bied, besteed ik de komende weken speciale aandacht aan wereldgerechten. Diverse gerechten afkomstig uit bijzondere, internationale keukens waar vegetarisch eten een speciale plek in neemt. Deze week aandacht voor de Mezzes uit de Libanese keuken met het recept voor Tabouleh, een traditionele salade met veel peterselie en bulgur. Speciaal voor De Hippe Vegetariër van restaurant Nomads! […]

Lees meer
Summary
50+ recepten uit de vegetarische wereldkeuken
Article Name
50+ recepten uit de vegetarische wereldkeuken
Description
Hier vind je ruim 50+ lekkere en verrassende recepten uit de vegetarische wereldkeuken. Gemakkelijk te maken, zo op tafel en superlekker!
Author